Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γίνεται... της έρευνας


Όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, από το σοσιαλιστικό πραξικόπημα του 1973 μέχρι σήμερα το πολιτικό προσωπικό προσπαθεί να σκάψει το λάκκο των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας

- προκρίνοντας την αριστεία του ανώτατου αξιωματικού ως γυμνοσάλιαγκα στην εκάστοτε κυβέρνηση

- αποψιλώνοντας τα μέσα και τον εξοπλισμό τους λόγω του οικονομικού πλιάτσικου που έκαναν οι κυβερνήσεις, έμμεσα εξαιτίας της μακροοικονομικής κατάστασης και άμεσα εξαιτίας διοδίων ή/και προσωπικής πολιτικής εκμετάλλευσης των εξοπλιστικών εισαγωγών, καθώς και επιβολής νανισμού στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία

- κρασπεδωποιώντας το εθνικό φρόνιμα του λαού και στρέφοντάς τον ενάντια στις ΕΕΔ με λογικές τύπου «καλύτερα να δώσουμε κάτι και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο», «προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε, είναι ταξικό το ζήτημα», «πατρίδα μας είναι η ΕΕ, σε επίθεση της Τουρκίας θα μας σώσει το ευρώ» (ναι, ο εξαιρετικός πολιτικός πατριδέμπορας, ο Άδωνις, το είπε σε συζήτηση στην Αθηναϊκή Λέσχη παρουσία αρκετών μελών), «Margaret, ΚΛΙΚ και ξυραφάκι BIC» και άλλα γνωστά.

Ο λόγος που κάνω αυτή την εισαγωγή είναι για να σας ενημερώσω πως η κυβερνητική απάθεια στην αντιμετώπιση του ωκεανογραφικού πλοίου Τσεσμέ και των υπολοίπων που βρίσκονται ante portas δεν είναι εξαιτίας των διερευνητικών ούτε εξαιτίας του νεοΠΑΣΟΚικού δόγματος «μέχρι τα 6 μίλια, ας ψάξουν, σημασία έχει να μην τρυπήσουν», η οποία αποτελεί την εξέλιξη του δόγματος «ας μπει, αλλά να μην απλώσει καλώδια, να μην ερευνήσει», δηλαδή βατράχι σε σταδιακά αυξανόμενης θερμοκρασίας νερό, για να μην αντιδράσει.

Η κυβερνητική απάθεια στην αντιμετώπιση αυτής της φάσης των Τουρκικών παραβιάσεων της εθνικής μας κυριαρχίας έχει μια βαθειά σοσιαλιστική βάση. Οι Τούρκοι δεν ψάχνουν για πετρέλαιο εκεί που κινούνται αυτό τον καιρό. Χαρτογραφούν τα μέρη του Αιγαίου που θεωρούν κομβικά για τις κινήσεις των υποβρυχίων και τοποθετούν αισθητήρες, με σκοπό να ενημερώνονται για την ακριβή θέση τους. Ετοιμάζονται για τον πόλεμο που γνωρίζουν ότι είναι, δεδομένων των φιλοδοξιών τους, αναπόφευκτος.

Η κυβέρνηση λοιπόν εξυπηρετεί την προετοιμασία των τουρκικών ΕΔ για να επιτεθεί στην Ελλάδα, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες αποτυχίας των ΕΕΔ με δύο οφέλη για αυτή:

- να υπάρξει το κατάλληλο έδαφος αποδοχής από τους πολίτες της ταπεινωτικής συμφωνίας εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας που έχουν προσυμφωνήσει

- να μηδενιστεί η σημασία του θεσμού στη συνείδηση των πολιτών, ώστε να γίνει αποδεκτό το εθνομηδενιστικό πρότυπο του ευρωπατριωτισμού.

Θα θυμίσω δύο κομβικής σημασίας συμφωνίες που σχετίζονται με τα προαναφερθέντα:

1. Μέρκελ και Νταβούτογλου είχαν συμφωνήσει να επιβληθεί η δημιουργία εταιρίας που θα εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες της Ελληνικής ΑΟΖ από το μέσο της Κρήτης και δεξιά, με ποσοστά συμμετοχής 61% Ελλάδα και 39% Τουρκία, με το ποσοστό της Ελλάδας να πηγαίνει κατευθείαν στην ΕΕ για την αέναη αποπληρωμή χρεών (δηλαδή στο τέλος θα τα χρωστάμε πάλι όλα) και το 50% των εσόδων της Τουρκίας να πάνε σε χρηματοδότηση Γερμανικών επενδύσεων στην Τουρκία.

2. Εγχώριος κομμουνιστικός ολιγαρχικός όμιλος είχε απαγορέψει σε όλες ανεξαιρέτως τις μνημονιακές κυβερνήσεις να ανακηρύξουν ΑΟΖ για να μην καταστραφεί η συμφωνία πώλησης βυθοτεμαχίων εντός της Ελληνικής ΑΟΖ από την Τουρκία στην Shell (Ιανουάριος 2012), τις απόρρητες συμβάσεις της οποίας είχα δημοσιεύσει αμέσως μόλις υπεγράφησαν.

Από τα παραπάνω είναι εύκολο να δει κανείς ότι η κυβέρνηση της σοσιαλιστικής ακροδεξιάς που, όπως μάθαμε μόλις χθες, εκτός από τους αγώνες της αριστεράς, τιμάει και την LGBT κοινότητα, προσπαθεί φιλότιμα να διορθώσει αυτά που της ξεφεύγουν, όπως λ.χ. τα αποτελέσματα του στημένου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και τη λαθροεισβολή στον Έβρο, διευκολύνοντας τους αρχικούς σχεδιασμούς. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε από τον ίδιο τον Ζάεφ, η στάση της ως αντιπολίτευση ήταν αυτό ακριβώς που χρειάζονταν οι σύντροφοι της σοσιαλιστικής αριστεράς για να περάσουν τη συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Για να χρησιμοποιήσω οικεία σε αυτήν ορολογία, «έβαλε πλάτη».

Δυστυχώς για αυτή, για το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Μεταπολίτευσης, και για τους γείτονες συμμάχους και φίλους, οι ΕΕΔ παραμένουν στην κορυφή της εμπιστοσύνης των πολιτών και με μεγάλη διαφορά από οποιονδήποτε άλλο θεσμό στην Ελληνική Δημοκρατία. Όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι με πείσμα και πάθος να καταστήσουν το Σύνταγμα ανενεργό και να καταλυθούν και η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία, γνωρίζουν ότι οι φύλακες έχουν γνώση και έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής, ακριβώς γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και πιο πιθανό μοιάζει ένα σενάριο αλάδωτης φασολάδας στο πάτωμα καταλύματος ΚΥΤ, παρά αστακομακαρονάδας σε παραθεριστικό ξενοδοχείο.

Περιέργως, ούτε ο Έβρος έπεσε, ούτε στημένο θερμό επεισόδιο έγινε.

Κάποια λιθαράκια πιάνουν τόπο και δίνουν το έναυσμα να χτιστεί αδιαπέραστο τείχος.

Από τις ΕΕΔ βεβαίως, όχι από τους τιμητές του ευρωπατριωτισμού.

Δεν είμαστε όλοι για όλα.

Ο καθένας στο είδος του.

Αυτοί με τις... λιγναδιές τους και εμείς με την φιλοπατρία μας.

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να κερδίζουμε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]