Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Τις επόμενες εβδομάδες οι συναντήσεις με την Ελλάδα


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως ο διάλογος με την Ελλάδα θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

"Υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο ευκαιρίας για να έχουμε έναν πολύ καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας) είναι προσωπικά πολύ καλός φίλος μου. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε μαζί του διάλογο", προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την ΕΕ, πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η πορτογαλική προεδρία της ΕΕ είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας για την Τουρκία λόγω της ισορροπημένης και αντικειμενικής στάσης της Πορτογαλίας σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

Ο κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι η Τουρκία και η ΕΕ δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο σε προβληματικές περιοχές αλλά και σε άλλους τομείς όπως η συμφωνία μετανάστευσης.

"Πρέπει να αναβιώσουμε αυτήν τη συμφωνία επειδή η μετανάστευση είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα, και λόγω της πανδημίας, φαίνεται ότι αυτό το πρόβλημα θα συνεχιστεί για χρόνια. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας", δήλωσε.

"Ο εκσυγχρονισμός της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης είναι αμοιβαία επωφελής και η ελευθέρωση των θεωρήσεων είναι η υπόσχεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και κατά τις προσεχείς συναντήσεις, θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα βήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτούς τους τομείς", πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε και πάλι τη λύση των δύο κρατών, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα εδώ και 52 χρόνια.

"Η λύση των δύο κρατών δεν είναι μόνο δική μας άποψη. Στην πραγματικότητα, προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Αναστασιάδη", ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Κύπρου μοιράστηκε αυτές τις απόψεις τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλους. "Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε σε θέση να καθορίσουμε τί πρόκειται να διαπραγματευτούμε. Για το λόγο αυτό, πρότεινα μια άτυπη συνάντηση υπό τη μορφή 5+ΟΗΕ", δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι τα ΗΕ έχουν αποδεχτεί μια τέτοια συνάντηση.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]