Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός για να την πουλήσουν!!!...


''Ες εδώ και μη παρέκει!!!..", όπως έλεγε κι ο 'Ανώνυμος Έλλην' της ''Ελληνικής Νομαρχίας''. Τέρμα τα ψέματα!!!.. Φτάνουν τα όσα υποστήκαμε τόσα χρόνια και με δική μας ευθύνη!!!.. Οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ακούμε αλήθειες, αν θέλουμε να σώσουμε την εθνική μας υπόσταση, να επιβιώσουμε εθνικά εν μέσω θυέλλης και να αναταχθούμε.

Πρέπει να μάθουμε να μην παραμυθιαζόμαστε απ' τις πολιτικοοικονομικές συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας και τον εμποδίζουν να ανασάνει, να κάνει ένα, δύο, χίλια βήματα μπροστά. Να μη γινόμαστε χειροκροτητές εκείνων που πουλάν την πατρίδα εδώ και χρόνια οργανωμένα, μεθοδικά, συστηματικά.

Ο ενδοτικός και ηττοπαθής ''ρεαλισμός'' μας απέναντι στην Τουρκία πρέπει να πεθάνει κάποια στιγμή - κι αυτή η στιγμή είναι ΤΩΡΑ - πριν μας διαλύσει στα 'εξ ων συνετέθημεν', όπως λένε οι καθαρευουσιάνοι.

Οι ''ρεαλιστές'' του σήμερα είναι οι κοτζαμπάσηδες του χθες που υπονόμευαν επαναστάτες, που φυλάκιζαν Κολοκοτρωναίους και έκαναν ζήτουλες τους ήρωες του '21, για να 'ρχεται σήμερα μια 'ουτιδανή' (συγκριτικά με εκείνους) και να τους προσβάλει με αναφορές απαράδεκτες μιλώντας για ''διαφορετικές προτιμήσεις'' των ηρώων του 1821 απ' τους τωρινούς απογόνους τους...

Οι ''ρεαλιστές'' του σήμερα είναι οι ''Ανανιστές'' του χθες, οι Πρεσπομάχοι της λιμνιαίας προδοτικής ''συμφωνίας'' που προωθούν εμμονικά την προσφυγή μας στη Χάγη σήμερα. Αυτοί που επενδύουν χρόνια τώρα στο ''σύνδρομο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης'' ή, άλλως πώς, στο ''σύνδρομο της ελληνοτουρκικής φιλίας'' με τα ζεϊμπέκικα και τις κουμπαριές, που μας θέλει μονίμως υποχωρητικούς στις ορέξεις του κάθε ''σουλτάνου''.


Μας θέλει από χέρι χαμένους στα Τραπέζια των διαπραγματεύσεων και έτοιμους να υποστούμε τον οικειοθελή ακρωτηριασμό μας, αφού ''μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, μπορεί να χάσουμε κάποια μικρά νησιά και βραχονησίδες, ΑΛΛΑ θα σώσουμε τα μεγάλα'', όπως απεφάνθη η ειδήμων της Εξωτερικής μας πολιτικής Ντόρα Μπακογιάννη.

Θα κερδίσουμε την ΑΟΖ της Ρόδου και της Καρπάθου (κάτι που βρίσκει σύμφωνη την Τουρκία), κι ας λέει ο Πάιατ ότι ''όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας''. Άρα δεν χρειάζεται να εκποιήσουμε στην Τουρκία τα κεκτημένα μας στο Αιγαίο, εκτός κι αν θέλουμε να το κάνουμε από μόνοι μας, αν επιθυμούμε να ενδώσουμε στα θέλγητρα της προδοσίας για λόγους ''γενναιοδωρίας'' ...

Για να εξηγηθούμε μια και καλή, λοιπόν, με τους ως άνω θιασώτες της σμίκρυνσης της Ελλάδας που βρίσκουν δικαιολογία στην φιλοτουρκική άποψη περί ''casus belli'' της Τουρκίας (''αιτία πολέμου ενόψει μετατροπής του Αιγαίου σε ελληνική θάλασσα'') και δεν επεκτείνουν τα χωρικά μας ύδατα απ' τα 6 στα 12 μίλια: ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να οδηγηθούμε στη Χάγη.

Και δεν υπάρχει λόγος γιατί, πριν να πάμε, θα πρέπει να υπογράψουμε προηγουμένως ''συνυποσχετικό'' το οποίο θα εξανεμίσει τις προσδοκίες μας για επίλυση αποκλειστικά των θεμάτων ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας που μας ενδιαφέρουν, αφού η Τουρκία μάς το ξεκαθάρισε ήδη ότι θα φέρει προς συζήτηση στο διπλωματικό Τραπέζι της Χάγης όλες τις διεκδικήσεις της (διεκδικήσεις 40 χρόνων), οι οποίες θα καταλήξουν στον εδαφικό ακρωτηριασμό μας.

Ναι, ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να υπογράψουμε την καταδίκη μας που θα είναι οδυνηρότερη απ' τις Πρέσπες, αν συνυπολογίσουμε στο μοίρασμα των νησιών και βραχονησίδων μας την απώλεια του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου του μισού Αιγαίου.

ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να υποστούμε τρίτο ''στραπάτσο'' (strapazzo, αλά... ιταλικά) στην Εξωτερική πολιτική μας. Γιατί δεν πιστεύω να πειστήκατε πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι θριαμβολογίες που ακούστηκαν μετά την υπογραφή της ελληνοϊταλικής συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά έδωσα λόγο τιμής στον εαυτό μου να λέω πάντα την αλήθεια, όπως την βλέπω και την εκτιμώ προσωπικά, ανεξάρτητα απ' τις πολιτικοϊδεολογικές προτιμήσεις μου. Εν προκειμένω, λοιπόν, ο Ν. Κοτζιάς έχει δίκιο.

Ναι, έχει δίκιο στην αρνητική κριτική του στη συμφωνία [Η ΝΔ έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα και σε τρία νησιά (Διαπόντια και Στροφάδες) δεν έδωσε πλήρη επήρεια...], που την πήρε η αλεπού ο Τσαβούσογλου και την έκανε σημαία του χλευάζοντας τον υπουργό Εξωτερικών και τον πολιτικό προϊστάμενό του ότι δικαίωσαν με την ελληνοϊταλική συμφωνία την Τουρκία.

Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει, αύριο-μεθαύριο, η ώρα της συμφωνίας για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, θα φέρει στο Τραπέζι της Χάγης ο Τούρκος την ελληνοϊταλική συμφωνία και επικαλούμενος τους όρους που επικαλέστηκαν σ' αυτήν τα σαΐνια του ΥΠΕΞ και του Μαξίμου, θα απαιτήσει να εφαρμοστούν οι ίδιοι και για την περίπτωση του Καστελορίζου και του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης (όπου υπάρχει άφθονος ορυκτός πλούτος όπως στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης).

Με τα δεδομένα αυτά, φυσικά, το μέλλον του Αιγαίου είναι άδηλον, όπως και του Ιονίου μετά την Ελληνοϊταλική συμφωνία η οποία απέβη μάλλον επιζήμια για τα συμφέροντά μας, καθώς επιδέχεται πολλούς αστερίσκους. Σ' αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουμε:

1. Την φιλοαλβανική (στήριξη Τσάμηδων και μεγαλοϊδεατικών σχεδίων της Αλβανίας) και φιλοτουρκική στάση της Ιταλίας (μόλις προχθές πλοία του στόλου των δύο κρατών πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στην Μεσόγειο, ενώ χθες οι ΥΠΕΞ τους αποκάλυψαν τον νοσηρό σχεδιασμό τους για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή) και

2. Το γεγονός ότι τα ιταλικά αλιευτικά καταστρέφουν συστηματικά τους γόνους των ιχθυαλιευμάτων της περιοχής των Δωδεκανήσων, ενώ δημιουργούν μονίμως προβλήματα στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας με τις ηλεκτρονικές παρεμβολές τους.

Ως εκ τούτου, μόνο προς εφησυχασμό των Ελλήνων δεν πρέπει να είναι οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο φόρουμ των Δελφών πρόσφατα, γιατί φαίνεται να προκρίνει προαποφασισμένες σε βάρος μας επιλογές... Χάγης, αφού συνεχίζει το ίδιο τροπάρι που μόνο εμάς δεν βολεύει:

- … Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στη Χάγη...

Με τα δεδομένα αυτά δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξη για τα εθνικά θέματα, αφής στιγμής βλέπω να διακινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα για την υπεράσπιση των οποίων έχυσαν κρουνούς αίματος οι αείμνηστοι πρόγονοί μας.

Γι' αυτό δικαιούμαι ως Ελληνίδα να υπενθυμίσω στους επίδοξους Εφιάλτες μας ότι: Η μάνα ΕΛΛΑΣ δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός Τσίπρα και κανενός Μητσοτάκη για να την εκποιήσουν...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και όμως την πουλάνε κυρία Καλογερίδου. Κομματάκι-κομματάκι τα έχουν ξεπουλήσει όλα, αρχίζοντας με το να "βγάλουν από τη μέση" τον Καποδίστρια. Αλλοίωσαν και αλλοτρίωσαν γλώσσα, ήθη, έθιμα, Πίστη, οικονομικο/βιομηχανικά στοιχεία. Τώρα βρίσκονται στην τελική φάση του σχεδίου αφανισμού της Ελλάδος και των Ελλήνων. Αφόρητη οικονομική πίεση στον Έλληνα, ώστε να μην τολμούν να τεκνοποιήσουν τα ζευγάρια πέραν του ενός παιδιού ή και και να παραμένουν άγαμοι."Καλωσορίσματα" σε αναρίθμητους (τον αριθμό τους,ούτε οι ίδιοι δε γνωρίζουν),με όλες τις ανέσεις και τα κομφόρ, βαρβαρ(τ)ο-μουσουλμάνους.

    Εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει να διαλύουν την Ιστορία μας(Μακεδονικό,Επιτροπή '21, σχολικά βιβλία, Αμφίπολη...κ.α.)και να παραδίδουν κομμάτι-κομμάτι κυριαρχικά δικαιώματα και εδάφη της Ελλάδος σε εχθρική χώρα.Σκεφθείτε μόνον πόσο μεθοδικά υποσκάπτουν τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων στη Θράκη και ενισχύουν τα τουρκικά.

    Από τέτοια άρθρα σαν αυτό που γράψατε "δεν ιδρώνει το αυτί τους". Πλέον πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, όχι απαραίτητα βίαιους, που να φέρουν αποτέλεσμα, για να σώσουμε εαυτούς και πατρίδα από τα γαμψά νύχια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]