Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόσυρση τουρκικών πλοίων από το Καστελλόριζο


Ενδείξεις αποκλιμάκωσης με αμοιβαία απόσυρση πλοίων

Σημαντικός αριθμός τουρκικών πλοίων φεύγουν από το Καστελόριζο και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρούν πως πρόκειται ως μία κίνηση αποκλιμάκωσης, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open τo Σάββατο. Λίγο αργότερα, από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα μεταδόθηκε πως και η χώρα μας αποσύρει πολεμικά πλοία από την ίδια περιοχή, ακολουθώντας αυτή την κίνηση, ως μια αμοιβαία αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κάποιες μονάδες του τουρκικού στόλου κινούνται προς τις βάσεις τους, δείγμα ότι υπάρχει αποκλιμάκωση, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνέχισε και σήμερα την ρητορική των προκλήσεων και των απειλών

Η εικόνα που μεταφέρεται είναι αυτή μιας σταδιακής αποκλιμάκωσης και μερικής απόσυρσης του στόλου, προφανώς έπειτα από κάποιου είδους συμφωνία και συνεννόηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρώτοι οι Τούρκοι απομάκρυναν με τους Τούρκους δύο πολεμικά πλοία για να ακολουθήσει ανάλογη κίνηση από τον ελληνικό στόλο.


Σε κάθε περίπτωση οι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια, όπου και βρίσκεται αγκυροβολημένο το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες. Αυτές σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έχουν αγκυροβολήσει από το πρωί ανοιχτά της Αττάλειας.

Το κλίμα που μεταφέρεται είναι ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε επιφυλακή, αφού η δέσμευση της επίμαχης περιοχής για έρευνες συνεχίζει να είναι σε ισχύ. «Η NAVTEX των Τούρκων είναι σε ισχύ και συνεπώς και εμείς παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας», λένε οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νωρίτερα πάντως σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε επαναλάβει τις απειλές. «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας», υποστήριξε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ ισχυρίστηκε ότι η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν θόρυβο δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]