Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Karma is a bitch» κύριε Τζόνσον...


Του ευχόμαστε να γίνει καλά για να συνεχίσει «να ηγείται της εθνικής αντεπίθεσης ενάντια στον κορωναϊό» όπως διαμηνύει ο ίδιος πλέον ότι κάνει

Γράφει ο Γιώργος Σκαφιδάς

«Ο,τι έσπειρες, θα θερίσεις» και «όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς». Φράσεις βγαλμένες μέσα από τη ζωή οι παραπάνω, δοκιμασμένες μέσα στους αιώνες («ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει» έγραφε ο Απόστολος Παύλος στην Προς Γαλάτας επιστολή του), που δεν σταματούν όμως να επιβεβαιώνονται ξανά και ξανά, θυμίζοντας εκείνο το αγγλικό «Karma is a bitch».

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωναϊό. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι 55 ετών και, καθ’ όσων γνωρίζουμε, δεν αντιμετωπίζει άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι πλέον ένας από τους περίπου 12.000 Βρετανούς πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί, μαζί με τον 71χρονο πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας κ.ά. Του ευχόμαστε να γίνει καλά για να συνεχίσει «να ηγείται της εθνικής αντεπίθεσης ενάντια στον κορωναϊό» όπως διαμηνύει ο ίδιος πλέον ότι κάνει.


Χωρίς καμία δόση χαιρεκακίας, ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να θυμηθεί ότι έως και πριν από λίγες εβδομάδες ο Μπόρις Τζόνσον δεν εμφανιζόταν και τόσο πρόθυμος να… αντεπιτεθεί. Τουναντίον, έδειχνε διατεθειμένος να αφήσει τη… φυσική επιλογή να κάνει τη δουλειά της, στέλνοντας στον άλλο κόσμο όσους δεν έχουν από φυσικού τους την κράση να αντέξουν.

«Πολλές οικογένειες πρόκειται να χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα πρόωρα» είχε δηλώσει ο ίδιος στις 12 Μαρτίου, αναζητώντας καταφύγιο πίσω από την καλούμενη «ανοσία της αγέλης». Η αγέλη, ωστόσο, δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει προσωπική ανοσία. Και τώρα ο 55χρονος τρέχει να θωρακίσει τη δημόσια υγεία μέσα από σκληρά, πλην όμως καθυστερημένα μέτρα, με τους νεκρούς από τον κορωναϊό να έχουν όμως, εν τω μεταξύ, ξεπεράσει τους 600 μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]