Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Τριγμοί» στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας λόγω ESM


Σε ενδοκυβερνητικούς τριγμούς στην Ιταλία με αφορμή την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να εξέλθει από το χτύπημα της πανδημίας του κορωναϊού αναφέρεται η Deutsche Welle.

Η Ιταλία σχεδιάζει την δεύτερη φάση, για την οποία θα χρειαστεί τεράστια οικονομική προσπάθεια: Το υπουργείο Eργασίας διαβεβαίωσε ότι από σήμερα θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 600 ευρώ προς στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν σταματήσει να δουλεύουν. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και αφορά το αν η χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την έκτακτη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ΕSM.

Για τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε η ενεργοποίηση του ΕSM λόγω κορωναϊού στην Ιταλία δεν αποτελεί λύση. Η Κεντροαριστερά είναι πιο διαλλακτική ενώ τα Πέντε Αστέρια δηλώνουν ότι ο ESM απέτυχε στην Ελλάδα.


Τα Πέντε Αστέρια είναι από την πλευρά τους ξεκάθαρα αντίθετα. Θεωρούν ότι ο ESM απέτυχε στην περίπτωση της Ελλάδας, και φοβούνται ότι οι δημοσιονομικοί όροι μπορεί να τεθούν εκ των υστέρων. Η λογική του κινήματος που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο είναι ότι αν η χώρα δώσει την συγκατάθεση της στην χρηματοδότηση αυτή, δεν πρόκειται να υιοθετηθούν ποτέ νέα εργαλεία, για να στηριχθεί με διαφορετικό τρόπο η ευρωπαϊκή οικονομία.

Η όλη κατάσταση περιπλέκεται διότι η Λέγκα κατηγορεί εδώ και μέρες την κυβέρνηση Κόντε ότι στην πραγματικότητα προσπαθεί να κάνει χρήση του ESM, χωρίς να το πει ξεκάθαρα στους ιταλούς πολίτες. Ο Τζουζέπε Κόντε περπατά πάντως τώρα σε τεντωμένο σχοινί. Προς το παρόν θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο με νέες επαφές για να προωθήσει την λύση των ευρωομολόγων ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής της 23ης Απριλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]