Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελευθεροτυπία, ο «Ιός» και το αποτύπωμα ενός καμένου εγκεφάλου!

Η Προκρούστια λογική επί τω έργω...

Στον δημοσιογράφο Κωστόπουλο του Ιού της Ελευθεροτυπίας, το ιστολόγιο χαρίζει το βιβλίο του Θόδωρου Καρζή "Η Βλακεία ως παράγων του ανθρώπινου βίου", σε μία προσπάθεια απόδοσης τιμής για την προσφορά του Ιού και των παραγόντων του (εν προκειμένω του κυρίου Κωστόπουλου) στην μεταφορά και την ελεύθερη απόδοση διαφόρων πλευρών της βλακείας, σε μία ύσταστη και απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλεται από τον "Ιό" για την εξεύρεση εγκεφαλικά νεκρών Ελλήνων πολιτών.
Ανασύροντας τον «άνθρωπο των υπογείων», που μου θυμίζει εν πολλοίς τους «ανθρώπους των σκιών», ο γνωστός και μη εξαιρετέος, πολυγραφότατος αλλά ταυτόχρονα και γραφικότατος, ο συμπαθής των Σκοπίων για τις «αφελείς» και γεμάτες «προπαγανδιστική χάρη» προσεγγίσεις του επί του Μακεδονικού, ο δημοσιογράφος-αρχαιολόγος, λάτρης του υπερ-εθνικισμού όλων των άλλων πλην του Ελληνικού αλλά και ορκισμένος εχθρός του φιλελληνισμού, ο διόλου «γραφικότατος» αλλά καθ’ όλα επικινδυνότατος δημοσιοκάπρος, ορμώμενος από την «αυθόρμητη» συμπάθειά του προς τα «Μακεδονοειδή-Φασιστοειδή», ανασύρει ξεδιάντροπα από τη λήθη έναν συγγραφέα, για να αποτολμήσει να παραλληλίσει την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη με την Μακεδονία και τον εθνικισμό!!!

Ο ίδιος «φωστήρας» του κενού, αποφεύγει απροσχημάτιστα βέβαια να αντιμετωπίσει την οικτρή πραγματικότητα που ισοπεδώνει την υποβασταζόμενη από την αναίδεια λογική του. Η αλήθεια, που κραυγάζει στα περί άλλων τινών ευήκωα ώτα του εντεταλμένου «δημοσιογράφου», δεν ενδιαφέρει τον (κατά τα γραφόμενα του ιδίου) σύγχρονο προκρούστη, ο οποίος εντέχνως αλλά και μονίμως παραβλέπει το αυτονόητο: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!
Αντί αυτού χρησιμοποιεί ως γραφικότητα τον αγώνα και την αγωνία των Ελλήνων, αδιαφορώντας για την μισαλλοδοξία που συστηματικά ενσπείρει και φυσικά αποσκοπώντας στο να χτίσει ακόμη ένα άλλοθι στα φασιστοειδή και να προσφέρει ακόμη ένα επιχείρημα στον αδικαιολόγητο και πλήρως ανιστόρητο αλυτρωτισμό εκείνων των οποίων τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις εξυπηρετεί.
Ο εκ του μηδενός προερχόμενος και προς το μηδέν πορευόμενος, αγνοεί το μηδενικό στοιχείο από το οποίο περιβάλλεται και μέσα στο οποίο κινείται, προσπαθώντας επίμονα να συμπαρασύρει στην κενότητα του νου όλους εκείνους που ανθρωπιστικά φερόμενοι θα του φερθούν με την ό,ποια ευγένεια… Ο δυστυχής εγκέφαλος αποθρασύνεται σε ένα παράτολμο ταξίδι στο κενό και χρησιμοποιώντας ως βασικά εργαλεία γκαιμπελικά στοιχεία ξεγυμνώνει τον ανθελληνισμό του, ελπίζοντας να εισπράξει το «χειροκρότημα» του κόπου του από τον εντολέα των μίζερων στόχων και σκοπών του.
Με ένα ταξίδι 17 χρόνια πριν, συγκρίνει το σήμερα για να εξισώσει την ηλιθιότητα με την άδολη αγάπη για την πατρίδα. Τολμά ο εγκεφαλικά νεκρός, να παραδώσει μαθήματα λογικής, συγκρίνοντας τα πλήθη που τραγουδούν ύμνους προς την πατρίδα με τα «Μακεδονοειδή» και τις γελοιότητες στις οποίες αυτά επιδίδονται!!! Συγκρίνει το άρρωστο μυαλό του, τους εγκλεισμούς σε ψυχιατρικά ιδρύματα με την ελευθερία λόγου, την οποία επιμόνως παραβιάζει στα πλαίσια της δημοκρατίας, της οποίας τα πλεονεκτήματα είναι από τους πρώτους που τα απολαμβάνει αλλά και που τα παραβιάζει!!! Βγάζει τους «ανθρώπους των υπογείων» και τολμά να τους τοποθετήσει δίπλα στα φωτεινά πρόσωπα πολιτών που δεν κρύβονται και που δεν διστάζουν να διατρανώσουν την αληθινή τους αγάπη για τον τόπο τους, την ιστορία τους, τους προγόνους τους… Τολμά να συγκρίνει τα παρεΐστικα ιδεολογήματα που μόνο τα υπόγεια ανέχονται να φιλοξενούν, με τις ιδέες που έχουν λαμπρύνει την χώρα και που έχουν δοξάσει και έχουν δοξασθεί από ολόκληρη την ανθρωπότητα!!!
Δεν ενοχλείται ο αστέρας της γελοιότητας από τα αγάλματα των 30 μέτρων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά τον πειράζει που οι Έλληνες νιώθουν το χρέος τους προς την πατρίδα και την ιστορία τους. Ο πνευματικός οχετός δεν σταματά ούτε όταν αντικρύζει τους πρίγκηπες-απογόνους από το Πακιστάν και συνεχίζει να προκαλεί θυμίζοντας τις πληγές του Εμφυλίου Πολέμου, παραβλέποντας σκοπίμως πως οι ιδεολόγοι παρέμειναν στον τόπο που τους γέννησε ενώ οι δολοφόνοι διέφυγαν χρησιμοποιώντας ως ασπίδες τα κορμιά μικρών παιδιών που έκλεψαν από τις αγκαλιές των μανάδων τους και που στο τέλος τα μετέτρεψαν σε σύγχρονους γενίτσαρους στρέφοντάς τα κατά της πατρίδας τους.
Ο δίχως άλλο υμνητής του μηδενισμού προβάλει ως πράξη αντίστασης τον διασκορπισμό της στάχτης, του νεκρού συγγραφέα, στους υπονόμους του Παρισιού, συγκρίνοντάς τον συνειρμικά με το αίμα των νεκρών Ελλήνων που βρίσκεται σε κάθε γωνιά και σε κάθε άκρη της μαρτυρικής Ελλάδας!
Στην προσπάθειά του να μετατοπίσει στην Ελλάδα ευθύνες και επικινδυνότητες στον χειρισμό του Σκοπιανού ζητήματος, χρησιμοποιεί τους όρους της σχιζοφρένειας και του φασισμού, που όλως παραδόξως χρησιμοποιείται από όλα τα φασιστικά συστήματα ως αντίλογος ελλείψει επιχειρημάτων…
Κι επειδή με κουράζει να ασχολούμαι με σύγχρονους γραφικούς που επιδίδονται στην τέχνη του Προκρούστη, συγκρίνοντας τον φασισμό των Σκοπίων (άραγε θα τολμούσε να τα γράψει αυτά σε εφημερίδες των Σκοπίων εις βάρος της κυβέρνησης και της πολιτικής Γκρούεφσκι;) με την σαφή δημοκρατική υπεροχή της Ελλάδας, παραδίδω τον υπηρέτη του «Ιού» στην χλεύη όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων, ευχόμενος ταυτόχρονα να απολαύσει όλα όσα επιθυμεί όπως τα απολαμβάνει ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και πλήθος άλλων επωνύμων και ανωνύμων που καθημερινά ταλαιπωρούνται και καταπιέζονται από την δημοκρατία των Σκοπίων, την οποία ο αρθρογράφος του «Ιού» τόσο πολύ λατρεύει.
Ευελπιστώντας προς την αποκατάσταση την πνευματικής υγείας του κυρίου αυτού (αν και αποδεικνύει μέσα από το κείμενό του πως έχει επέλθει οριστική και αμετάκλητη βλάβη εγκεφαλικών κυττάρων), παραθέτω ένα παλαιότερο κείμενο του «Ιού», μέσα στο οποίο είναι διάχυτη η κατανόηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της γραφής και του λόγου, με επανάληψη των γνωστών φασιστικών μεθόδων, χαρακτηρισμού και ταμπελοποίησης, λόγω ελλείψεως παράθεσης λογικών και σοβαρών επιχειρημάτων. Στο ίδιο κείμενο παρατηρήστε την βαθιά γνώση λειτουργίας μηχανισμών μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και χειρισμού της προπαγάνδας προς την επίτευξη του στόχου. Παραδίδονται πραγματικά σεμινάρια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης των αναγνωστών!!!
Κωνσταντίνος

Το κείμενο του Ιού περί προπαγάνδας
* Το 'χαμε από καιρό μυριστεί, ήρθε όμως τελικά και η πανηγυρική επιβεβαίωση από επίσημα χείλη.
Ο λόγος για την αξιοποίηση του Διαδικτύου (και συγκεκριμένα, της ανωνυμογραφίας των μπλογκ) από την εγχώρια κοινοβουλευτική ακροδεξιά. «Ο "Τομέας Δημιουργικού"» της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. (ΝΕ.Ο.Σ), μας πληροφορεί ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος στο τελευταίο φύλλο της κομματικής «Αλφα Ενα», εκτός από τα επίσημα κομματικά sites «συντονίζει ένα δίκτυο μπλόγκερ που κάνει την προσφιλή "Ελευθεροτυπία" και τα άλλα "φίλια" μέσα να παραμιλούν για την παρουσία των "κακών" στο ελληνικό Διαδίκτυο».
* Ενα «δίκτυο μπλόγκερ» αποτελείται, θεωρητικά, από μεμονωμένα άτομα που εκφράζονται προσωπικά (και κατά κανόνα ανώνυμα) μέσω των ιστοσελίδων τους. Μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχει ένα (αφανές) ακροδεξιό κομματικό κέντρο που «συντονίζει» τη δραστηριότητά τους. Η ιδέα μάς θυμίζει το μηχανισμό των «ψιθυριστών» που στηνόταν παλιότερα για τον οργανωμένο επηρεασμό της κοινής γνώμης με τη διάχυση «φαιάς και μαύρης προπαγάνδας» (κατά την υπηρεσιακή ορολογία). Φυσικά, απ' όσο γνωρίζουμε, η Νεολαία του κ. Καρατζαφέρη συνδέεται μ' ένα κοινοβουλευτικό κόμμα κι όχι με παρόμοιους μηχανισμούς. Εστω κι αν ο πρόεδρός της προέρχεται απ' το «Ελληνικό Μέτωπο» του Μάκη Βορίδη, αρχηγού της παπαδοπουλικής Ν. ΕΠΕΝ τη δεκαετία του '80.
* Για τα πλεονεκτήματα της ανωνυμογραφίας και της οργανωμένης διασποράς «ψιθύρων», κλασική είναι η ανάλυση που συναντάμε σε μια έκθεση της ΚΥΠ (1966), η οποία αποδίδεται στον Γ. Γεωργαλά και δημοσιεύτηκε στο «Αντί» το 1974. Η «φαιά προπαγάνδα», εξηγεί, περιλαμβάνει «τας προπαγανδιστικάς εκείνας ενεργείας αι οποίαι εκ της φύσεώς των πρέπει να είναι ακαθορίστου προελεύσεως, ανυπόγραφοι εκδόσεις (λ.χ. δυσφημιστικοί λίβελλοι), ανώνυμοι ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί και κυρίως ο 'ψίθυρος'. [...] Εκατομμύρια Ελλήνων και ιδίως Ελληνίδων πιστεύουν κάτι επειδή 'το λέει ο κόσμος'. Με τας ανευθύνους διαδόσεις άλλωστε τίθενται εις κυκλοφορίαν ισχυρισμοί μη δυνάμενοι να διατυπωθούν υπευθύνως διά διαφόρους λόγους (έλλειψις αποδείξεων, φόβος μηνύσεως, διπλωματικαί περιπλοκαί κ.λπ.)».
* Φυσικά, το «δίκτυο μπλόγκερ» που «συντονίζεται» απ' τον «Τομέα Δημιουργικού» της ΝΕ.Ο.Σ. μπορεί να μην κάνει τίποτα απολύτως
από τα παραπάνω. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος δεν κατονομάζει άλλωστε τα μέλη του, ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε με βεβαιότητα.
Η περιδιάβαση ωστόσο στα blogs του ευρύτερου «πατριωτικού χώρου» αποδεικνύει σχετικά εύκολα ότι η συγκεκριμένη συνταγή εφαρμόζεται στην εντέλεια από κέντρα που μόνο να εικάσουμε μπορούμε. Όπως εξηγούσε η έκθεση του 1966, το μόνο που χρειάζεται είναι «ένα κέντρον-εγκέφαλος, που θα επεξεργάζεται τας προς διάδοσιν φήμας», «ένα δίκτυον διά του οποίου ο ψίθυρος θα διαχέεται εις ολόκληρον την χώραν» κι «οι αγωγοί που θα συνδέουν το κέντρον με το δίκτυον».
Στην εποχή του Ιντερνετ, η δημιουργία τους είναι το απλούστερο πράγμα του κόσμου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]