Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν οι κανίβαλοι φορούν την προβιά του θύματος


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Μια από τις συνέπειες κάποιων εννοιών, όπως της "αριστερόστροφης πολιτικής”, είναι ότι κάποιοι τυχάρπαστοι σαλτιμπάγκοι, που δεν έχουν συνεισφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία, αλλά αντίθετα, την έβλαψαν, έχουν τη φαύλη εντύπωση πως η κοινωνία τούς χρωστά κάτι, προφανώς επειδή... την ετίμησαν με τη μίζερη παρουσία τους.

Έτσι, κατά τα φαινόμενα, μάλλον φθάσαμε στο σημείο να μπει στην πολιτική ζωή η σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος, η ανάγκη δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ να να έχει πάντα δίκιο και να μένει στο απυρόβλητο. Έλα μου όμως που το παιχνίδι δεν παίζεται έτσι...

Μετά από απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την τυχόν τέλεση αδικημάτων από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, κατά την τέλεση των καθηκόντων του, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και το άρθρο 5 του ν.3126/2003 "Περί Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών". Αντικείμενο της Επιτροπής ήταν η διερεύνηση τυχόν τέλεσης αδικημάτων σχετικά με τη κατάπτυστη "σκευωρία”, που αφορούσε και συνεχίζει να αφορά στο περίφημο σκάνδαλο Novartis, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της παντοδυναμίας του έπαιξε και έχασε την παρτίδα και τώρα τρέχει και δεν φθάνει με πολλά πρωτοκλασσάτα στελέχη του να βρίσκονται πιασμένα στα δόκανα της δικαιοσύνης, για κακουργήματα!


Μέσα λοιπόν στον πανικό της ηγεσίας του, προσπαθεί με παιδιάστικα επιχειρήματα να αμφισβητήσει τα αυτονόητα, υποστηρίζοντας πως δήθεν τα πολιτικά κόμματα που έχουν σήμερα την πλειοψηφία στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκάλεσαν αυτή την εξέλιξη προκειμένου να εκφοβίσουν υφιστάμενούς τους εισαγγελείς ενώ διερευνούσαν -όπως εξακολουθούν να κάνουν- τις ευθύνες για τη βασική υπόθεση, το δήθεν μεγαλύτερο "σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, αυτό της Novartis", περί δήθεν υπερτιμολογήσεων φαρμάκων εν μέσω οικονομικής κρίσης, αποσιωπώντας εντελώς το γεγονός πως στην επίμαχη περίοδο που αναφέρονται, το κόστος φαρμάκου είχε μειωθεί σημαντικά -ειδικά επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη, που ειδικά στους τότε διοικητές νοσοκομείων, είχε βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι- έχω προσωπική εμπειρία περί αυτού!

Υποστηρίζουν δε πανικόβλητοι πως τα μέλη της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μετά από τις πρώτες δήθεν αποτυχίες ως προς τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών, αποφάσισαν να στρέψουν το ενδιαφέρον της προσοχής από την έρευνα για τη "σκευωρία” σε σχέση με το "σκάνδαλο Novartis” σε μια γενικευμένη έρευνα, πέρα από το σχετικό κατηγορητήριο, η οποία έθεσε και θέτει στο στόχαστρο, με έναν αόριστο τρόπο και τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας, ξεχνώντας πως ακριβώς αυτό συνέβαινε επί των ημερών Τσίπρα, όπου το πολιτικά ερμαφρόδιτο κονκλάβιο, με επικεφαλής τον "Ρασπούτιν", οργίαζε κυριολεκτικά, εκβιάζοντας και ποδηγετώντας τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, τρομοκρατώντας με θράσος και ανανδρία ακόμα και τις οικογένειές τους!

Ισχυρίζονται μέσα στην παραζάλη ότι οποιοσδήποτε, έχοντας οποιοδήποτε κίνητρο, θα μπορούσε να περάσει από την Επιτροπή και να ρίξει ένα ανάθεμα, με αφορμή οποιοδήποτε δικονομικό χειρισμό σε οποιαδήποτε υπόθεση (sic).

Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουν πως μια σειρά από... "πρόσωπα” κατέθεσαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή σχετικά με πράξεις που δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό κατηγορητήριο, σαν τα νέα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση της σκευωρίας, για λόγους που μόνον οι "πρωτοαριστερίτες” γνωρίζουν, να μην πρέπει να ερευνηθούν.

Θεωρούν οι του ΣΥΡΙΖΑ πως αφέθηκαν δολίως να δημοσιοποιηθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων αυτών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τις δικονομικές εξελίξεις στην Επιτροπή, στον Τύπο και να λειτουργήσουν απειλητικά ως... ατσάλινος κλοιός έναντι έντιμων κρατικών λειτουργών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ό,τι φαίνεται, έντιμοι θεωρούνται όσοι αβλεπτί τον δικαιώνουν και ανέντιμοι εκείνοι που κάνουν απλά τη δουλειά που τους ανέθεσε η Πολιτεία...

Ενοχλήθηκαν, βέβαια, που ο μάρτυρας Σάμπυ Μιωνής προσήλθε και έδωσε κατάθεση στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή στα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας δήλωσε ότι ήταν άσχετος με την αρχικά διερευνώμενη πράξη, και δεν γνώριζε τίποτα απολύτως για τη συγκεκριμένη υπόθεση, και η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή παρότι δεν είχε αρμοδιότητα να συνεχίσει την εξέτασή του τον άφησε να τοποθετηθεί σχετικά με ζητήματα που αφορούσαν σε προσωπική του υπόθεση, που είχε λάβει τον χαρακτήρα πολυετούς αντιπαράθεσης και ότι στην κατάθεσή του αυτή, πολλές φορές υπονόησε ότι έχει στην κατοχή του υλικό-αποδεικτικό των ισχυρισμών του και το οποίο επιφυλασσόταν να καταθέσει εν ευθέτω χρόνω!

Από το σημείο αυτό ξεκινούν οι πολιτικάντικες "άρες μάρες κουκουνάρες”, που γελοιοποιούν κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας. Οι Συριζαίοι πρώην άρχοντες παρεξηγήθηκαν που η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, παρότι κατά την άποψή τους υποχρεούται, δεν συνέλεξε αυτεπάγγελτα το αποδεικτικό υλικό και δεν τον διέταξε να το υποβάλει ευθύς αμέσως.

Θεωρούν επιλήψιμο, μην έχοντας λάβει υπ’ όψιν οι του ΣΥΡΙΖΑ, τον όρο "διεύρυνση κατηγορητηρίου”, το ότι ο κ. Σάμπυ Μιωνής επέλεξε πριν τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής και 4 χρόνια μετά την πράξη της μαγνητοφώνησης, να καταθέσει στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή έγγραφα απομαγνητοφώνησης της καταγεγραμμένης συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, που εν γνώσει του έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού του τελευταίου, κατά την οποία άμεσα και έμμεσα παραδέχθηκε (ο Παππάς) την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων από πλευράς Παπαγγελόπουλου.

Βέβαια και εδώ οι "πρώην” κυβερνώντες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατ’ αυτούς, τα "αποδεικτικά” μέσα που είναι αποτέλεσμα (κατά την άποψή τους) παράνομων πράξεων, όπως η παραβίαση του απορρήτου της προφορικής συνομιλίας, εν αγνοία και χωρίς τη ρητή συναίνεση του συνομιλητή του και η χωρίς δικαίωμα επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (άρθρα 370Α Π.Κ. και 38 ν. 4624/2019), δεν γίνονται δεκτά στο ελληνικό δίκαιό και η εν κρυπτώ καταγραφή τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, διότι δημοσιοποιούνται... κρατικά μυστικά που μπορεί να βλάψουν τη χώρα... η δε διάταξη του άρθρου 14 ν. 4637/2019 κατά την άποψή τους δεν τυγχάνει εν προκειμένω εφαρμογής για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ο ίδιος ο καταγραφόμενος δεν ελέγχεται από καμία δικαστική αρχή, αφού -καθ’ ομολογίαν του ίδιου του καταγράφοντος- δεν προσάπτεται τίποτε εναντίον του. Δεύτερον γιατί η νόμιμη χρήση αυτού του υλικού περιορίζεται από τον νόμο στο στάδιο "κατά την παραπομπή και τη δίκη”. Τρίτον γιατί τα εγκλήματα που μπορεί να αφορά αυτή η περιορισμένη νόμιμη χρήση είναι τα κακουργήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Όμως, εν προκειμένω, αφενός κανένα έγκλημα δεν αποδίδεται στον ίδιο τον καταγραφόμενο, αλλά και τα εγκλήματα που ερευνά η Ειδική Επιτροπή της Βουλής δεν έχουν προσδιοριστεί οριστικά. Κατ’ αυτούς, η εξουσιοδότηση, που έχει η Ειδική Επιτροπή της Βουλής από την Ολομέλεια της Βουλής, δεν αφορά μόνο κακουργήματα, αλλά και πλημμελήματα. Έτσι λένε, κανένα από τα διερευνώμενα εγκλήματα που σκοπεύεται να στοιχειοθετηθούν μέσω του συγκεκριμένου αποδεικτικού υλικού δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα των δυο παραπάνω εισαγγελικών αρχών, αφενός γιατί δεν στρέφονται κατά της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, και αφετέρου γιατί κατά ρητή πρόβλεψη του άρθρου 35 ΚΠΔ οι πράξεις που τελούνται από μέλη της κυβέρνησης εξαιρούνται από την αρμοδιότητά του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής. Τέλος, υποστηρίζουν πως για τις πράξεις που δεν στρέφονται κατά του εννόμου αγαθού της περιουσίας του δημοσίου και για τις πράξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο, ως είχε αρχικά και ως έχει και μετά τη διεύρυνσή του με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση οποιουδήποτε υλικού που προέρχεται από παράνομη πράξη..

Διαμαρτύρονται, δηλαδή, αυτοί που στήριξαν το κατηγορητήριο της "σκευωρίας”, στις αστείες εικασίες (νομίζω πως... μάλλον είδα... η καθαρίστρια μου είπε... κ.λπ.) κάποιων κουκουλοφόρων μαρτύρων που ο "Ρασπούτιν" με τη βοηθό του -ναι, εκείνη της διαφθοράς- κατάφεραν να ψαρέψουν και προσπαθούν τώρα απεγνωσμένα να βρουν κάπου σανίδα σωτηρίας να πιαστούν, αμφισβητώντας τη νομιμότητα απόκτησης του αποδεικτικού υλικού, όχι όμως την ουσία του νέου συμπληρωματικού κατηγορητηρίου που προέκυψε!.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ξεχνούν πως η Novartis, μετά από σκληρούς εσωτερικούς ελέγχους που διεξήχθησαν από ανεξάρτητητες ελεγκτικές εταιρείες-κολοσσούς, εξέδωσε πόρισμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης... και στο οποίο παραδέχεται πως "ΝΑΙ”, κινήθηκε αθέμιτα, αποσπώντας κομμάτια της αγοράς που δεν της ανήκαν, χρημάτισε επανειλημμένα υγειονομικούς και αξιωματούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά "ΠΟΤΕ” πολιτικούς στην Ελλάδα. Κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό, όταν μάλιστα υπογράφεται για τη μητρική Novartis, από κορυφαίες παγκοσμίως ελεγκτικές εταιρείες υπό το άγρυπνο μάτι του αμερικανικού IRS.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το αριστερόστροφο κονκλάβιο που τον διοικεί, έπεσαν μόνοι τους στνο λάκκο που έσκαψαν και τώρα θα πληρώσουν και τα σκαπτικά και όλα τ’ άλλα που τους αναλογούν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία εμπλούτισε την παράδοση της πολιτικής αθλιότητας αξιοποιώντας τη δύναμη που προσφέρει ο έλεγχος της κυβέρνησης και του κράτους. Οι βίαιες φραστικές επιθέσεις και οι δολοπλοκίες είχαν γίνει επί των ημερών του πιο σκληρές, όπως και η λεγόμενη δολοφονία χαρακτήρων. Η παραγωγή fake news αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μιας ανάλγητης fake πραγματικότητας που προσπάθησε να επιβάλει στην κοινή γνώμη το κομματικό κράτος των μπολσεβίκων, αλλά τώρα ο λογαριασμός ήρθε για να πληρωθεί... και θα πληρωθεί στο ακέραιο - μέχρι τέλους!

Sorry, guys...

Capital

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]