Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλίμα εκτροπής στην Άγκυρα - Ετοιμάζεται πραξικόπημα;

Θα "μιλήσουν" οι στρατηγοί;

Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι σχέσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με την ηγεσία του Στρατού.
Η ρήξη που άρχισε χθες με την σύλληψη δεκάδων ανώτατων αξιωματικών εν αποστρατεία με την κατηγορία της συμμετοχής στην παρακρατική οργάνωση «Ergenekon» συνεχίστηκε και σήμερα με τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ να επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το πρωθυπουργικό γραφείο όπου παρέμεινε επί μιάμιση ώρα, κάτι που είναι πρωτοφανές.

Αμέσως μετά, ανεβλήθη η τακτική ενημέρωση των συντακτών του στρατιωτικού ρεπορτάζ που διεξάγεται κάθε Παρασκευή, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι μετακινήσεις των ανωτέρων Επιτελαρχών.
Προ ολίγου, ανώτερος αξιωματικός μετέβη στην Διεύθυνση Ασφαλείας της Άγκυρας η οποία είναι και υπεύθυνη για τις χθεσινές συλλήψεις. Γύρω στις πέντε το απόγευμα ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου εκλήθη επειγόντως και ο Υπουργός Εσωτερικών.
Οι συλληφθέντες αξιωματικοί και ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα εντός του 2009. Προ μηνών υπήρξε και ένα άλλο κύμα συλλήψεων στελεχών του στρατού και των κρατικών υπηρεσιών με ανάλογες κατηγορίες.
Κόκκινος Συναγερμός στα ΜΜΕ
Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι από το μεσημέρι μόνιμα συνδεδεμένοι με την Άγκυρα και οι σχολιαστές διερωτώνται για το τι ακριβώς προετοιμάζεται.
Έγκυροι αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους όταν μάλιστα το πρωί και ενώ οι ανώτατοι Επιτελείς βρίσκονταν σε διαρκή σύσκεψη, οι σύζυγοι των στρατηγών μετέβησαν επιδεικτικά στις κατοικίες των αξιωματικών που συνελήφθησαν, εκδηλώνοντας έτσι την άμεση συμπαράσταση του Στρατού στις οικογένειές τους, μήνυμα που δεν είναι δυνατόν να μην ληφθεί υπ’ όψιν από την πολιτική ηγεσία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]