Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταρρέει η τουρκική λίρα


Έσπασε το φράγμα των 7 λιρών το δολάριο
Η τουρκική λίρα βρέθηκε στο το χαμηλότερο επίπεδο της ισοτιμίας της έναντι του δολαρίου από τον Αύγουστο του 2018

Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται πως είναι οι προσπάθειες της Τουρκίας να υπερασπιστεί το νόμισμά της, καθώς σήμερα Παρασκευή η λίρα υπέκυψε στο «τσουνάμι» πωλήσεων και υποχώρησε σε επίπεδα που είχε να βρεθεί από τη νομισματική κρίση του 2018.

Σπάζοντας το ψυχολογικό φράγμα των 7 λιρών το δολάριο, η ισοτιμία της τουρκική λίρας με το αμερικανικό νόμισμα διολίσθησε 0,5% στις 7,0175 λίρες το δολάριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018.

Η υποχώρηση της λίρας ήρθε λίγο μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Τουρκίας, Μουράτ Ουισάλ, σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία προέβλεψε χαμηλότερο πληθωρισμό στη χώρα του.


Η ετήσια πρόβλεψη μειώθηκε στο 7,4% από το 8,2% και για το 2021 η εκτίμηση είναι ότι θα διαμορφωθεί σε 5,4%. «Από τις δηλώσεις του καταλάβαμε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει τις περικοπές επιτοκίων» δήλωσε ο Ενβέρ Ερκάν, οικονομολόγος της Tera Investments με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτές εκτιμούν, πάντως, ότι η πραγματικότητα θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας προβλέπει. Οικονομολόγοι στο Citi του Λονδίνου βλέπουν τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 13% λόγω και της διολίσθησης του νομίσματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]