Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πεκέρ: Ο Ερντογάν έστελνε φορτηγά με όπλα στην Αλ-Νούσρα


Με το όγδοο κατά σειρά βίντεό του, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ συνεχίζει να αποκαλύπτει τις σκοτεινές διασυνδέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τρομοκρατικές οργανώσεις σε πεδία μάχης στα οποία η Άγκυρα έχει εμπλακεί.

Στο τελευταίο του βίντεο, ο αρχινονός υποστηρίζει ότι το καθεστώς Ερντογάν, μέσω της ΜΙΤ, προμήθευε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ-Νούσρα στη Συρία. Μάλιστα, όπως λέει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ahvalnews.com, και ο ίδιος συμμετείχε στο αλισβερίσι της κυβέρνησης Ερντογάν με τους τρομοκράτες, στέλνοντας φορτηγά με όπλα στη Συρία. 


Το σάπιο κράτος

Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο του νέου βίντεο, ο Πεκέρ περιγράφει τους μηχανισμούς διαπλοκής που υφίστανται στην καρδιά του τουρκικού κράτους.

"Για να κάνετε εμπόριο, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε; Yπάρχει ο κύριος Μετίν Κιρατλί, ο πρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών της προεδρίας. Σε αυτόν πρέπει να πάτε. Και δεν μιλώ για μικροεμπόριο, αλλά για μεγάλο εμπόριο. Παράνομο πετρέλαιο, τσάι , ζάχαρη μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλουμίνιο, δηλαδή δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποιος χρηματοδότησε την επέμβαση στη Συρία; Eμείς! Το κράτος. Ποιος πέθανε εκεί; Ο λαός. Για να κάνετε εμπόριο λοιπόν, θα πάτε σε αυτόν τον κύριο. Αφού πάρετε την έγκριση, αυτός σας στέλνει σε έναν όμιλο μέσων ενημέρωσης των Σαντζάκ και Οζτούρκ. Αφού πάρετε έγκριση από αυτούς πάτε στον οικονομικό διευθυντή της Αλ Νούσρα, στον Αμπού Αμντουραχμάν, που αποκαλείται και Αμπού Σεϊμάν. Έτσι γίνεται το εμπόριο και σήμερα έτσι γίνεται. Ψάχνετε να βρείτε πού είναι ο Μπεράτ Αλμπαϊρακ. Το σπίτι του είναι δίπλα στου Σαντζάκ". 


Γιατί παραιτήθηκε ο Σάρατζ

Ο Πεκέρ, επίσης, αναφέρθηκε και στην παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Σάρατζ, σημειώνοντας τις οικονομικές πιέσεις που δέχθηκε από τον Ερντογάν.

"Ο κύριος πρόεδρός μας του είπε αυτές οι δουλειές και οι διαγωνισμοί να δοθούν σε αυτούς τους επιχειρηματίες. Μετά ο Σάρατζ παραιτήθηκε. Τον πίεσαν οι Λίβυοι επιχειρηματίες και όσοι πολέμησαν και του έλεγαν πως εκείνοι πρέπει να αναλάβουν τα έργα. Ο άνθρωπος δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Μου το είπε εμένα υπουργός της κυβέρνησης". 


Ο Σοϊλού με το... λουράκι και ο "αδελφός" Ερντογάν

Συνεχίζοντας, ο αρχιμαφιόζος εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά απειλές κατά του ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας: "Σουλεϊμάν, θα φύγεις από εκείνο το υπουργείο. Εκείνο το λουράκι θα σου το περάσω στον λαιμό. Λέει πως θα με συλλάβει εδώ και θα με πάρει για βασανισμό. Κάντο!".

Αναφερόμενος στον Ερντογάν, δεν δίστασε να τον απειλήσει σημειώνοντας: "Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον αδελφό Ταγίπ. Με αποκάλεσε πράκτορα. Θα το δούμε αυτό αδελφέ". 


Ο viral αρχιμαφιόζος

Ο Πεκέρ με τις αποκαλύψεις του έχει καταφέρει να γίνει viral, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε στη γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάτι που γίνεται άμεσα δημοφιλές και αναμεταδίδεται σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες. Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει το Reuters, ήδη πάνω από 56 εκατ. χρήστες του YouTube έχουν παρακολουθήσει συνολικά τα βίντεό του.

Αρκετοί Τούρκοι βλέπουν τις αποκαλύψεις του Πεκέρ ως ντροπή για την κυβέρνηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κυβερνά την Τουρκία για σχεδόν δύο δεκαετίες και υπερηφανεύεται για την επιτυχία της στη διακοπή των δεσμών μεταξύ του κράτους και της μαφίας. Επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν επιτακτικά την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον Τούρκο αξιωματούχο που έχει στοχοποιήσει ο Πεκέρ από την αρχή των αποκαλύψεών του.

Ο Πεκέρ, 49 ετών, έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1990 ως αρχινονός και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης το 2007 για διάφορα εγκλήματα συμπεριλαμβανομένων της σύστασης και ηγεσίας εγκληματικής συμμορίας. Έχει εκτίσει αρκετές ποινές στην Τουρκία και λέγεται ότι βρίσκεται τώρα στο Ντουμπάι. 


 

 

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]