Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Α' ΓΕΕΘΑ ποντάρει στα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων


Η αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας απαιτεί "ειδικές" παρεμβάσεις

Τμήματα Ειδικών Δυνάμεων από μονάδες που πρόκειται να υπαχθούν στη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ βρέθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί με την «ελίτ» των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Άμεσα η νέα Διοίκηση (ΔΕΠ), για την οποία πολλές φορές έχουμε γράψει πως αποτελεί ένα «παιδί» του σημερινού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, θα συγκροτηθεί ως ενιαίο τμήμα στο πλαίσιο της πρόσφατης λήψης απόφασης η οποία αφορά την αναδιοργάνωση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων.

Στους αγώνες Ειδικών Δυνάμεων που έγιναν στο Μεγάλο Πεύκο, μπορεί την πρωτιά να πήρε η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, που ανήκει στις Ειδικές Επιχειρήσεις, όμως οι Αξιωματικοί και κριτές, ξεχώρισαν και εντυπωσιάστηκαν με τις επιδόσεις των Commando των Ειδικών Τμημάτων Εθνοφυλακής, που ταξίδεψαν από τα νησιά που υπηρετούν, για να λάβουν μέρος στα επίπονα αγωνίσματα, όπως επίσης και με τα στελέχη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σ’ ότι έχει να κάνει με το αλεξίπτωτο.

Οι επιδόσεις αυτές σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει το προσωπικό αυτό των Ειδικών Δυνάμεων, δικαιώνουν και την απόφαση της ηγεσίας, που θέλει και τα ΕΤΕΘ να λαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.


Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων σημείωναν μάλιστα ότι τα στελέχη των νησιών που πολλές φορές γίνονται τα «φαντάσματα» και οι προστάτες των βράχων του Αιγαίου, δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται υπό την άμεση διαταγή και καθοδήγηση της Ηγεσίας στη νέα Διοίκηση.

Είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα «τα δικά τους βράχια» και είναι αυτοί που πρώτοι θα τάξουν εαυτό για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας.

Κατά συνέπεια αυτοί οι «σκληροτράχηλοι» των νησιών δεν είναι καθόλου παράλογο να ξεχωρίσουν στην λεγόμενη «βατραχοπορεία» κάτω από νερό, με τα στελέχη από ΕΤΕΘ να διανύουν περίπου 1000 μέτρα, με ταχύτητα (κάτω των 25 λεπτών) και ακρίβεια στις κινήσεις τους.

Παρόμοιος ήταν και ο χρόνος των Commando της Ζ’ ΜΑΚ.

Οι «νησιώτες» πρώτευσαν και σ’ ένα ακόμη αντικείμενο των αγωνισμάτων σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς τμήμα από άλλο ΕΤΕΘ του Βορειοανατολικού Αιγαίου πήρε την πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σε μέτρα από τον δεύτερο στην επίπονη κωπηλασία.

Από τα νησιά μάλιστα ταξίδεψαν όσοι ήθελαν να λάβουν μέρος στους αγώνες των Ειδικών Δυνάμεων. Και φάνηκε πως είναι δεμένοι σαν οικογένεια, δουλέψαν σαν ομάδα που γνωρίζει ο ένας τον άλλον πολλά χρόνια. Παρά τα προβλήματα με την επάνδρωση που αντιμετωπίζουν αυτές οι μονάδες βρέθηκαν οι εθελοντές που τις εκπροσώπησαν και μάλιστα επάξια.


Ανέβηκε το επίπεδο δυσκολίας

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι εκτός από το βασικό αγώνισμα του τριάθλου (κολύμβηση, αγώνας δρόμου και βολή υπό πίεση), το οποίο αναδείχθηκε σε Πολυαγώνισμα, αφού εμπλουτίσθηκε και με άλλα αντικείμενα (ρίψη χειροβομβίδας, έλξεις, ρίψη μαχαιριού, στίβος εμποδίων, Α΄ Βοήθειες), διαγωνίσθηκαν και σε τέσσερα νέα αγωνίσματα τα οποία εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά.

Προσανατολισμός και τήρηση της κατεύθυνσης, Ελεύθερη Πτώση, υποβρύχια πορεία και Κωπηλασία. Οι αγώνες θεσμοθετήθηκαν το 2015 με βασικό στόχο την ανάπτυξη στο προσωπικό των Ειδικών Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Διακλαδικού πνεύματος ενεργείας και νοοτροπίας καθώς και την ενδυνάμωση του αισθήματος ότι ανήκει σε μια και ενιαία ομάδα ανεξάρτητα από τον Κλάδο από τον οποίο προέρχεται.

Συμμετείχαν 93 διαγωνιζόμενοι σε ομάδες από την Ι Μεραρχία (32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών – 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και την 31 Μονάδα Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ).

Ποντάρει στις Ειδικές Επιχειρήσεις ο Στρατηγός

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Ο Αρχηγός στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει οριστικά και αμετάκλητα σε νέα εποχή, όπου η ισχυρή διυπηρεσιακή σχέση και η διακλαδικότητα είναι το όραμα και ο στόχος όλων.

Ωστόσο ο «πρασινοσκούφης» Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δεν παρέλειψε να δείξει ότι ποντάρει ιδιαίτερα στα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων- και σε αυτά που τώρα θα υπαχθούν στην ΔΕΠ- για την «αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας» όπως ο ίδιος τόνισε.

Βασικός στόχος άλλωστε το Αρχηγού είναι τα στελέχη που θα επανδρώσουν τη νέα Διοίκηση, επιχειρησιακά, να συνεργάζονται διαρκώς και με τις Συμμαχικές δυνάμεις που έρχονται η μια μετά την άλλη επί Ελληνικού εδάφους.

Η πολυποικιλότητα και η όσμωση μεταξύ Ειδικών Επιχειρήσεων άλλων κρατών είναι για τα στελέχη της χώρας μας μια από τις καλύτερες εκπαιδεύσεις καθώς τυποποιούν ακόμη περισσότερο όλες τις διαδικασίες σε επίπεδο ΝΑΤΟ, γεγονός που αναγνωρίζουν όλοι οι σύμμαχοι και ήδη έχουν εντάξει τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις ανάμεσα σ’ αυτές που εξελίσσονται ραγδαία και θεωρούνται από τις πλέον επιχειρησιακές.

HellasJournal

Σχόλιο ιστολογίου: Το μήνυμα που στέλνει ο Α' ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος είναι σαφές, και σε συνδυασμό με την "ολομέτωπη απάντηση στην Τουρκία" που δήλωσε προ ημερών στους δημοσιογράφους, γίνεται ακόμη σαφέστερο προς τους στρατιωτικούς επιτελείς της Τουρκίας, αφού ξεκάθαρα δηλώνει πως "είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε να σας κεράσουμε ότι σας αξίζει, αλλά καλό θα είναι για εσάς να μας περιμένετε κι εσείς"... Και για όσους γνωρίζουν, η "δουλειά" των ειδικών επιχειρήσεων είναι "ισοπεδωτική" απέναντι σε οποιοδήποτε στόχο... Κάτι που γνωρίζει στον απόλυτο βαθμό ο "πρασινοσκούφης" Α' ΓΕΕΘΑ, ο οποίος αρίστευσε και βραβεύτηκε σε εκπαίδευση των ειδικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]