Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξω φρενών στην Τουρκία για έκθεση του ΟΗΕ


Πιστοποιεί τη χρήση μισθοφόρων από τη Συρία στο Καραμπάχ

Η Τουρκία επιτέθηκε την Παρασκευή σε μια έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που κατηγόρησε την Άγκυρα ότι στρατολογούσε άνδρες από τους τοπικούς συμμάχους της στη Συρία για να πολεμήσουν για λογαριασμό του Αζερμπαϊτζάν στο Άνω Καραμπάχ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χάμι Ακσόι δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι και αποσυνδεμένοι από την επίγεια πραγματικότητα, ενώ τόνισε πως ο μόνος λόγος για την κυκλοφορία αυτών των "ψεύτικων ειδήσεων" είναι για να αγνοήσει ο κόσμος " την παράνομη κατοχή της Αρμενίας στην περιοχή και για να την παρουσιάσουν ως θύμα", είπε και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την Αρμενία.

"Έχει αποδειχθεί ότι η Αρμενία πήρε βίντεο από τα μέλη του Εθνικού Στρατού της Συρίας και τα δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ως υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία. Αυτά τα ψεύτικα βίντεο δεν έχουν καμία αξιοπιστία ή εγκυρότητα", είπε ο Ακσόι.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει εκεί και ως κάτι το φυσιολογικό αμφισβήτησε επίσης την αξιοπιστία του Μηχανισμού Ειδικών Διαδικασιών των Ηνωμένων Εθνών για την ανακοίνωση, καθώς όπως ανέφερε, το Συμβούλιο βασίστηκε σε ψευδείς εικόνες και πληροφορίες για το πόρισμα, δίχως να συμβουλευτεί ή να ακούσει την πλευρά της Τουρκίας.

"Αυτό που αναμένεται από αυτόν τον μηχανισμό είναι να εκτελεί το έργο του με διαφάνεια και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων μερών, αντί να κάνει προκατειλημμένες και παραπλανητικές δηλώσεις", πρόσθεσε ο Ακσόι σε μία προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία της ανακοίνωσης.

"Είναι γνωστό ότι η Αρμενία ανέπτυξε τρομοκράτες PKK/YPG από τη Συρία στο Άνω Καραμπάχ. Στην πραγματικότητα, πολλά μέλη του PKK, των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά σε εμάς, εξουδετερώθηκαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στις συγκρούσεις", δήλωσε ο Ακσόι, χωρίς ουσιαστικά να αρνείται την εμπλοκή των φιλότουρκων μαχητών από τη Συρία, στις τάξεις των αζερικών δυνάμεων.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]