Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Αμερικανάκια



Οι υπηρεσίες πληροφοριών κάθε χώρας (είθισται να) γνωρίζουν τους (επίσημους) αλλοδαπούς πράκτορες των άλλων χωρών που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα τους και να ελέγχουν τις δραστηριότητές τους ώστε να προλάβουν τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας που θα προκαλέσουν κίνδυνο εθνικής ασφαλείας.

Για τους λιγότερο μυημένους στις λειτουργίες του παράλληλου σύμπαντος, να σημειώσουμε ενδεικτικά ότι υπάρχουν

- αυτοί «που δεν έχεις δικαιολογία να μην τους πάρεις χαμπάρι», δηλαδή αυτούς που μπαινοβγαίνουν στην εκάστοτε πρεσβεία τους, δηλώνουν την κυβερνητική τους σχέση (με κάποια αληθοφανή μεν, κοινότυπη δε, κάλυψη) και λειτουργούν με κάποιο συστηματικό τρόπο, και

- αυτοί που δεν έχουν συστηματικό τρόπο λειτουργίας, ούτε κυβερνητική θέση, ούτε κάποιο άλλο πλαίσιο επαγγελματικής κανονικότητας που θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, άρα είναι λογικό να περνούν απαρατήρητοι.

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πολύ καλή φήμη παγκοσμίως. Ο λόγος δεν είναι ότι υπερέχουν σε εξοπλισμό από τις υπόλοιπες του πλανήτη, ούτε ότι έχουν προϋπολογισμό πολλαπλάσιο μεγάλων χωρών. Αντιθέτως, ιδρώνουν για να τα βγάλουν πέρα με τα ψίχουλα που τους δίνουν για να τα βγάλουν πέρα με πολυάριθμους και εύρωστους χρηματοοικονομικά κολοσσούς.

Παρά τις αντιξοότητες από τον κάθε Γκρίτζαλη που της (ΕΥΠ) στερούν πόρους που έχει στη διάθεσή του ακόμα και ο τελευταίος Δήμος της χώρας, παρά τους κομματικούς, συγγενικούς και άλλου τύπου διορισμούς, παρά την αδιανόητα προστατευτική των «ανίκανων αλλά ελεγχόμενων assets» νοοτροπία εντός Ελλάδας, οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπρέπουν λόγω του... Οδυσσέα. Δεν παίζονται στο HUMINT.

Το μειονέκτημα, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, είναι εκτός υπηρεσίας. Είναι το πολιτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει φιάσκο πληροφοριών που να μην ευθύνεται κάποιος πολιτικός. 
Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; 
Την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για την προετοιμασία απόβασης των Τούρκων στην Κύπρο που... χανόταν; 
Την αποκάλυψη του Στηβ Λάλα; 
Την υπόθεση Οτζαλάν; 
Ατελείωτος ο κατάλογος των ευθυνών του πολιτικού προσωπικού. 
Ποιός την πληρώνει; Αυτοί που δεν φταίνε.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καταστροφής της εθνικής στρατηγικής με ευθύνη της ισχνής πολιτικο-οικονομικής μειοψηφίας.

Αναρωτιόμαστε αν οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται μεταξύ των παρισταμένων στο Ζάππειο κατά τη μάζωξη Μητσοτάκη-ολιγαρχίας για την προετοιμασία του απολυταρχικού εορτασμού για το 2021.

Αυτοί που ευθύνονται για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων, για προσωπικά τους, ιδιωτικά οφέλη, λειτούργησαν πατριδοκάπηλα, υπονομεύοντας τον εθνικό σχεδιασμό υπέρ της Ρωσίας, της Τουρκίας και εις βάρος της Ελλάδας. Κλασική περίπτωση υπόθεσης που οι υπηρεσίες λειτουργούν σωστά, ενώ οι πολιτικοί και οι ολιγάρχες συνεργάζονται για να βλάψουν τη χώρα και να το φορτώσουν στις υπηρεσίες.

Η Τουρκία έχει ένα κύριο εμπόδιο στη μετατροπή της σε «αντ’αυτού» ΗΠΑ και Ρωσίας στην περιοχή: το Ισραήλ. Προσπαθεί να το εξαφανίσει συστηματικά με καρότο και μαστίγιο, χτίζοντας στο πυρηνικό της υπόβαθρο μέσω Ρωσίας και Πακιστάν. Μετά από αυτό το σημείο δεν θα υπάρχει γυρισμός. Γι αυτό κερδίζει χρόνο από ΗΠΑ και ΕΕ, μια με βρισίδι και μια με καλόπιασμα. Δεν ενδιαφέρεται να κερδίσει υποχωρώντας σε κάτι, ενδιαφέρεται να μην ισοπεδωθεί μέχρι να γίνει πυρηνική δύναμη. Αυτό και τίποτε άλλο. Όποιος συνδράμει σε αυτό το στόχο, είτε αποτρέποντας την ΕΕ από επιβολή κυρώσεων είτε με διερευνητικές παροχής άλλοθι, είναι σαφές ότι το κάνει συνειδητά, παρέχοντας υπηρεσίες στον εχθρό.

Η Ελληνική Δημοκρατία αντέδρασε ορθά στη στρατηγική συνεργασία Τουρκίας- Ρωσίας- Πακιστάν, αφενός αυξάνοντας τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ και αφετέρου ξεκινώντας στρατηγική συνεργασία με την Ινδία.

Και τότε εμφανίστηκε η εγκληματική οργάνωση του ευρω-πατριωτισμού.

Με ποιό τρόπο θα υπονομευτεί η εθνική στρατηγική, δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα, όχι μόνο δεν θα αναπτύξει δυτικού τύπου εμπορικές σχέσεις με την Ινδία, αλλά και θα δημιουργηθεί θεσμικά προστατευμένος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ολιγαρχικών συμφερόντων που εναντιώνονται στις ΗΠΑ και τη Ρωσία;

Και το σημαντικότερο: και όταν μαθευτεί και στραβώσει η δουλειά, να την πληρώσει η Ελλάδα, να φαίνεται πως φταίξανε οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και να βγουν λάδι οι πολιτικοί που έστησαν το κόλπο και οι ολιγάρχες που έβγαλαν λεφτά κοροϊδεύοντας τις ΗΠΑ;

Η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων οργανώνεται από τα εμπορικά επιμελητήρια.
Ιδίως μεταξύ χωρών με μεγάλη απόσταση και διαφορετική κουλτούρα, όπως στην περίπτωση Ελλάδας και Ινδίας, σχεδόν αποκλειστικά.

Η Ελληνική Δημοκρατία επισημοποίησε το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας με αυτό το ρόλο με ΦΕΚ (ΠΔ61/2019).

Ξάφνου, όταν η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να υλοποιήσει την εθνική στρατηγική, έγινε το εξής «θαύμα»: Διορίστηκε Ρώσος κυβερνητικός ως «πορτιέρης»!
https://hi-chamber.org/2021/04/25/ανακοίνωση-έναρξη-συνεργασίας-με-τον/

Δεν μιλάμε για κάτι που χωράει παρερμηνεία.

Η σχέση είναι επίσημη, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Η ιδιότητα του εν λόγω κυρίου είναι επίσημη, την αναφέρει ξεκάθαρα.

Κανένα Επιμελητήριο στον πλανήτη δεν έχει «σύμβουλο θεμάτων ασφαλείας», πόσο μάλλον κυβερνητικό τρίτης χώρας...

Μιλάμε για ξεκάθαρο έλεγχο.

Πάμε τώρα στα καλύτερα.

Όποιος νομίζει ότι αυτό ήταν μια αποτυχία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, ότι «τους ξέφυγε και δεν το πρόλαβαν», κάνουν τραγικό λάθος. Μακάρι να ήταν αυτή η αλήθεια. Δυστυχώς τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα.

Ρωτάμε λοιπόν:

- Υπάρχει σκόπιμη υπονόμευση της εθνικής στρατηγικής από συγκεκριμένη ομάδα του πολιτικού προσωπικού και, για να μην ενοχληθεί η στρατηγική συνεργασία Τουρκίας- Ρωσίας- Πακιστάν, διορίστηκε «εκπρόσωπος του κόμματος», όπως στα πυρηνικά υποβρύχια της ΕΣΣΔ;

- Αν υπάρχει, η ομάδα αυτή είναι η ίδια που φρόντισε να μην υπάρξουν ισοπεδωτικές κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία;

Ο συγκεκριμένος Ρώσος κυβερνητικός μας είναι παντελώς άγνωστος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις ακριβείς αρμοδιότητές του, ούτε τις σχέσεις του.

Αν δεν είχαμε δει τη δημόσια ανάρτηση που δήλωσε ο ίδιος τις ιδιότητές του, επειδή έχει ελληνικό ονοματεπώνυμο, ούτε καν θα μας πέρναγε από το μυαλό οτιδήποτε άλλο.

Ρωτάμε λοιπόν:

- Δραστηριοποιείται μόνος του ή συμβαίνει κάτι άλλο, λ.χ. αποτελεί άνθρωπο εγχώριου κομμουνιστή ολιγάρχη στη Μόσχα;

- Ήρθε τώρα στην Ελλάδα ή μήπως είναι καιρό και λ.χ. έχει ήδη μεσολαβήσει για να γίνουν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και ολιγάρχη;

- Οι δραστηριότητές του είναι γνωστές στις υπηρεσίες πληροφοριών Ελλάδας και ΗΠΑ; Τί έχουν αναφέρει σχετικά σε επίσημα ραπόρτα; Είναι κάποιος ασήμαντος «στην έρευνα αγοράς» ή είναι κάποιος εξαιρετικά επιτυχημένος, που έχει καταφέρει λ.χ. να διαλύσει τη βάση στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τις με τη Ρωσία;

- Υπάρχουν ραπόρτα από DC και McLean που λένε λ.χ. «κανένα πρόβλημα, είναι ασήμαντος / είναι όλα υπό έλεγχο, ο ολιγάρχης είναι δικός μας, αποκλείεται να μεσολαβήσει για να κλειστεί κάποια συμφωνία που θα είναι εις βάρος των συμφερόντων μας»;

- Υπάρχουν ραπόρτα των ελληνικών υπηρεσιών που λένε «είναι ο καταλληλότερος για να προωθήσει της ελληνο-ινδικές εμπορικές σχέσεις, δεν θα στηρίξει Ρωσία, μόνο Ελλάδα»;

Ρωτάμε, διότι κάτι τέτοια έκανε η εγκληματική οργάνωση του ευρω-πατριωτισμού μέσω του δημοσιογράφου Δημητρακόπουλου, «τρώγοντας» τον μόνο στην ιστορία Έλληνα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Σπύρο Άγκνιου, μετά βγάζοντας το σκάνδαλο του Νίξον και οι αμερικανικές υπηρεσίες αντέδρασαν: Από υποστηρικτές μας, οι ΗΠΑ μετατράπηκαν σε εχθρούς και χάσαμε την Κύπρο...

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κάνουν φιλότιμα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, η εγκληματική οργάνωση του ευρω-πατριωτισμού μισεί τον Ελληνισμό ως ιδέα και πολιτιστική μετουσίωσή της, τους Έλληνες ως γηγενείς πολίτες, την Ελλάδα ως έθνος-κράτος, τη Δύση γενικότερα. Θέλει παντού Ανατολικές Γερμανίες και την ίδια τοποτηρητή του κόμματος. Από το ein Volk, ein Reich, ein Führer, στο Proletarier aller Länder, vereinigt Euch, και τώρα στο In Vielfalt geeint.

Δεν αλλάζουν οι πιστοί στις δυνάμεις του Άξονα.

Πέρασαν τα 50 χρόνια, που είπε και ο Τσώρτσιλ, και να τα αποτελέσματα.

Anaconda



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]