Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν, ο σουλτάνος της Λιβύης


Η αλλαγή της κατάστασης στη Λιβύη είναι έργο του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, καταφέρνοντας να αντιστρέψει τα πράγματα, έθεσε τον εαυτό του σε θέση να αποφασίσει για το μέλλον αυτού του κράτους, γράφγει στην εφημερίδα Le Figaro ο δημοσιογράφος Jean-Marc Gonin.

Ταυτόχρονα απολαμβάνει μία εκδίκηση εναντίον του Vladimir Poutine, για τη Συρία. Όπως και εκεί, αλλά σε σχέση ισχύος αντίστροφη, οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης στη Λιβύη θα περάσει από την Άγκυρα και τη Μόσχα

Η εξέλιξη της σύγκρουσης στη Λιβύη είναι σαν ένα χαστούκι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζει ο δ/φος, υπενθυμίζοντας την επιχείρηση ανατροπής του Καντάφι το 2011 από Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τα συμφέροντα της γαλλικής Total και των ιταλικών εταιρειών πετρελαίου τόσο στο έδαφος της Λιβύης, όσο και στους υπεράκτιους πόρους μεταξύ Λιβύης και Κρήτης, τα οποία, όπως σημειώνει, η Τουρκία μπλοκάρει με τη συμφωνία της με την Τρίπολη, προκαλώντας ταυτόχρονα τις έντονες αντιδράσεις Ελλάδας και Κύπρου και τις απειλές της ΕΕ για κυρώσεις.


Αναφερόμενος στο περιστατικό παρεμπόδισης του γαλλικού σκάφους από δύο τουρκικές φρεγάτες, που επιχειρούσαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζει, ότι αν και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία παρακωλύει συνεχώς τη Συμμαχία, εμποδίζοντας την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής, που αποφασίστηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ως προς το οποίο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA, η Άγκυρα θα απαιτήσει ανταλλάγματα για να δώσει το πράσινο φως.

Κατά τον δημοσιογράφο, στις επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής, ο Recep Tayyip Erdogan μπορεί να προσθέσει και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης του κορωναϊού, με 4.807 θανάτους και περίπου 178.000 κρούσματα σε πληθυσμό άνω των 83 εκ. κατοίκων, χωρίς να γνωρίζει τις καταστροφές της Ισπανίας, της Ιταλίας ή της Γαλλίας.

Επισημαίνει, ότι η «ευπρόσδεκτη» πολιτική του Υπουργού Υγείας, αλλά και των δημάρχων Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, καθώς και μια μεγάλη εκστρατεία τεστ και ανίχνευσης περιόρισαν την επιδημία, και επιπλέον, απέδωσαν τα δισεκατομμύρια που επενδύθηκαν στο σύστημα υγείας, κατά την διακυβέρνηση Erdogan.

Διερωτάται ωστόσο, μήπως ο “Σουλτάνος” βιάστηκε να πανηγυρίσει, καθώς μία (αδύναμη) επανεμφάνιση θετικών περιπτώσεων, που παρατηρήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου, έθεσε τις αρχές σε εγρήγορση.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]