Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά πού σταματάμε το Oruc Reis; Στα 6 ή στα 12 μίλια;



Άγνοια, αφέλεια ή σκόπιμη σύγχυση;

Χθες βρέθηκα σε μια τριπλή έκπληξη. Θα έπρεπε στα 50 μου να εκπλήσσομαι από οτιδήποτε; Προφανώς όχι. Και όμως… Το κοκτέιλ της επαπειλούμενης υποτέλειας περιλαμβάνει πολλή αφέλεια, μεγάλη δόση άγνοιας και βέβαια σύγχυση. Ο αναδευτήρας του δόγματος της αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων από το Βερολίνο ως το Αιγαίο κινείται με ταχύτητα, που προκαλεί ζάλη στα επιτελεία (όχι ευτυχώς του ΓΓΕΘΑ).

1η έκπληξη: Ο πρώτος συνομιλητής μου (από τους πιο έμπειρους δημοσκόπους και φίλος 30 χρόνια) σχεδόν με επέπληξε γιατί «ο πατριωτισμός δεν πουλάει πια». Το λένε όλες οι μετρήσεις. «Σταμάτα να σηκώνεις τους τόνους στα εθνικά θέματα. Θα βγεις χαμένος».

Ποιός του είπε όμως ότι εμείς τοποθετούμαστε με βάση το «τί πουλάει;». 
Ποιός του είπε ότι μας μεγάλωσαν για να χαϊδεύουμε αυτιά; 
Ποιός του είπε πως θέλουμε να είμαστε μονίμως ευχάριστοι;

2η έκπληξη: Ο δεύτερος συνομιλητής και συντοπίτης μου (οδηγός βαρέων οχημάτων) ήταν ένας παραδοσιακός, συντηρητικός δεξιός, ο οποίος επέμενε ότι «η εθνική μας γραμμή είναι τα 6 μίλια». Το άκουσε στον SKAΙ -άρα θα ήταν σωστό- και «το είπε και η κυβέρνηση». Στο ερώτημά μου «ποιός από την κυβέρνηση;», δεν θυμόταν (λογικό), αλλά έστυψε το μυαλό του και κατέληξε στο «Γεροτσακούλης»...

3η έκπληξη: Ο τρίτος δεν είναι ο Γιώργος, αλλά είναι ο γνωστός Υπουργός Επικρατείας κύριος Γεραπετρίτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μέλος της Γ.Γ. της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του σημερινού Πρωθυπουργού. Άρα ό,τι λέει έχει αυξημένη βαρύτητα και λόγω ακαδημαϊκού κύρους και λόγω θέσης όταν συμβαίνει, «ξελέει»; Τί εννοώ; Όταν έκανε την περιβόητη πια δήλωση για τα 6 ναυτικά μίλια, οι περισσότεροι δημοσιολογούντες σοκαριστήκαμε γιατί φοβηθήκαμε πως αν το όριο θα είναι de facto το νέο εθνικό μας δόγμα, η νέα (υποχωρητική) κόκκινη γραμμή της Χώρας…

Μεσολάβησε σχεδόν μία εβδομάδα μέχρι να ανακαλέσει (μερικώς). 
Τί είχε συμβεί στο ενδιάμεσο διάστημα;

1. Το σεισμογραφικό Oruc Reis έφθασε στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο «ξύνοντας» τη γραμμή Γεραπετρίτη. Άπλωσε και τα καλώδιά του. Μόνο του; Όχι βέβαια… με συνοδεία δύο τουρκικών βοηθητικών με ανάλογα πολεμοχαρή ονόματα Cengiz Han και Ataman.

2. Το Kanuni άρχισε να κονιορτοποιεί και αυτό τα χωρικά μας ύδατα, όχι μόνο με σκοπό τη διεύρυνση, αλλά τη γεώτρηση του υπεδάφους του Αιγαίου (μας!;;;).

3. Πάνω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης πετούν διαρκώς τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) μεγέθους καταδιωκτικού και όχι mini drones σαν αυτά που βγάζουν πανοραμικά video σε γάμους.

4. Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX που συμπεριλαμβάνει χρονικά και τη εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στις ερευνητικές/γεωτρητικές της κινήσεις, προκαλώντας το εθνικό αίσθημα, αλλά προφανώς όχι τόσο ώστε να ακουστεί ένα εθνικά υπερήφανο ΟΧΙ, ή έστω STOP.

5. Οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο χάρτη Έρευνας και Διάσωσης (SEARCH and RESQUE) που περι-(κατά)λαμβάνει το μισό Αιγαίο… (Μήπως σχεδιάζουν να εξαπολύσουν μαζικά βάρκες γεμάτες (λαθρο)μετανάστες, /Γκρίζους Λύκους και Covidιασμένους πράκτορες της ΜΙΤ και να τους διασώζουν οι ίδιοι έξω από τη Μύκονο;)

Α, και να μην ξεχάσω το έγκριτο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

6. Σε πρωτοσέλιδη αποκάλυψή του με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δύσκολες Μέρες», φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πληροφορίες από το black box της απόρρητης τριμερούς του Βερολίνου, όπου στη μυστική διπλωματία της κυρίας Σουράνη (Διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου) φαίνεται να περιλαμβάνονται προς συζήτηση (γραπτώς!!!), θέματα όχι απλώς taboo, αλλά αδιανόητα μέχρι εχθές, όπως η αποστρατικοποίηση των νήσων του Αιγαίου!
(Στον φίλο μου τον οδηγό, που του κάνουν πλύση εγκεφάλου τα συστημικά μέσα λες ως ειδησεογραφικά σαμπουάν ULTREX που ξεπλένουν συνειδήσεις και αλλοιώνουν αντιλήψεις, κάτι τέτοιο φαίνεται «λογικό», αφού «εμείς παραβιάζουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης»!!!).

7. Τέλος, κανείς δεν ανακάλεσε στην τάξη τον κύριο Γεραπετρίτη. Με οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση από το 1974 έως το 2020, είτε θα είχε βουτήξει τη γλώσσα του στο πιπέρι πριν παραιτηθεί, είτε θα είχε αποπεμφθεί.

Το άθροισμα των 7 γεγονότων σε διάστημα επτά (7) ημερών ποιό είναι;

1. Σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ελλαδική πολιτική σκηνή -και πιστέψτε με είναι πολλοί και όχι ιδιαίτερα φιλικοί- δημιουργείται η εντύπωση μιας υποχωρητικής ηγεσίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και τις -εκ των υστέρων- διορθωτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού.

2. Η ελληνική κοινή γνώμη -δικαιολογημένα(;) αδαής- γύρω από σύνθετα διεθνοπολιτικά θέματα, δεν απειλείται τόσο από την τουρκική «Στρατιά του Αιγαίου», όσο από την «Στρατιά των Προθύμων» της ελληνικής συστημικής ενημέρωσης. Μια δράκα οσφυοκαμπτών κονδυλοφόρων πληρώνονται αδρά, που από τα καλοβολεμένα γραφειάκια τους να παρουσιάζουν όλους εμάς τους μη ριψάσπιδες ως «γραφικούς», (συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και καμιά 10αριά πρώην Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ).

Καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δηλητηριάζονται πιο πολύ από επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια ειδήσεις, παρά από τον σχεδόν θανατηφόρο Covid-19.

3. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρουσιάζεται στην παραπλανητική «φωτογραφία της στιγμής», των δημοσκοπήσεων ο μέσος Έλληνας ως «αδιάφορος», «εαυτούλης» και τελικά «υποτακτικός». 
Τί σκέπτονται γι’ αυτόν τον φραπεδοφόρο ωχαδελφιστή στα Ιερατεία των Βρυξελλών, του Βερολίνου, του ΝΑΤΟ, και -πολύ χειρότερα- της Άγκυρας; 
«Αφού δεν αντιδρούν τα πρόβατα, ας τους βάλουμε πιο βαθιά το μαχαίρι στο λαιμό». «Αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι έδαφος, αέρας και θάλασσα είναι το ίδιο και το αυτό, αφού συνήθισαν τις παραβιάσεις των F-16, δεν αντιδρούν στα drones, που κοκκινίζουν ντροπιαστικά τις σημαίες τους ας τραβήξουμε και άλλο το σχοινί.

Και τί άλλο σκέπτονται; Γιατί να μην περικυκλώσουμε και τη Μεγίστη, να δούμε αν θα ξυπνήσουν;»

Αλλά προφανώς «τα έρμα» δεν ψοφάνε. Ούτε ξαφνικά ο «υπερήφανος λαός» γοητεύτηκε από τις ΜερκελοΕρντογανικές σειρήνες. Απλά, οι πιο πολλοί έχουν απορροφηθεί -για την ακρίβεια έχουν χαυνωθεί- από τις «καταιγιστικές εξελίξεις» στο δήθεν just the 2 of US και στο Master Chef. Και χρησιμοποιούν ως εθνικό άλλοθι αδράνειας κυβερνώντες και κυβερνώμενοι την υγειονομική απειλή του Κορωνοϊού.

Πρόβατα μας θεωρούν, σαν πρόβατα συμπεριφερόμαστε. 
Δυστυχώς…

Πότε θα ξυπνήσουμε; 
Ελπίζω πριν είναι πολύ αργά…

Νίκος Καραχάλιος
Πρόεδρος FORUM2020.GR
Antinews




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]