Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Να απαλλαγεί σύντομα η ΕΕ από τη στρατηγική της τύφλωση


Την ελπίδα η Άγκυρα να ανοίξει «νέα σελίδα» στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι αντικείμενο εφαρμογής «δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόσο εκ μέρους της Ουάσιγκτον όσο και εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαλλαγεί από την στρατηγική τύφλωση που την διακατέχει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε ότι «είχαμε μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» και παράλληλα επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την Αφρική και την Ασία».

Διατύπωσε την πεποίθηση ότι αναμένει πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ «θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ» και πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν θεωρεί τους ευέλικτους διεθνείς δεσμούς της ως εναλλακτική λύση στις αναγνωρισμένες σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η έκκληση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι υποκριτική και μόνο τα τουρκικά δικαστήρια μπορούν να αποφανθούν για την υπόθεσή του. Ο Ερντογάν επανέλαβε την άποψή του ότι ο Ντεμιρτάς είναι "τρομοκράτης" υπεύθυνος για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν "πολιτική".

Χθες το δικαστήριο κάλεσε τη Τουρκία να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού διαπιστώνοντας αρκετές παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η προφυλάκισή του αποτέλεσε ένα "επικίνδυνο μήνυμα για ολόκληρο τον λαό", περιορίζοντας σημαντικά τον πλουραλισμό απόψεων, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Το Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι αρχές για την προφυλάκιση του προσφεύγοντος ήταν απλώς μια κεκαλυμμένη προσπάθεια επίτευξης ενός απώτερου πολιτικού σκοπού, κάτι που αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητα σοβαρό ζήτημα για τη Δημοκρατία".

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 κατηγορούμενος για τρομοκρατία. Κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 142 χρόνια.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]