Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όρους θέτει το Αζερμπαϊτζάν για έναρξη συνομιλιών με την Αρμενία



Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, εν μέσω της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εντούτοις υποστήριξε ότι αυτές οι συνομιλίες επί του παρόντος δεν θα ήταν καρποφόρες.

«Δεν αποκλείω αυτήν την πιθανότητα, αλλά υπό ορισμένους όρους. Σε αυτή τη φάση, δεν θεωρώ ότι θα ήταν παραγωγικές, το αντίθετο. Η αρμενική ηγεσία θα πρέπει τελικά να κατανοήσει ότι είναι αδύνατον να μιλήσει με το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των τελεσιγράφων, των προσβολών και του εκβιασμού», επισήμανε ο Αλίεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι RBK.

Ο Αζέρος πρόεδρος υποστήριξε επιπροσθέτως ότι η κοινή δήλωση Μπακού-Γερεβάν, που υιοθετήθηκε μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στη Μόσχα, συνεπάγεται την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν επέμεινε να οριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων επειδή καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση του Πασινιάν είναι εύθραυστη.

Να σημειωθεί ότι ο Αλίεφ χαρακτήρισε θετικό τον ρόλο της Τουρκίας στη διένεξη, λέγοντας ότι απέτρεψε την παρέμβαση τρίτων χωρών στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία «θα έπρεπε να διαδραματίσει ακόμη σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης» της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]