Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που αποκάλεσε τον Πούτιν "δολοφόνο"


Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε απόψε το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό του Ρώσου ομολόγου του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ως "δολοφόνου", σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν "δεύτερες σκέψεις" για ανάκλησή του.

"Όχι, π πρόεδρος έδωσε μία ευθεία απάντηση σε μια ευθεία ερώτηση", ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Προεδρίας Τζεν Πσάκι, όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου για τη δήλωση του προέδρου Μπάιντεν.

Σε ερώτησή κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ABC News και τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, για το εάν θεωρεί τον Πούτιν "δολοφόνο", ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντηση: "Ναι".

Ο Μπάιντεν ανέφερε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος "δεν έχει ψυχή" και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται. 


Πούτιν: Του εύχομαι υγεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του, του ευχήθηκε υγεία.

"Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής! Του εύχομαι υγεία", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό "χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς".

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί "έντιμοι και σωστοί" άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σ’ αυτούς.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν σχέσεις με την Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσιγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια. 


Μόσχα: Οι ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη

Η Ρωσία επιθυμεί μια συγγνώμη από τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις Μπάιντεν και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να προβεί σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

Η Μόσχα μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι καλεί τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις για το μέλλον των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Ο πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ πρόκειται να αναχωρήσει το Σάββατο.

"Στη διάρκεια συναντήσεων στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και με άλλα όργανα θα τεθεί το θέμα των μέσων με τα οποία μπορούν να επιδιορθωθούν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις που διέρχονται κρίση”, έγραψε την περασμένη νύκτα η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, "οι απερίσκεπτες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των ήδη ιδιαίτερα συγκρουσιακών σχέσεων” μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Η ανάκληση ενός πρεσβευτή, αν και επισήμως η Μόσχα χαρακτήρισε την κίνηση "πρόσκληση”, είναι κάτι σπάνιο στη ρωσική διπλωματία.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του κοινοβουλίου της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, κατηγόρησε χθες, Τετάρτη, τον Μπάιντεν ότι "προσέβαλε” όλους τους Ρώσους και "επιτέθηκε” στη χώρα του.

Από την πλευρά του ένας από τους αντιπροέδρους της Δούμας, ο Κονσταντίν Κοσάτσεφ, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου είναι απαράδεκτες, ενώ τον κάλεσε "να ζητήσει συγγνώμη και να δώσει εξηγήσεις”.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ανάκληση του Ρώσου πρεσβευτή είναι το μόνο λογικό βήμα που θα μπορούσε να κάνει η Μόσχα υπό τις παρούσες συνθήκες.

"Υποπτεύομαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο (μέτρο), αν δεν ακολουθήσει μια εξήγηση ή συγγνώμη από την αμερικανική πλευρά”, έγραψε ο Κοσάτσεφ στο Facebook.

Το Κρεμλίνο δεν έχει απαντήσει ακόμη επισήμως στις δηλώσεις Μπάιντεν.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]