Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θερμού επεισοδίου από την Τουρκία


Επικαλείται ελληνικό έγγραφο

Την προσφυγική κρίση και την ένταση στον Έβρο, η οποία απασχόλησε έντονα το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως έχει επισκιάσει η πανδημία του κορωναϊού.

Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει την κάνουλα χιλιάδων προσφύγων, όπως επικαλείται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, οδήγησε στην κρίση των συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως και ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία.

Σύμφωνα με την Bild, αν και η ένταση σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου έχει κοπάσει, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε συναγερμό εξαιτίας πληροφοριών περί νέας προκλητικής ενέργειας από την πλευρά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε τέσσερις πρεσβείες (Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσινγκτον) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγραφεί προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους, εν μέσω του χάους των εξελίξεων γύρω από τον κοροναϊό.


Σύμφωνα με την επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας έχει στη διάθεσή της η Bild, οι πρεσβείες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ όπως και με εκπροσώπους των ΜΜΕ και να τους ενημερώσουν για την επείγουσα κατάσταση.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο φέρεται να επικαλείται η Bild, δήλωσε ότι εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων γύρω από την παγκόσμια υγεία, η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, εκμεταλλευόμενη την παρούσα κατάσταση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την Bild, φοβάται για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ατύχημα, με τραυματίες ή ακόμη χειρότερα και με θύματα, μετά το επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στην Κω.

Το γερμανικό περιοδικό, μάλιστα, υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η κρίση των Ιμίων, το 1996.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]