Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι συμβαίνει με τον κορωναϊό στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας;


Πόσα βάζει τελικά κάτω από το χαλί ο Ερντογάν;

Την στιγμή που η Τουρκία είναι μια από τις τελευταίες χώρες που ανακοίνωσε ότι έχει κι αυτή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού, οι φήμες για πιλότους της TUAF ότι είναι από τα πρώτα άτομα που νόσησαν πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας και η φήμη έγινε πληροφορία που εξετάζεται και αξιολογείται ως σοβαρή από το Ελληνικό επιτελείο.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές, οι Τούρκοι ιπτάμενοι και μηχανικοί των αεροσκαφών Α400 ATLAS, των μεταγωγικών δηλαδή αεροσκαφών, είχαν σπεύσει από τους πρώτους στην Κίνα, με αποστολή τον επαναπατρισμό Τούρκων πολιτών οι οποίοι βρίσκονταν στην Κίνα όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να σκοτώνει ο ιός.

Η Άγκυρα μάλιστα είχε σπεύσει να πολυδιαφημίσει εκείνη την αποστολή της Πολεμικής της Αεροπορίας, που στάθηκε δίπλα στους πολίτες της χώρας της. Όμως τα πληρώματα εκείνα, όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, είναι αυτοί που εκδήλωσαν τα συμπτώματα του νέου αυτού ιού που απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Αν λάβει κανείς υπόψη του τον χρόνο που στήθηκε εκείνη η αερογέφυρα, μπορεί να γίνει κατανοητό από πότε η Τουρκία έχει κρούσματα στο εσωτερικό της, κρατώντας τα «κάτω από το χαλί», την στιγμή μάλιστα που κινδυνεύει η παγκόσμια υγεία.


Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για κρούσμα Κορωναϊού στη γείτονα είχε γίνει περασμένα μεσάνυκτα της 10ης Μαρτίου. Τα στελέχη που έχουν προσβληθεί από τον ιό ανήκουν όπως λένε οι πληροφορίες στην 221 Μοίρα που έχει έδρα την αεροπορική βάση του Erkilet στην κεντρική Τουρκία.

Και όλα αυτά, όπως σημείωναν καλά πληροφορημένες πηγές συνέβησαν πολύ πριν η Τουρκία ανακοινώσει επίσημα ότι υπάρχουν κρούσματα του νέου ιού στην χώρα τους. Το γεγονός μάλιστα της απόκρυψης, τόσες ημέρες, καταδεικνύει ότι η γείτονα παίζει με την αλήθεια και τον χρόνο ακόμη κι αν για τον ιό αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδηλώσει τον φόβο ότι θα πάρει διαστάσεις πανδημίας.

Το αν αυτοί οι ιπτάμενοι και μηχανικοί ήρθαν σε επαφή με τους συναδέλφους τους από την Μοίρα ή και άλλες δεν είναι γνωστό.

Ο κορωναϊός βρίσκεται παντού στο Τουρκικό έδαφος

Μάλιστα πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε από την Τουρκία ότι αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά έως ότου ξεπεραστεί το σοβαρότατο θέμα αντιμετώπισης της επιδημίας του Κορωναϊού ενώ νωρίτερα πονοκέφαλο αποτέλεσαν οι αφιχθέντες προσκυνητές από την Μέκα που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες κόσμου.

Επισήμως η Τουρκία έχει ανακοινώσει έως χθες το βράδυ 47 επίσημα κρούσματα Κορωναϊού, με τα 29 να είναι νέα και λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή του, όπως και με κλείσιμο των συνόρων της, την ώρα ωστόσο που έχει εξαπολύσει την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού στην Ελληνοτουρκική μεθόριο. Και από την ώρα που οι δυνάμεις στη μεθόριο έχουν πολλαπλασιαστεί, για την Ελλάδα είναι ζήτημα πάνω απ’ όλα υγείας γι’ αυτούς τους ανθρώπους που είναι στελέχη των αρχών ασφαλείας και του Στρατού Ξηράς, να λάβει μέτρα, αρχικά πρόληψης.

Ήδη σχεδόν ένα πενθήμερο στις Καστανιές όσοι περνούν τον πρώτο σταθμό ελέγχου πάντοτε θερμομετρούνται από το υγειονομικό του Στρατού Ξηράς, μέλη του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Επιτελείς που παρακολουθούν τι συμβαίνει σε βάθος από τις Καστανιές και σε όλο το μήκος των 212 χλμ. λένε ότι κινούνται πολλά ασθενοφόρα, δείγμα πως οι ασθένειες αλλά και ο κορωναϊός βρίσκεται παντού στο Τουρκικό έδαφος.

Και επειδή ο ϊός δεν υπολογίζει κανέναν, οι εντολές και οδηγίες έχουν δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες τόσο στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, όσο και του Στρατού Ξηράς στην περίπτωση που εντοπίσουν, ακινητοποιήσουν και συλλάβουν μετανάστες ή πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος για τον Κορωναϊό.

Πρωτίστως η υπόθεση της σύλληψης είναι μια υπόθεση καθαρά της Αστυνομίας κι όχι του Στρατού Ξηράς. Στην περίπτωση ωστόσο που εντοπιστούν μετανάστες από περιπολία του Στρατού Ξηράς, τότε ακινητοποιούνται, διατηρώντας αποστάσεις ασφαλείας και καλείται και πάλι η Ελληνική Αστυνομία για να τους παραλάβει.

Οι Ανώτατοι Αξιωματικοί έχουν πει σε όλους τους τόνους κυρίως τώρα με την εμφάνιση του Κορωναϊού ότι όλοι οφείλουν να προσέχουν να κρατούν αποστάσεις και να προσέχει ο καθένας τον εαυτό του και τον διπλανό του, λειτουργώντας ως μια ομάδα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]