Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πεκέρ: Πώς ο Σοϊλού βοήθησε τη φυγή τούρκου επιχειρηματία στο εξωτερικό


Συνεχίζει να εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Σεντάτ Πεκέρ, καθώς ο τούρκος αρχιμαφιόζος έδωσε νέο βίντεο του στη δημοσιότητα, επικεντρώνοντας για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες του στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού λέγοντας ότι διευκόλυνε τη διαφυγή ενός τούρκου επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείτο από τους Αμερικανούς για ξέπλυμα χρημάτων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυρίζεται ο Σοϊλού κάλεσε τον Κορκμάζ στις 5 Δεκεμβρίου στις 10:30 και εκείνος έμεινε στο υπουργείο έως 12:30. Υπήρχαν 6 δικαστικές έρευνες εναντίον του.

Τον προειδοποίησε ότι υπάρχει έρευνα εναντίον του και να φύγει από τη χώρα «αύριο». «Το ξέρουν και οι υψηλά ιστάμενοι, ξέχασε τα λεφτά, 45 εκατομμύρια δολάρια που σου χρωστάνε» και εκείνος φεύγει την άλλη μέρα, αναφέρει.

Επίσης, αναφέρει για τον Σοϊλού, που διατηρεί ασφαλιστική εταιρεία, ότι ο κύκλος των εργασιών της αυξήθηκε 56 φορές. Επίσης αναφέρεται στην αγορά ομίλου της Χουριέτ από Ντεμιρορέν, ότι τα χρήματα ήταν δάνειο από την κρατική Ζιράατ Τράπεζα και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ (750 εκατ. δολ.).

Παράλληλα, ο Σεντάρ Πεκέρ αναφέρθηκε σε πρώην βουλευτή του ΑΚΡ και τώρα σύμβουλο του προέδρου που λέγεται ότι εισέπραττε δέκα χιλιάδες δολάρια το μήνα από τον Πεκέρ, τον Μετίν Κιουλούνκ. Είπε ότι του τηλεφώνησε και είπε ότι «ο Μπάιντεν με χρησιμοποιεί κατά του Ερντογάν». Αναφέρθηκε, επίσης, στην εκτεταμένη διαφθορά στους δήμους με απευθείας αναθέσεις και με τη χρησιμοποίηση φιλανθρωπικών οργανώσεων. Επίσης, σε ένα σύστημα εργολάβων και υπεργολάβων για δημόσια έργα.

Ο Πεκέρ αναφέρεται σε αποκαλύψεις που είχε κάνει προηγουμένως και επέμενε κατά του γιου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι έχει εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών από Λατινική Αμερική και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πατέρα, πρώην πρωθυπουργό και τώρα αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, τον καλεί να σταματήσει να υπερασπίζεται το γιό του ο οποίος όπως είπε «έκανε μια περιουσία τόσα δισ. δολάρια σε 15 χρόνια».

Παράλληλα, ο Πεκέρ αποκαλύπτει συνομιλία που είχε με τον Serdar Ekşi, ιδιοκτήτη της εταιρείας Lazoil, ο οποίος έχει παντρευτεί ανιψιά του Ερντογάν. Όπως αναφέρει, και οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε εμπόριο όπλων προς τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία, με τον Serdar Ekşi να το παραδέχεται.

Τέλος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστιδης, ο αρχιμαφίοζος δήλωσε ότι ο βουλευτής Μετίν Κιουλούκ του ΑΚP έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από το ίδιο. «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ» αναφέρει σε βίντεο ο Πεκέρ.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]