Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μύθοι γύρω από μία «καλή» συμφωνία


Η λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη προδοσία που συντελέστηκε στην ιστορία του ελληνικού έθνους, αφού με αυτήν εκχωρήθηκε από κυβέρνηση της χώρας μας σε άλλον λαό τμήμα της Ιστορίας και της ταυτότητάς μας!

Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Κι όμως, οι φυσικοί αυτουργοί της προδοσίας αυτής προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτό έγινε προς όφελός μας, ενώ και οι διάδοχοί τους δήλωσαν πως σέβονται και εφαρμόζουν τους όρους της! Στο πλαίσιο, μάλιστα, των αδιαμφισβήτητων ενοχών του πολιτικού συστήματος, έγινε μια συστηματική προσπάθεια δόμησης κάποιων μύθων για τα «οφέλη» αυτής της συμφωνίας.

Πρώτος μύθος, η σταθεροποίηση του γειτονικού κρατιδίου στο εσωτερικό του. Οι επικείμενες εκλογές της 15ης Ιουλίου καταδεικνύουν έναν βαθύτατο διχασμό στο εσωτερικό της χώρας, αφού ο συνασπισμός του Ζόραν Ζάεφ με την πιο ισχυρή αμερικανόφιλη μερίδα του αλβανικού στοιχείου της χώρας δείχνει να τα έχει βρει σκούρα από τους εθνικιστές Σλάβους του VMRO. Οι προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης είναι αντικρουόμενες, αφού άλλες δείχνουν επικράτηση του Ζάεφ με 2%-3% και άλλες του VMRO με 2%.


Να μην ξεχνούμε, βεβαίως, ότι το VMRO έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της συμφωνίας, αφού, όπως δήλωσε ο ηγέτης του Κρίστιαν Μιτσόσκι, «η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα, αφού παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά» (!).

Δεύτερος μύθος, η διευκόλυνση των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σφαλιάρα των «28» για την αναστολή έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. κατέδειξε πόσο μακριά βρίσκεται ακόμη η χώρα αυτή από μια τέτοια προοπτική.

Τρίτος μύθος, η ανάσχεση της καλλιέργειας του αλυτρωτισμού στη γειτονική χώρα. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο! Οι φανατικοί εθνικιστές βρήκαν την ευκαιρία να υπερθεματίσουν σε «μακεδονισμό», καταγγέλλοντας τη συμφωνία, λέγοντας «όχι» στη «βορειοποίηση» και τονίζοντας εμφατικά ότι «κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να είμαστε Μακεδόνες, να μιλάμε μακεδονικά και να καταγόμαστε από τη Μακεδονία». Από την πλευρά του Ζάεφ, βλέποντας την άνοδο των «μακεδονιστών», άρχισαν να καταστρατηγούνται όροι της συμφωνίας, να αναστέλλεται η εφαρμογή της (λ.χ., με το θέμα των διαβατηρίων, των σχολικών βιβλίων κ.ά.), σε σημείο μάλιστα που ακόμη και η ελληνική κυβέρνηση κάποια στιγμή ψέλλισε ότι «η συμφωνία κρίνεται καθημερινά»!

Τέταρτος και σημαντικότερος μύθος, οι αντιδράσεις των «μακεδονιστών» στα Σκόπια εναντίον της συμφωνίας, οι οποίοι υποτίθεται πως καταδεικνύουν ότι αυτή είναι επιβλαβής για το «μακεδονικό» αφήγημά τους, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας! Πιο ύπουλη και μεθοδευμένη προσέγγιση στο θέμα δεν θα μπορούσε να επινοηθεί. Επειδή, δηλαδή, οι κλέφτες αποφάσισαν να επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες ένα ελάχιστο μέρος των κλοπιμαίων, θα πρέπει οι τελευταίοι να είναι ευχαριστημένοι και να τους χαρίσουν τα υπόλοιπα!

Εν προκειμένω, το μόνο που μας επέ(σ)τρεψαν οι σφετεριστές της Ιστορίας και της κληρονομιάς μας είναι η δυνατότητά μας να χρησιμοποιούμε τον γεωγραφικό προσδιορισμό της βόρειας Ελλάδας, με τους όρους Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης! Όλα τα υπόλοιπα τους τα εκχωρήσαμε. Τους εκχωρήσαμε, δηλαδή, γλώσσα, εθνότητα αλλά και εθνικό όνομα για τη χώρα τους, που έστω και με το πρόθεμα «Βόρεια» ξεριζώνει το τμήμα του μακεδονικού Ελληνισμού από το σύνολο του ελληνικού έθνους.

Με αυτούς τους μύθους το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες που του ανήκουν ολοκληρωτικά. Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε σθεναρά, κατακλύζοντας δρόμους και πλατείες της πατρίδας μας, δεχόμενος την επίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., αλλά και τη συνεχιζόμενη απαξίωση των κινητοποιήσεών του από τη σημερινή κυβέρνηση. Η Ιστορία, όμως, είναι εδώ, ζωντανή, αδέκαστη και τιμωρός.

Newsbreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]