Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχινονό Σεντάτ Πεκέρ


Ένα ακόμα επεισόδιο στο γαϊτανάκι μεταξύ του Τούρκου αρχινονού Σεντάτ Πεκέρ και της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αφού τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πεκέρ έκανε άνω κάτω τη χώρα, με τα βίντεο και τις αποκαλύψεις του, το στρατόπεδο Ερντογάν αποφάσισε να αντιδράσει.

Πρώτα βγήκε στο Haberturk ο πρωταγωνιστής Σουλεϊμάν Σοϊλού, αποδέκτης των κατηγοριών του Πεκέρ και... χωρίς να πει απολύτως τίποτα επί τις ουσίας, για τρεις ώρες προσπαθούσε να κάνει κάποιου είδους κουβέντα με δημοσιογράφους που δεν έδειχναν διατεθειμένοι να δυσκολέψουν τον πανίσχυρο υπουργό.

Μετά συνελήφθη ο αδερφός του αρχινονού, με την κατηγορία της δολοφονίας. Επακολούθησε σιωπή για μερικές μέρες και ο Πεκέρ ανέβασε στο Τουίτερ ερώτηση προς τις αρχές "για να δούμε, θα τον ρωτήσετε όντως για τη δολοφονία;"... Όπως υποννόησε ο αρχινονός, ο αδερφός του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να εξεταστεί καν η κατάθεσή του. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, ο Σεντάτ Πεκέρ ανέβασε στον λογαριασμό του, φωτογραφίες από την κατάθεση του αδερφού του, ο οποίος ως συλληφθείς δεν είχε πάνω του τηλέφωνο για να τη φωτογραφίσει..

Στη συνέχεια, αφότου ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων δήλωσε ότι στηρίζει τον Σοϊλού, βγήκε ο Ερντογάν και δήλωσε και αυτός τη στήριξή του.

Όμως την επομένη, στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, οι δυο τους καταψήφισαν προταση για κοινοβουλευτική έρευνα ως προς τις κατηγορίες του Πεκέρ, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν αλήθειες στα λεγόμενα του αρχινονού.

Το τελευταίο επεισόδιο γράφτηκε πριν λίγη ώρα όταν κατόπιν αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Σεντάτ Πεκέρ ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στο Ντουμπάι.

Πέτρος Κράνιας
Capital 






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]