Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μακρόν, ο Ερντογάν και το... “έπαθλο” της Λιβύης


Κατά τη γαλλική εφημερίδα Les Echos, η αναμέτρηση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, με τον Τούρκο Πρόεδρο Tayyip Erdogan για το Λιβυκό ζήτημα έτυχε «ελάχιστης» υποστήριξης, το απόγευμα της Πέμπτης από τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Όπως σημειώνει, το γεγονός, ότι το Βερολίνο και η Ρώμη συντάχθηκαν με το Παρίσι για να ζητήσουν τον τερματισμό κάθε ξένης παρέμβασης στη Λιβύη και ο Josep Borrell κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις «παράνομες» εξερευνήσεις φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και της Λιβύης, μέσω δελτίων τύπου, είναι πιθανό να μην επαρκούν για το ξεκαθάρισμα της πολιτικής της Γαλλίας στη Λιβύη, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τη στρατιωτική πραγματικότητα και τις διπλωματικές επιπλοκές.

Η γαλλική Προεδρία, η οποία πιστεύει, ότι δεν διακυβεύεται «μια απλή γάλλο-τουρκική διαμάχη» αλλά μια «πραγματική στρατηγική πρόκληση στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο λόγω υπερβολών», του Tayyip Erdogan, καταγγέλλει επίσης τη συμφωνία για το φυσικό αέριο μεταξύ Άγκυρας και GNA, που απειλεί τα συμφέροντα των «συμμάχων και των μελών της Ένωσης, που είναι η Κύπρος και η Ελλάδα» στη Μεσόγειο, εξ ου και το αίτημά της την Τετάρτη, προς την Ε.Ε., να εξετάσει «χωρίς ταμπού» τη σχέση της με την Τουρκία.


Μια σχέση «μολυσμένη», όπως υπογραμμίζεται, από τον ευαίσθητο ζήτημα των συριακών προσφύγων, με την Άγκυρα να «προσποιείται» τακτικά, ότι είναι έτοιμη να «ρίξει» στην Ελλάδα ορδές προσφύγων, τους οποίους έχει δεσμευτεί να φιλοξενεί έναντι σημαντικής οικονομικής βοήθειας ή εάν δεν ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, οι οποίες, εδώ και μία δεκαετία, έχουν παγώσει, λόγω των ανησυχιών της Ευρώπης για την επιδείνωση του κράτους δικαίου, από το καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan.

Σημειώνονται οι κατηγορίες της Άγκυρας κατά του Παρισιού για «επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη και για «κενά μνήμης» ως προς τα εγκλήματα του Khalifa Haftar, καθώς και η σύλληψη, την περασμένη Κυριακή, τεσσάρων Τούρκων, ύποπτων για κατασκοπεία για λογαριασμό της Γαλλίας..

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]