Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα μέτωπα


Με απύθμενο θράσος μαζεύει «υπογραφές» για παραπομπή της Ελλάδας στην Ε.Ε. (!) και εκδίδει Navtex για ασκήσεις νότια της Κρήτης

Σ το κόκκινο ανεβάζει την ένταση η Τουρκία, με συνεχείς προκλήσεις σε κάθε επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ζητά και τα ρέστα από τη χώρα μας για την υπεράσπιση των συνόρων της. Αντί η Τουρκία να είναι ήδη υπόλογη σε διεθνή όργανα, χάρη στην «ευέλικτη» στάση μελών της Ε.Ε. που αρνούνται να την καταδικάσουν, τώρα μαζεύει «υπογραφές» για να στείλει τη χώρα μας απολογούμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνεχίζοντας να παράγει fake news -τα οποία δυστυχώς παπαγαλίζουν και Ελληνες ευρωβουλευτές- ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανάρτησή του ζητά να πάει η χώρα μας κατηγορούμενη στην Ε.Ε. Συγκεκριμένα αναφέρει πως, παρότι οι ελληνικές Αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Κιράν, η Ελλάδα θα «πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπευθύνους».


Την ίδια πάντως στιγμή που οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι την ισχύ των δικαιωματιστών στην Ευρώπη, θέλουν να κάνουν «μάθημα ηθικής» στη χώρα μας, συνεχίζουν και την επικίνδυνη τακτική τους στην ανατολική Μεσόγειο. Χθες το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε νέα Navtex για άσκηση νοτίως της Κρήτης, στα ανοιχτά της Λιβύης, δίνοντας μάλιστα στις περιοχές αυτές τα ονόματα Τούρκων ναυάρχων.

Και αυτή δεν ήταν η μόνη, αφού η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε την Τρίτη 7 Ιουλίου άλλη μία Navtex που αφορά επιστημονικές έρευνες -όπως αναφέρει- στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 7 και 9 Ιουλίου. Η Navtex δεσμεύει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο σε αυτές τις περιοχές, προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία.

Όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο φταίνε η Ελλάδα και η Κύπρος, οι οποίες μάλιστα τόνισε ότι κρατούν «όμηρο» την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενώ ακόμη μια φορά αναφέρθηκε τόσο στα «κυριαρχικά δικαιώματα» της Τουρκίας όσο και στην απόφασή της να μην έχει διάλογο με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, χθες είχαμε σερί τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο – που διαψεύδουν κάθε ελπίδα για αποκλιμάκωση, καθώς σε 50 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 13 τουρκικά αεροσκάφη. Μάλιστα σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]