Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Τουρκία θα πάρει 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ


Για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χορηγήσει 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 650 δισεκατομμύρια δολάρια που διαθέτει για τα κράτη-μέλη του, στην Τουρκία τον Αύγουστο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά τη δραματική πτώση των αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, τα 6.4 δις. δολάρια θα δώσουν μία μικρή ανάσα στις τράπεζες της χώρας, αλλά το καθαρό αποθεματικό θα συνεχίσει να είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με το SigmaLive, η πρόταση του ΔΝΤ αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο, μετά από συνομιλίες με τους υπουργούς οικονομικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από 190 χώρες-μέλη. Η μεταφορά χρημάτων, ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι η μεγαλύτερη σε χώρες-μέλη στην ιστορία του ιδρύματος. Το ΔΝΤ στοχεύει κυρίως να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις χώρες με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους, ούτως ώστε να επιτευχθεί η παγκόσμια ρευστότητα. Μάλιστα, οι ΗΠΑ, η χώρα με το μεγαλύτερο βάρος στη διοίκηση του ΔΝΤ, υποστήριξαν την πρόταση.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]