Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ακριβώς όπως το 1922, έτσι θα κάνουμε και με όσους θέλουν να εμποδίσουν τη «Γαλάζια Πατρίδα»


«Aυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Αν.Μεσόγειο είναι εκείνοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα. Ακριβώς όπως τότε πετύχαμε τη νίκη, δεν θα διστάσουμε και σήμερα να αποτρέψουμε τις κινήσεις εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας», ήταν το μήνυμα του Τ. Ερντογάν για την επέτειο που γιορτάζει την νίκη κατά του ελληνικού στρατού το 1922.

Δηλώσεις που έγιναν κατά την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή την 97η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης», όπως η ονομασία της και έρχονται σε συνέχεια των όσων είπαν το Σάββατο κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι, όπως οι Μ. Τσαβούσογλου και Φ. Οκτάι. Ο πρώτος δήλωσε ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην Αν. Μεσόγειο για τρεις ακόμη μήνες, καθώς επίσης ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επέκτασης από την Ελλάδα των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο, αποτελεί αιτία πολέμου, όπως ακριβώς είχε επαναλάβει νωρίτερα και ο τούρκος αντιπρόεδρος Φ. Οκτάι.


Το πρωί της Κυριακής την σκυτάλη πήρε ο τούρκος πρόεδρος. «Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα του για ανεξαρτησία παρά τη φτώχεια και τη στέρηση, δεν θα διστάσει να αποτρέψει τις κινήσεις και τις επιθυμίες εκείνων που επιδιώκουν μια νέα συνθήκη των Σεβρών σήμερα στη Γαλάζια Πατρίδα», ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο μαυσωλείο του Ατατούρκ. «Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες σχετικά με την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων, με την έμπνευση και το θάρρος που παίρνουμε από την «Ημέρα της Νίκης», θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να φέρουμε την Τουρκία σε ένα λαμπρότερο μέλλον με ευημερία».

Συνεχίζοντας τον πόλεμο των NAVTEX, το Σάββατο η Άγκυρα είχε εκδώσει μια ακόμη, αυτή την φορά για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ρόδου, στην οποία η Λευκωσία απάντησε με αντί NAVTEX.

Τα σήματα πολεμικού χαρακτήρα που στέλνει η Άγκυρα είναι αλλεπάλληλα. Τόσο οι πράξεις όσο και η ρητορική του τουρκικού καθεστώτος το τελευταίο διάστημα ενισχύουν την βεβαιότητα ότι περιφρονεί τις διαμεσολαβητικές παρεμβάσεις, χωρίς να αποκλείεται τις επόμενες εβδομάδες να επιδιωχθεί κάποιο «ατύχημα», παρόμοιο με την πρόσφατη επακούμβηση των δύο φρεγατών, της ελληνικής και της τουρκικής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]