Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειδική σύσκεψη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του λιμενικού


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη χθες η τεχνική συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρ. Επιτροπής (DG HOME) και επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας (Task Force) για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, κα Beate Gminder, συνοδευόμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας μετείχαν ο Β' υπαρχηγός, αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο διευθυντής και στελέχη του γραφείου υπουργού καθώς και η Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα Gminder δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας, τόσο για την αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων, όσο και για την προεργασία εν' όψει του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027, η οποία καταδεικνύει την εμπειρία που έχει πλέον αποκτήσει ο φορέας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση (Integrated approach) της στρατηγικής του επενδυτικού - εξοπλιστικού προγράμματος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που έχει προταθεί προς συγχρηματοδότηση μέσω των ταμείων Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση επί των νέων - υπό παραλαβή - παράκτιων περιπολικών πλοίων (ΠΠΛΣ-900 και 910), τα οποία συγχρηματοδοτούνται σε ποσοστό 90% από το ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ευρ. Ένωσης μέσω της Ειδικής Δράσης "Εξοπλισμός που θα τίθεται στη διάθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX)" και αποτελούν μέρος της μεγαλύτερης σύμβασης που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα ο φορέας, συνολικής αξίας 55,56 εκατ. ευρώ






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]