Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δημοσιογράφοι, ο Στάλιν και η Προλετκούλτ


Όποιος θεωρεί πως γράφει ειδήσεις που αγοράζονται, να σηκώσει το χέρι του. Οι λοιποί, που είμαστε πάρα πολλοί, και αγνοούμε τι είναι και πώς γίνεται αυτό, να ετοιμαστούμε για μεγάλη αντιπαράθεση. Πρώτο βήμα, να βομβαρδίσουμε με μηνύματα την Κουμουνδούρου, ώστε οι νοσηροί εγκέφαλοι που εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και ενέκριναν το χυδαίο και κατάπτυστο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με τον «Μωϋσή», να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να σιωπήσουμε άλλο. Δεν μας αγοράζει κανείς, ούτε εμάς ούτε την πένα μας, διότι δεν πουλιόμαστε. Τελεία και παύλα.

Το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια παρουσιάστρια τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων να συμπεριφέρεται σαν ξελιγωμένη μόλις αρχίσουν να πέφτουν χρήματα από τον ουρανό και να αποθεώνει τον πρωθυπουργό, αν και ετοιμαζόταν να τον κατακρίνει, είναι η μεγαλύτερη προσβολή που αισθάνομαι πως έχει γίνει ποτέ στο λειτούργημά μας. Τι λέει δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ότι με τα 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε σπίτι» οι δημοσιογράφοι ευλογούμε τα γένια της κυβέρνησης. Ότι εμφανίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν «σωτήρα»- Μωϋσή. Ενώ η Ελλάδα, δήθεν, δεν είχε και μεγάλη επιτυχία στην μάχη κατά του κορωναϊού. Άρα, λέμε κατάφωρα ψέματα γιατί η κυβέρνηση μας αγοράζει. Ότι είμαστε οσφυοκάμπτες χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς συνείδηση. Χωρίς ηθική.


Πρώτον, λοιπόν, προσωπικά θεωρώ πως το σποτ αποτελεί συκοφαντία και επίθεση σε έναν ολόκληρο κλάδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Αν το κακέκτυπο σταλινικό αποτύπωμα που κρύβει ο καθένας μέσα του θεωρεί πως όλοι, -όλοι, έτσι ισοπεδωτικά- οι δημοσιογράφοι ξεπουλιόμαστε, κρίνει από τον εαυτό του και καλά θα κάνει να το βουλώσει. Κανονικά, το σωματείο μας η ΕΣΕΗΑ θα πρέπει να παρέμβει και να απαντήσει στη χολή που χύνεται με τρόπο φασιστικό. Οτι οι δημοσιογράφοι ξεπουλιούνται συλλήβδην. Ότι τα «παίρνουν». Όποιος έχει αποδείξεις για όποιον εξ ημών, στον εισαγγελέα. Οι παντελώς αθώοι όμως, δεν επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους τα όργανα του διχασμού για λόγους βρώμικης δικής τους προπαγάνδας.

Δεύτερον, αν η Ελλάδα τα πήγε καλά ή όχι με τον κορωναϊό, φαίνεται από τους διεθνείς επαίνους και τα διεθνή δημοσιεύματα. Εκεί, όπως φαντάζομαι ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε γραμμή εφημερίδας ή δευτερόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου χωρίς να αναγκαστείς να βάλεις ενέχυρο τα ασημικά της χώρας. Γελοιότητες…

Τρίτον, θα ασπαστώ απολύτως τρεις φράσεις που έγραψε συνάδελφος στο Facebook: «Είμαστε δεκάδες εκατοντάδες οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που ποτέ δεν γράψαμε «είδηση που αγοράστηκε». Ακόμα και όταν ήμασταν απλήρωτοι. Οργή και μόνο» Και απλώς θα τον διορθώσω, λέγοντας πως είμαστε χιλιάδες. Και έτσι θα μείνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είμαστε στους καιρούς του Στάλιν, με τη μία άποψη, κι ακόμα χειρότερα: στους καιρούς της Προλετκούλτ του Αντρέι Ζντάνοφ, που «βασάνιζε» τον Μαγιακόφσκι και άφηνε ανεξέλεγκτους τους γλείφτες της εξουσίας. Μία και μόνη άποψη θέλουν να βλέπουν στα ΜΜΕ, τη δική τους. Πάντοτε τους φταίμε, επειδή επιμένουμε να γράφουμε αυτό που εμείς θέλουμε. Στοιχειωδώς δημοκρατικό, να υπάρχουν πολλές απόψεις. Αλλά όχι για την αξιωματική αντιπολίτευση που κατάφερε να κλείσει το MEGA διότι ήταν συμβολικό γι’ αυτήν.

Δεν ξέρω τι θα έκαναν αν είχαμε δικτατορία του προλεταριάτου, προς το παρόν όμως δεν έχουμε και θα πρέπει να πορευθούν με όσα εφόδια διαθέτουν και να κάνουν με αυτά την αντιπαράθεση τους. Καταφανώς όμως τους τέλειωσαν οι «θέσεις» και χρησιμοποιούν «αντιθέσεις» με έναν κλάδο που αγωνίστηκε με σθένος τα χρόνια της διακυβέρνησής τους και κατάφερε να μην παρασυρθεί από τη λαίλαπα προπαγάνδας τους. Τώρα νομίζουν πως τους φταίει ο κλάδος. Ενώ τους φταίει το κεφάλι τους.

Αγγελική Κώττη
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]