Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάλι τα ίδια με την Σημαία μας...

Πείτε κι άλλα.... προσκυνημένοι...

Διαβάσαμε το παρακάτω απόσπασμα άρθρου απο ΤΟ ΒΗΜΑ ON LINE :
"Ο Τζενίνο, πιτσιρίκος της Στ Δημοτικού στις Καλύβες Πολυγύρου, μοναχογιός της οικογένειας Ντοσάρι, έμαθε ότι οι δάσκαλοί του τού έδωσαν τη σημαία και έτρεξε να το πει στους γονείς του. Εκείνοι, Αλβανοί, εργάτες γης στην περιοχή όπου ζουν εδώ και χρόνια... Μετανάστες έχουν συρρεύσει εκεί για να δουλέψουν.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου όπου πηγαίνει από την Α΄ Δημοτικού ο Τζενίνο «επαναστάτησαν» γιατί ένας Αλβανός θα σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του ΄21. «Οι γονείς του δεν είπαν τίποτε. Ευχαρίστησαν μόνο τους δασκάλους που έδωσαν στο παιδί τους τη σημαία, μια και είναι εξαίρετος μαθητής, και έμειναν κλεισμένοι στο σπίτι τους» τονίζει στο «Βήμα» ο κ. Χρ.Βογιατζής, πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής.

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων ανέφερε ότι δεν επέτρεπαν να κρατήσει αλλοδαπός μαθητής τη σημαία, αντιπροτείνοντας «τη συμβιβαστική λύση να παρελάσει ο αριστούχος μαθητής με το λάβαρο του σχολείου και να παραιτηθεί από το δικαίωμα της σημαίας»! Μάλιστα, σημείωναν ότι δεν θεωρούν τη σημαία αντικείμενο επιβράβευσης του καλύτερου μαθητή. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής κ. Αστ.Κρίτογλου και ο σύλλογος των δασκάλων του δημοτικού σχολείου Καλυβών-Γερακινής παρενέβησαν θετικά και ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι σαφής, επειδή ορίζει ότι σημαιοφόρος γίνεται ο καλύτερος μαθητής ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και υπηκοότητα. Δύο παιδιά ήταν υποψήφια αυτή τη χρονιά, ο ένας Ελληνας που κράτησε τη σημαία την 28η Οκτωβρίου και ο άλλος ο αλβανικής καταγωγής Τζενίνο. Τελικά ο Σύλλογος Γονέων υποχώρησε. Μάλιστα, ήδη σύλλογοι της περιοχής όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών και ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβών καλούν τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Η Παιδεία είναι μια αγκαλιά μεγάλη για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις» θεωρεί ο κ. Βογιατζής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δ.Μπράτης, ενστερνιζόμενος τη ρήση «Ελληνες καλούνται οι μετέχοντας της ημετέρας παιδείας» , υπογραμμίζει στο «Βήμα» την ορθότητα της στάσης των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι είναι χαρά να θέλει ένα αλλοδαπό παιδί να σηκώσει τη σημαία μας."
ΣΧΟΛΙΟ
Αν και έχουμε ξαναπεί την άποψή μας για το θέμα, αυτή συνοψίζεται στο ότι "την Σημαία μας μπορούν να κρατούν μόνο Ελληνες ή τουλάχιστον όσοι έχουν Ελληνική εθνική συνείδηση, κι όχι όσοι μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας, κατι το οποίο ειναι παραφρασμένο και παρερμηνευμένο καθώς αυτό απευθυνόταν μόνο σε Ελληνες, οι οποίοι "μετέχουν" (ρήμα που με την αρχαιοελληνική έννοια είναι πολυ βαθύτερο του απλά σπουδαζω τα ελληνικά και σημαίνει συμμετέχω στην Ελληνικό τρόπο ζωής και κουβαλώ την ελληνική κληρονομιά) της Ελληνικής "Παιδείας" και χρησιμοποιήθηκε απο τον Ισοκράτη στην προσπάθειά του να ενώσει όλους τους Ελληνες που ώς γνωστόν τότε μαστίζονταν απο εμφύλιες και τοπικιστικές διαμάχες."
Τώρα όσον αφορά τον μικρό Αλβανό Τζενίνο Ντοσάρι, παιδί προφανώς καλής οικογενείας και εξαίρετος μαθητής, φυσικά και δεν υπάρχει καμια μομφή εναντίον του όπως επίσης για την οικογένειά του. Στην θέση αυτή θα μπορούσαν να βρίσκονται κάλλιστα Ελληνες μετανάστες της Γερμανίας ή της Αμερικής ή οποιασδήποτε άλλης χώρας απο τις δεκάδες που ζούν μετανάστες μας. Αυτο και μονο κανει το πρόσωπό του συμπαθέστατο και το μονο που μπορεί καποιος να του ευχηθεί είναι καλή πρόοδο.
Το θέμα είναι ότι προσωπικά πιστεύω ότι ούτε οι Ελληνες σπουδαστές άλλων χωρών θα ήθελαν να κρατούν μια ξένη σημαία, σε παρέλαση για μια επέτειο, στην οποία η χώρα αυτή (ακόμα κι αν τους φιλοξενεί) είχε στραφεί κατά της πατρίδας τους. Κι όλοι ξέρουμε (και δεν ξεχνούμε) χωρία αυτό να σημαίνει ότι τρέφουμε εχθρικά αισθήματα για οποιοδήποτε παιδί ή οποιαδήποτε οικογένεια ότι πολλά υπέφεραν οι πρόγονοί μας απο τους Αλβανούς, που κατα την επανάσταση του 1821 αλλα και καθόλη την τουρκοκρατία, υπηρετούσαν τους Τούρκους.
Τώρα άν θελουν να ξεχνούν την ιστορία τους, ή και να την αγνοούν, όπως συνηθίζουν οι Αλβανοί, ή αν η εθνική τους συνείδηση είναι αδυνατη έως ανύπαρκτη, τοτε εμεις δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ναι, είμαστε υπέρ της συμφιλίωσης των λαών αλλά όχι της λήθης και απαξίωσης της Ιστορίας μας ως Εθνους.
Συνεπώς διαφωνώ κάθετα με το να κρατήσει την σημαία οποιοσδήποτε αλλοδαπός.
Και αυτο είναι κατι το οποίο έπρεπε να φροντίσει το Υπουργείο Παιδείας να διευθετήσει με εγκύκλιό του. (Εδω γελάμε!!!!).
Και τι νομίζει ο κ. Υπουργός ότι θα τον πούν ρατσιστή; Φοβάται τους προοδευτικούρες;
Και γιατι να μην τον πουν υπερασπιστή της Ελληνικής Ιστορίας και προστάτη της τιμής που φέρει η Ελληνική σημαία;
Εξάλλου μπορεί (αν θέλει) να δικαιολογήσει απόλυτα μια τέτοια ενέργεια και να τιμήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θέλει τους αλλοδαπούς αριστούχους μαθητές.
Αλλά ξέχασα ο κ. Υπουργός δεν ενδιαφέρεται για την άποψη των πατριωτών αλλά των Εφιαλτών αυτής της χώρας.
Καταλάβετέ το πριν είναι αργά. Η Ελληνική Σημαία δεν ειναι βραβείο κανενός. Δεν μπορεί να γίνεται αφορμή αντιπαραθέσεων και σε καθε επέτειο να έχουμε παρόμοια ευτράπελα.
Για να καταλάβετε ποσο αστείοι υπήρξατε κύριοι Εφιάλτες δεν έχετε παρα να μάθετε την γνώμη του κ. Τσενάϊ (το Οδυσσέας ειναι εφεύρεση για να μας στραβώσουν) για την Ελλάδα και τους Ελληνες... που θέλατε να σηκώσει και την Σημαία μας...
Να πάτε εσείς, να σηκώσετε την Τουρκική σημαία (σαν καλοί μαθητές) στην παρέλαση για την Αλωση που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαϊου.... να σας χειροκροτούν και οι Τούρκοι...
Προσκυνημένοι...
Από Θάνος-Εύη



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Άν έχετε διαβάσει τον όρκο του μεγάλου Αλεξάνδρου θα καταλάβατε ότι έλληνας δε γεννιέσαι αλλά γίνεσαι.
    Πιο αναλυτικά ο Μ.Αλέξανδρος είπε:
    "Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο."
    Αυτά είπε ο μέγας αλέξανδρος και αν το παιδάκι αυτό επιθυμεί να σηκώσει τη σημαία είναι τιμή μας γιατί μόλις γεννήθηκε ένας έλληνας.
    Αυτοί που δεν τον αφήνουν δεν έχουν αρετή και θα τρίζουν τα κόκαλα του Μ.Αλέξανδρου από τους βαρβαροποιημένους έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. free συμφωνώ εν μέρει, ότι μπορεί να γίνεσαι έλληνας αλλά κάτω απο ποιές προυποθέσεις;
    συγκρίνεις την εποχή του μεγαλέξανδρου που όλη η τότε υφήλιος τον τιμούσε και τον είχε σαν παράδειγμα;
    τότε που παντού ήταν Ελλάδα;
    συγκρίνεις την εποχή που ο ελληνισμός μεσουρανούσε σε όλα τα πεδία,και ήταν η αδιαμφησβήτητη ηγετική παιδεία του, παράδειγμα για όλους τους λαούς;
    τι μπορεί να συγκριθεί με το τότε;
    Σήμερα όλα τα παραπάνω είναι αποστεωμένα υπολείμματα μιας ένδοξης απ'όλες τις απόψεις ιστορίας.
    Ποιά είναι η Ελλάδα του σήμερα που μπορεί κάποιος να έχει για παράδειγμα;
    Κάτι λίγα μας μείνανε απο τότε και πάμε να τα διαλύσουμε και να τα πεταξουμε και αυτά.
    Ενα απο αυτά είναι και η σημαία μας.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.
    Η σημαία τιμά τον Έλληνα που όταν έρθει η ώρα θα την τιμήση κι αυτός με την σειρά του.Δεν είναι τρόπαιο, ούτε βραβείο, ούτε έμβλημα ενός σχολείου.
    Είναι ιστορία, πολιτισμός, αίμα,αγώνες, θυσίες,ενός λαού που πάντα έκανε το αυτονόητο να κρατήση γερά αυτόν τον τόπο.
    Και είναι η σειρά μας να αντιληφθούμε την αξία της σημαίας και να κάνουμε το ελάχιστο που μπορούμε,να την τιμήσουμε, δίνοντάς την αποκλειστικά και μόνον σε ψυχή και σώμα Έλληνα.
    Μόνον αυτός θα πολεμήση όταν έρθει η ώρα του κινδύνου.
    Οι άλλοι απλά θα φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]