Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονη ανησυχία για τη Θράκη μετά τις συλλήψεις στη Ρόδο


Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσοχή των αρχών έχει εστιαστεί στη Θράκη, όπου αναλύονται τα πάντα που αφορούν “περίεργες” κινήσεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις αρχές ασφαλείας στη Θράκη, όπου μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στη Ρόδο με τη σύλληψη των δυο μουσουλμάνων που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος, αφού εκτιμάται ότι τα πράγματα εκεί είναι πολύ πιο σοβαρά.

“Εάν λειτουργεί έτσι ένα τουρκικό Προξενείο στα Δωδεκάνησα, μπορεί να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει άραγε στην Κομοτηνή, όπου το ποσοστό του μουσουλμανικού στοιχείου είναι δεκαπλάσιο από αυτό της Ρόδου;” αναρωτήθηκε στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θράκης μιλώντας στο vradini.gr, για το επίμαχο θέμα της σύλληψης των δυο μουσουλμάνων στη Ρόδο για κατασκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσοχή των αρχών έχει εστιαστεί στη Θράκη, όπου αναλύονται τα πάντα που αφορούν “περίεργες” κινήσεις ανθρώπων που κινούνται πέριξ του τουρκικού προξενείου.

Επίσης με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαρ. Λαλούση αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε εγκαταστάσεις ευαίσθητου στρατιωτικού χαρακτήρα, όπως αποθήκες φύλαξης πυρομαχικών και όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τούρκος “διπλωματικός υπάλληλος” Veysel Filiz που τρομοκρατούσε “απείθαρχους” μουσουλμάνους στην Ευρώπη (με έδρα τις Βρυξέλλες και την εκεί τουρκική πρεσβεία) και ειδικά κούρδους, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στο τουρκοβουλγαρικά σύνορα, να μεταφέρει 100 κιλά ηρωίνης αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ,

φέρεται να έχει σχέσεις και επαφές και με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Όχι όμως με απλούς πολίτες, αλλά με “σεσημασμένους” για την δράση τους, και τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Ήδη υπάρχουν ντοκουμέντα στις αρχές ασφαλείας από συναντήσεις του εν λόγω “διπλωμάτη” με Έλληνες μουσουλμάνους στο εξωτερικό, αλλά δεν υπάρχει όπως μας λένε πηγές των αρχών, κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για Έλληνες πολίτες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες απο στελέχη των αρχών ασφαλείας, την περίοδο της καραντίνας “έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ζωόφιλοι που περιτριγυρίζουν τοποθεσίες με στρταιωτικές εγκαταστάσεις, φανερές ή λιγότερο φανερές”. Κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο, αλλά μετά τις συλλήψεις στη Ρόδο, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσοχή, και οι ¨ζωόφιλοι” δεν πέφτουν σε λάθη.

“Το παν είναι η πρόληψη. Δεν έχει νόημα να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα”.

Όσον αφορά τα περί Ρόδου, δυστυχώς ήταν αναμενόμενα και αν δεν υποπτεύονταν το μάγειρα ένας στρατιωτικός, ακόμα θα συνέχιζε τη δράση του. Η κακώς νοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δεν ταιριάζει σε μια κατεξοχήν μάχιμη υπηρεσία. Φυσικά η Θράκη είναι η αιχμή του δόρατος και το αυγό του φιδιού και έχει σοβαρό πρόβλημα και στους τρεις νομούς” επισημαίνει στο vradini.gr συνομιλητής μας, που γνωρίζει άριστα το τι συμβαίνει στην παραμεθόριο.

Σύμφωνα με άλλους συνομιλητές στη Θράκη υπάρχει μεγάλο έλλειμμα και κυριαρχούν νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών, ενώ είναι αισθητή η απουσία αγρίως διωχθέντων επιτελικών στελεχών με τεράστια εμπειρία σε επιχειρησιακό επίπεδο και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου και -όπως λένε οι γνωρίζοντες- είναι άξιο απορίας η μη επαναφορά τους στην ενεργό δράση ενάμιση χρόνο μετά την κυβερνητική αλλαγή.

Οι τοπικοί άρχοντες και τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι το παράδειγμα της Ρόδου με τους Θρακιώτες πρωταγωνιστές δείχνει ότι οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν αποθρασυνθεί και το ίδιο ισχύει και πολύ περισσότερο και για τη Θράκη με ολέθρια για την Εθνική Ασφάλεια αποτελέσματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Όπως λένε ενημερωμένες πηγές, δεν υπάρχουν κενά ασφαλείας που προκαλούν ανησυχία, αλλά η προκλητική συμπεριφορά πολλών, είτε ελλήνων μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, είτε τούρκων “διπλωματών” δημιουργεί ανησυχίες.

“Η Ελλάδα ζει έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία και η ενίσχυση με εκλεκτό ανθρώπινο δυναμικό των Υπηρεσιών Ασφαλείας με πρώτη την ΕΥΠ στη Θράκη αλλά και στις άλλες ευαίσθητες περιοχές αλλά και εκτός συνόρων,είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική” επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στο vradini.gr.


Η σύλληψη του τούρκου “διπλωμάτη”

Ο Veysel Filiz διπλωματικός υπάλληλος (ακόλουθος τύπου) στην τουρκική πρεσβεία των Βρυξελλών που συνελήφθη προσφατα για διακίνηση τεράστιας ποσοτητας ναρκωτικών (100 κιλά ηρωίνης) σύμφωνα με πηγές του vradini.gr αποτελεί στέλεχος ενός δικτύου ατόμων που έχουν διπλωματική ασυλία και υπηρετούν σε πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία, “τα οποία αφ’ ενός μεν διαπράττουν εγκλήματα εναντίον αντιφρονούντων και αφ’ ετέρου συμμετέχουν στη διακίνηση ηρωίνης στην Ευρώπη”.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η μεταφορά ηρωίνης εδώ και δεκαετίες γίνεται και με τη συμμετοχή υπαλλήλων του τουρκικού κράτους που έχουν διπλωματική ασυλία στην Ευρώπη. Η μεταφορά γίνεται με διπλωματικούς σάκους, ακόμα και με πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όταν αυτά προσεγγίζουν λιμάνια των χωρών της Ευρώπης, για ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι ενώ για την μεταφορά χρησιμοποιούνται άτομα με διπλωματική ιδιότητα και ασυλία, τη διακίνηση στις αγορές των χωρών της Ε.Ε. την αναλαμβάνουν οι σπείρες της τουρκικής μαφίας, που ελέγχονται από τους Γκρίζους Λύκους και τις ακραίες οργανώσεις που φέρονται να ελέγχονται από το τουρκικό κράτος. Και για όλα αυτά, είναι ενημερωμένες τόσο οι Βρυξέλλες, όσο και το ΝΑΤΟ…

Βραδυνή






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]