Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: "Αυτό που συνέβη στην Συρία, σύντομα θα γίνει και στο Αιγαίο"…


Αυτοί απέτυχαν να δουν ότι η Τουρκία είναι η κύρια δυναμική δύναμη της περιοχής και ότι η εξίσωση θα διαμορφωθεί τώρα με βάση αυτό.

Σχέδιο πολιορκίας: Δεν λειτούργησε μέσω της ξηράς, ας δοκιμάσουμε από τη θάλασσα. Θα πνιγείτε στη Μεσόγειο!

Αλλά δεν σταμάτησαν. Άρχισαν αμέσως να μαζεύονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Άρχισαν να μεταφέρουν τους στόλους τους στα ανατολικά της Μεσογείου και να απειλούν την Τουρκία από εδώ. Αυτή τη φορά η «πολιορκία» γινόταν μέσω θάλασσας και όχι ξηράς.

Από την Ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο, προσπάθησαν να σχηματίσουν ένα «αντι-τουρκικό μπλοκ» που αποτελείται από πολλές χώρες. Προσπάθησαν να μοιραστούν τη Μεσόγειο μεταξύ τους μέσω της εξερεύνησης πόρων φυσικού αερίου του Ισραήλ, αφήνοντας εκτός την Τουρκία. Αυτή τη φορά ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν τη «ζώνη απομόνωσης του θαλάσσιου διαδρόμου».

Η Τουρκία συμμετείχε σε κάθε τομέα αυτής της κοινοπραξίας τόσο με το στόλο όσο και με το γεωτρύπανο. Απέρριψε όλες τις συμφωνίες που συνήφθησαν μέχρι την παρέμβαση αυτή.


Όσο πιο σκληρά χτύπησαν, τόσο πιο μακριά πήγε η Τουρκία

Φάνηκε ότι η Τουρκία είναι στην πραγματικότητα η πραγματική δύναμη της Μεσογείου. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούν να γίνουν σχέδια χωρίς την Τουρκία. Το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα «ενάντια στη θέληση της Τουρκίας».

Κάνοντας απειλές και ασκήσεις στη Μεσόγειο, γύρω από τα νησιά του Αιγαίου, όλα θα χαθούν. Το μοναδικό αποτέλεσμα της ενθάρρυνσης στην Αθήνα για να επιτεθεί στην Άγκυρα θα ήταν εις βάρος της Ελλάδας.

Όσο περισσότερο προσπάθησαν να πολιορκήσουν και να σταματήσουν την Τουρκία, τόσο περισσότερο η Τουρκία πήγε να καθιερώσει τις αμυντικές της γραμμές εκεί. Αυτό συνέβη στο Ιράκ και τη Συρία, και αυτό συμβαίνει και στη Μεσόγειο. Σύντομα, πρόκειται να γίνει το ίδιο στο Αιγαίο.

Εάν η Αθήνα προκαλείται, οι άλλοι θα φέρουν τα νησιά στο τραπέζι

Εάν η Ελλάδα την πατήσει με το Ισραήλ, την ΕΕ και τις προκλήσεις της Αιγύπτου και προσπαθήσει να αναμετρηθεί με την Τουρκία, θα δει ότι αυτές οι χώρες την έχουν μετατρέψει σε τρομοκρατική οργάνωση, σε ένα εργαλείο, σε ένα αντικείμενο.

Εάν η Αθήνα την πατήσει με τις προκλήσεις αυτών των χωρών και προσπαθήσει να στριμώξει την Τουρκία μέσω των νησιών, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν τεθεί το ζήτημα των 12 νησιών εναντίον της Αθήνας. Τότε θα φανεί ότι αυτό που θα κάνουν αυτές οι χώρες για την Αθήνα θα είναι πολύ λιγότερο από την «ενθάρρυνση» που έδωσαν.

Τώρα δίνουμε σωστή απάντηση στη Λιβύη. Αυτή είναι η γεωπολιτική λογική.

Η Τουρκία δίνει τώρα την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να την σταματήσουν στη Μεσόγειο από τη Λιβύη.

Οι ανόητες δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι «η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι και δεν θα το επιτρέψουμε», δεν είναι παρά μπλόφες. Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει ήττα όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά και στην Αφρική. Ο καιρός που κρυβόταν πίσω από τρομοκρατικές οργανώσεις και συμπεριφερόταν ταυτόχρονα σαν μια αξιοπρεπής χώρα, έχει πια περάσει.

Η αποικιοκρατική παράδοση μιας χώρας που κρύβεται πίσω από το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Αλγερία θα παρουσιαστεί στο προσκήνιο. Οι επιθέσεις εναντίον αγαλμάτων ρατσιστών, εμπόρων σκλάβων και αποικιοκρατών στις Η.Π.Α. και την Αφρική είναι οι ενέργειες μιας αφύπνισης. Η Γαλλία θα λάβει επίσης απάντηση από εδώ.

Η Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη

Η Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη. Κάθε βήμα που λαμβάνει ενισχύει περαιτέρω αυτή τη δύναμη. Τα μέτρα που έχει λάβει στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική και στο Αιγαίο περιλαμβάνουν σοβαρές γεωπολιτικές πληροφορίες. Τα επόμενα βήματα δεν θα είναι διαφορετικά.

Αυτοί που απορρίπτουν την προσφορά αδερφοσύνης της Τουρκίας, θα χάσουν τόσο στον κόσμο του παρόντος όσο και του μέλλοντος. Αυτό συμβαίνει επειδή, αφότου έγιναν μουσουλμάνοι, οι Τούρκοι είναι το μόνο έθνος σε αυτήν την περιοχή που πήγε να σώσει όποιον έχει πρόβλημα στην περιοχή των μουσουλμάνων. Είναι το μοναδικό έθνος που ένωσε τον μουσουλμανικό κόσμο για αιώνες και τακτοποίησε μόνο τουτους λογαριασμούς με τη Δύση.

Θα έρθει η ώρα που η Σαουδική Αραβία θα ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας

Σήμερα, η Τουρκία εργάζεται για να θέσει τα θεμέλια μιας περιφερειακής αδελφοσύνης. Διότι γνωρίζει πολύ καλά τι πέρασε το κάθε έθνος τον τελευταίο αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του τουρκικού έθνους. Ξέρει πολύ καλά τι συνέβη σε αυτήν την περιοχή. Γνωρίζει επίσης καλά ότι η Δύση θέλει να κάνει τον 21ο αιώνα ακόμη χειρότερο από τον 20ο αιώνα. Αυτά δεν είναι εθνικά ζητήματα αλλά μάλλον πολιτικά, ιστορικά, ζητήματα ταυτότητας και ανήκειν.

Προσέξτε ότι θα έρθει μια στιγμή που η Σαουδική Αραβία θα ζητήσει την βοήθεια της Τουρκίας.

Ιμπραήμ Καραγκιούλ
yenisafak.com26/06/2020


Σχόλιο: Αυτή η λογική του τύπου ¨Θα τους νικήσουμε όλους και θα επικρατήσουμε παντού¨ που εκφράζει ο Καραγκιούλ, μπορεί να ακούγεται αστεία αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου κάποια πράγματα.

1) Την διαβάζουν και την πιστεύουν πολλοί καθώς εκπέμπεται από μεγάλα ΜΜΕ της Τουρκίας

2) Προφανώς το μάθημα που τους έδωσαν οι Ρώσοι στην Συρία πρόσφατα με τους δεκάδες Τούρκους στρατιώτες νεκρούς δεν ήταν επαρκές. Καταρχήν διότι το χτύπημα δεν ήταν ΜΕΣΑ στην Τουρκία. Επίσης η Τουρκία σαν κράτος εύκολα ¨χωνεύει¨ τις απώλειες της. Εδώ και δεκαετίες έχει πόλεμο με το ΠΚΚ. Άλλωστε με την λογική τους, ο θανών έγινε μάρτυρας, η οικογένεια θα έχει οικονομικές απολαβές, ενώ τον ίδιο θα τον περιμένουν οι 72 παρθένες…. Άρα όλα καλά !

3) Η κατάσταση στην Τουρκία μοιάζει πολύ με την προπολεμική ναζιστική Γερμανία. Μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, ¨ημίθεος¨ ηγέτης, φυλακίσεις μελών της αντιπολίτευσης, ισχυρός στρατός και βλέψεις παντού !

4) Κι επειδή από ¨Τσάμπερλεν¨ και ¨πουρκουάδες¨ έχουμε αρκετούς, αναζητείται ο νέος Τσώρτσιλ!

Τουρκικά Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οσο απολαυστικη και αν ειναι η τουρκικη προπαγανδα, χανει ΜΟΝΟ σε ενα σημειο:

    ειναι τελειως ανιστορητη!

    Αποτελεσμα:

    η αναγεννηση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας πανω σε σαθρες ιστορικες βασεις εγκυμονει

    περισσοτερους κινδυνους για τους τουρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]