Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητούν αποστρατικοποίηση και της Σαμοθράκης οι Τούρκοι



Στα 7,5 μίλια από το Καστελόριζο έφτασε χθες το «Oruc Reis» 
Η κυβέρνηση αδυνατεί να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία 

Την ώρα που το «Oruc Reis» μπαίνει προκλητικά σε περιοχές εθνικής κυριαρχίας στα νερά του Καστελόριζου και της Στρογγύλης, αναζητείται εθνική ηγεσία η οποία θα τιμήσει τον όρκο της και θα υπερασπιστεί τις πατρογονικές εστίες, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα στην εχθρική γείτονα ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι απαραβίαστα!

Η Τουρκία, αποθρασυμένη από την ευνοϊκή στάση των -κατά τ’ άλλα- «εταίρων» της Ε.Ε., προσπαθεί να στήσει πολεμικό επεισόδιο, την ώρα που στα αθηναϊκά ρετιρέ πυκνώνουν οι φωνές των εθνομηδενιστών, που καλούν σε έναν απαράδεκτο συμβιβασμό εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που το «Oruc Reis» βρίσκεται μια ανάσα από το Καστελόριζο, η Αγκυρα προχώρησε σε ακόμη μια πρόκληση, εκδίδοντας αργά χθες το βράδυ δύο νέες anti-NAVTEX, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Αη Στράτη.

Ασπίδα πάλι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας και το φρόνημα του λαού, που στέλνει μήνυμα στον δικτάτορα της Αγκυρας ότι οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας θα πληρωθεί ακριβά.

Τις προηγούμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το «Oruc Reis» κινείτο ύπουλα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πάλι με σιγή ασυρμάτου, κατά την πάγια πειρατική πρακτική της Τουρκίας, όμως το συνοδευτικό του σκάφος, το «ATAMAN», αρμένιζε σε περιοχή κάτω των 12 ν.μ. από το Καστελόριζο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, έφτασε σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο, ενώ εγγύτερα των 12 μιλίων προσέγγισε και τη Στρογγύλη! Προφανώς, κοντά παραπλέει -χωρίς να δίνει στίγμα- και το «Oruc Reis».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα που το «Oruc Reis», συνεχίζοντας τον πόλεμο νεύρων, παραβιάζει προκλητικά το όριο των 12 ναυτικών μιλίων, αξιοποιώντας προφανώς τη στρατηγική αμηχανία της Αθήνας, η οποία θεωρεί εθνικό όριο τα 6 ν.μ., σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Σημειώνεται ότι η παράνομη NAVTEX των Τούρκων λήγει αύριο, αλλά όλα δείχνουν ότι θα ανανεωθεί και ότι η «περατζάδα» του «Oruc Reis» στην περιοχή θα συνεχιστεί σε εκτάσεις εγγύτερα του Καστελόριζου, δοκιμάζοντας τις αντοχές της κυβέρνησης.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να φορτίζεται επικίνδυνα, καθώς στα εθνικά νερά του Καστελόριζου βρίσκονται σε ακραία επιφυλακή οι Ενοπλες Δυνάμεις, έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, συνοδεία πολεμικών, βρέθηκε στα 7,5 ν.μ. απόσταση, υπερβαίνοντας το «φράγμα» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, προτού ακολουθήσει νοτιοδυτική πορεία και αρχίσει να απομακρύνεται πάλι.

Παρά το μούδιασμα της πολιτικής ηγεσίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στρατός Ξηράς και η Πολεμική Αεροπορία, που εγγυούνται την εθνική περίμετρο, έχουν τεθεί πάλι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Την ώρα που το «Oruc Reis» έπλεε συνοδεία πολεμικών πλοίων κοντά στο Καστελόριζο, αναπτύχθηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ένα «πλωτό τείχος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που σχημάτισε μια αμυντική ασπίδα γύρω από το νησί.

Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το πρωί το σεισμογραφικό έφτασε με πορεία βορειοανατολική στο άκρο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής και άρχισε να παίρνει πορεία ξανά αριστερά, πάντα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και βοηθητικά σκάφη.

Για δεύτερη φορά όμως μέσα σε βραχύ διάστημα οι Τούρκοι είδαν μπροστά τους, σε ελάχιστη απόσταση, τα πλοία του ελληνικού Στόλου, τα οποία είχαν δημιουργήσει ένα ατσάλινο τείχος μπροστά από το Καστελόριζο.

Ο σχηματισμός των ελληνικών πλοίων ανάγκασε τα τουρκικά πολεμικά να αλλάξουν τα σχέδιά τους και να αναδιπλωθούν γύρω από το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis».

δημοκρατία




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]