Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τουρκοκύπριοι γιορτάζουν βομβαρδισμούς και φόνους – Μία φανταστική και μία αληθινή ιστορία


Για χάρη της Ειρήνης…!

Είναι γνωστό πως ο άνθρωπος μπορεί να κάνει αλλά μπορεί και να υπομείνει πολλά. Η ιστορία γεννά θύτες και θύματα που πολλές φορές προς χάριν την Ειρήνης(!) συμβιώνουν!!!
Η ιστορία που ακολουθεί είναι καθαρά φανταστική:
Πριν από 44 χρόνια, ένα πλήθος από αλήτες μπήκε στο χωριό μου. Έκαψαν σπίτια, έκλεψαν και κατέστρεψαν περιουσίες, βίασαν και σκότωσαν συγχωριανούς μου. Σήμερα, έρχονται οι ίδιοι και οι απόγονοί τους, μία φάρα δολοφόνων να γιορτάσουν μέσα στο χωριό μου τα αίσχη εκείνα. Κι εγώ, προς χάριν του πολιτισμού και της ειρήνης, προκειμένου να τους αποδείξω πως επιθυμώ να τους έχω φίλους(!) κάθομαι και τους βλέπω να γιορτάζουν κι ας είμαι μακριά από το χωριό μου, επειδή μου το έκλεψαν κι αυτό!
Η επόμενη ιστορία είναι απόλυτα αληθινή και συνέβη σήμερα στην μαρτυρική και πολλές φορές προδομένη Κύπρο:
Χωρίς προβλήματα, 1.100 Τουρκοκύπριοι μετέβησαν στα Κόκκινα, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη, για τις εκδηλώσεις που οργάνωσε το καθεστώς των κατεχομένων για την 44η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.
Συνολικά 58 λεωφορεία πέρασαν από την περιοχή Λιμνίτη με προορισμό τα Κόκκινα. Τα λεωφορεία πέρασαν σε 3 ομάδες. Η διέλευση άρχισε στις 9.25 και ολοκληρώθηκε στις 10.25 το πρωί. Η τελετή των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, άρχισε γύρω στις 10 παρουσία του ηγέτη τους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος μετέβη εκεί με ελικόπτερο. Συμμετείχαν επίσης, ο ψευδοπρωθυπουργός και μέλη της λεγόμενης κυβέρνησης, εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών κομμάτων και η ηγεσία των κατοχικών δυνάμεων.
Στη θαλάσσια περιοχή των Κοκκίνων έπλευσαν τρία μικρά αποβατικά του τουρκικού ναυτικού και μια ακταιωρός.
Την ίδια ώρα περίπου 300 κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της κοινότητας και πραγματοποίησαν σιωπηρή εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την ελεύθερη διέλευση μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη και Ελληνοκυπρίων. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπος Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαίας και ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.
Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε ειρηνική εκδήλωση, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου.
Ο Μητροπολίτης Νικηφόρος ανέφερε ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να ακουστεί το πρόβλημα διεθνώς. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ανοίξει το οδόφραγμα και να υπάρξει δικαιοσύνη.Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου χαρακτήρισε οδυνηρή την εκδήλωση, η οποία όπως είπε πραγματοποιήθηκε για χάρη της ειρήνης. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αδυναμία αλλά για κίνηση καλής θέλησης. Οι αγώνες, όπως είπε, συνεχίζονται. Η απαίτησή μας, τόνισε, είναι να ανοίξουν τα οδοφράγματα οριστικά και αμετάκλητα. Ταλαιπωρούμαστε, πρόσθεσε, 44 χρόνια.
Κάναμε σήμερα αυτό τον οδυνηρό συμβιβασμό, είπε ο κοινοτάρχης, αναμένοντας από την κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή πλευρά να ανταποκριθούν σύντομα στο αίτημά μας.Για τους σκοπούς της εκδήλωσης οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου ανάρτησαν πανό στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα με συνθήματα όπως: «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί στον αγώνα για ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία», «Τουρκοκύπριοι αδερφοί ελεύθερη διακίνηση για όλους τους Κύπριους», «44 χρόνια αποκλεισμού είναι αρκετά», «Το άνοιγμα του Λιμνίτη γέφυρα για ειρήνη για όλους».
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης, εξέφραζε την ελπίδα να εξελιχθούν όλα ομαλά. Χαρακτήρισε επίσης θετική την παρουσία των Ιεραρχών στην εκδήλωση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επικροτεί τις προσπάθειες τους.
Ο κ. Χριστοφίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εντός της ημέρας να δοθεί και η απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο αίτημα των κατοίκων της Τυλληρίας για μετάβαση στις 2 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Μάμα Μόρφου μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη.
Υπάρχει μήπως κανείς που να μην πιστεύει πως η προδοσία συνεχίζεται;


Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]