Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο χρόνια θα κρατήσει η πανδημία υποστηρίζει έκθεση


Ύπουλος ο κορωναϊός, καθώς σε αντίθεση με τη γρίπη μεταδίδεται από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα. Οι κυβερνήσεις πρέπει να προετοιμάσουν τους πολίτες για επιστροφή του ιού κατά κύματα έως το 2022. Απαιτείται ανοσία στα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού

Η πανδημία του κορωναϊού θα κρατήσει πιθανότατα δυο χρόνια και δεν θα ελεγχθεί πριν τα 2/3 του πληθυσμού αποκτήσουν ανοσία, υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων.

Εξαιτίας της ικανότητας του ιού να μεταδίδεται από ανθρώπους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, είναι δυσκολότερο να ελέγχει από τη γρίπη, που έχει προκαλέσει τις περισσότερες πανδημίες της πρόσφατης ιστορίας. Σύμφωνα με την έκθεση του Center for Infectious Disease Research and Policy του πανεπιστημίου της Μινεσότα. Οι μολυσμένοι, μάλιστα, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι περισσότερο μεταδοτικοί πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα, υποστηρίζεται.

Αφότου τα lockdown έκλεισαν στα σπίτια τους δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι κυβερνήσεις προσπαθούν τώρα προσεκτικά να επανεκκινήσουν την οικονομία. Η πανδημία, όμως, πιθανότατα θα συνεχιστεί κατά κύματα και θα μπορούσε να κρατήσει πέραν του 2022, γράφουν οι επιστήμονες.


«Τα μηνύματα των κρατικών αξιωματούχων θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη λογική ότι αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει σύντομα», λένε «και οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμάζονται για πιθανές περιοδικές εξάρσεις της ασθένειας την επόμενη διετία».

Γίνεται τεράστια προσπάθεια να παρασκευαστεί εμβόλιο που ίσως είναι διαθέσιμο σε μικρές ποσότητες ακόμα και φέτος. Ενώ μεγάλες ποσότητες του εμβολίου κατά της πανδημίας γρίπης το 2009-10 δεν έγιναν διαθέσιμες παρά μόνο μετά την κορύφωση στις ΗΠΑ, μια μελέτη υποστηρίζει ότι κατάφεραν να αποτρέψουν έως και 1,5 εκατομμύρια μεταδόσεις και 500 θανάτους μόνο στη συγκεκριμένη χώρα, αναφέρει η έκθεση.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεση του Πανεπιστημίου της Μινεσότα εδώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Το "Ας μιλήσουμε επιτέλους" φαίνεται ότι δε θέλει να μιλάει για την καραντίνα που βυθίζει τη χώρα σε βαθιά ύφεση. Δεν αναρωτήθηκε αν ήταν αναγκαίο το παρατεταμένο lockdown και αν τρέχει τίποτα ύποπτο πίσω απ' όλη αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχουν φαρμακευτικές που ενδιαφέρονται για εμβόλια, δεν υπάρχουν διεθνείς οικονομικοί ανταγωνισμοί, δεν υπάρχει τίποτα. Για σας τα δέντρα είναι πράσινα και τα λουλούδια έχουν ανθίσει. Πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να απαντηθεί το ζητούμενο του σχολιασμού σας, για εμάς υπάρχει μια χώρα που οι πολιτικοί της παραχώρησαν σε "δανειστές" τα κυριαρχικά της δικαιώματα και παρέδωσαν επίσης στους "δανειστές" για 99 χρόνια τον εθνικό της πλούτο... Όταν η χώρα θα επανακτήσει (οργανωμένα και συντονισμένα) την εθνική της κυριαρχία, τότε θα πάψει και ο διαχωρισμός των ιματίων της, οπότε όλα (κυριολεκτικά, όλα) θα είναι πολύ διαφορετικά

      Διαγραφή
  2. Το "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους" αρνείται να συμμετέχει σε μια διαδικασία άμεσης ή έμμεσης ανάδειξης του παρανοϊού που έχει επιβληθεί εντέχνως προς την ικανοποίηση πολυσύνθετων διεθνών και τοπικών πολιτικών και οικονομικών παιγνίων. Η επίδραση του παρανοϊού αποτυπώνεται επαρκώς στο σχόλιο αυτό όπου καταγράφεται η απόσταση (με επιθετικά στοιχεία) που το σύστημα επιθυμεί να εισάγει μεταξύ των πολιτών. Η αλήθεια είναι πως το ιστολόγιο είχε αποφασίσει να μην μετέχει στις διαδικασίες αυτές, γι αυτό και "έκλεισε", σταμάτησε να καταγράφει απόψεις, "γεγονότα" και "θέσεις" που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως βάσεις για τα χειρότερα που έρχονται και είναι ήδη ορατά στον ορίζοντα των εξελίξεων. Αυτή η σιωπή της "ψυχραιμίας" μεταφράζεται (έντεχνα ή άτεχνα, αλλά σίγουρα σε πλαίσια παρ-άνοιας) κατά βούληση από επώνυμους και ανώνυμους, και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πέρα από τις κραυγές να κατέθεταν ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που απασχολούν την χώρα και το μέλλον της. Προβλήματα που είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από την είσοδο του παρανοϊού στην καθημερινότητά μας. Και αυτό ακριβώς το σχόλιο λειτούργησε ως σπινθήρας για την επαναλειτουργία του ιστολογίου, που επιμένει στον τίτλο του "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους" αντί του "Ας κραυγάσουμε όπου βρούμε". Σας ευχαριστώ πολύ επειδή μου υπενθυμίσατε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι ο παρανοϊός, αλλά η παράνοια που κατοικεί στην πατρίδα μου και με την κραυγή σας λειτουργήσατε ως ξυπνητήρι, ενοχλητικό μεν, αλλά χρησιμότατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας τιμά το γεγονός ότι απαντήσατε στο παραπάνω σχόλιό μου. Είναι επιλογή σας ασφαλώς αλλά κατά την εκτίμησή μου θα έπρεπε να ενημερώσετε γι' αυτό τους αναγνώστες σας. Αν θέλετε φυσικά. Προσωπικά βλέπω την επιλογή σας αυτή ως εντελώς διαφορετική απ' ό,τι μας είχατε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ανησυχήσαμε που έκλεισε το ιστολόγιο. Δε φανταζόμουν ότι ήταν επιλογή σας. Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα μας εξηγήσετε γιατί είναι "παρανοϊός" και γιατί όσοι ασχολήθηκαν μετέχουν στην "παράνοια". Η διάκριση είναι αρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής οργανώθηκε και με την σύμπραξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, γι΄αυτό και απεδοκίμασε την επέμβαση της αστυνομίας.
    Η επιδημιολόγος καθηγήτρια Λινού δήλωσε:

    "Φαινόμενα σαν αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στις πλατείες με τη συγκέντρωση δεκάδων ανθρώπων, προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς για διασπορά του κορωνοϊού με κίνδυνο να χάσουμε ζωές και να επαναφέρουμε μέτρα επιζήμια για την οικονομία.

    "Επανερχόμαστε στον αρχικό κίνδυνο και στην εκτίμηση ότι αν υπάρχει και ένας που έχει μολυνθεί από τον ιό και δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας μέσα σε ένα μήνα εξαιτίας του ενός μπορεί να έχουμε πάνω από 400 με 500 νέα κρούσματα.

    "Με μια θνητότητα που περιγράφεται παγκοσμίως 1 με 2% μπορεί να έχουμε και 5-6 θανάτους".

    Ζημία λοιπόν στην οικονομία, ακόμα και θανάτους μπορεί να προκαλέσει η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων του.

    Αυτή είναι η αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσεξε τι αναφερεις:

      "Φαινόμενα σαν αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στις πλατείες με τη συγκέντρωση

      δεκάδων ανθρώπων, προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς για διασπορά του κορωνοϊού με κίνδυνο

      να χάσουμε ζωές και να επαναφέρουμε μέτρα επιζήμια για την οικονομία."


      Αν ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ,σημαινει οτι ο,τι μετρα παρθηκαν απο τους "δεξιους" για την

      οικονομια ηταν ηδη επιζημια.

      Και αν δηλαδη οι ξεφτιλες αριστεροι δεν εκαναν "παρτι", αυτοματως σημαινει οτι η

      οικονομικη πορεια της χωρας θα οδευε προς το καλυτερο;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]