Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καζάν καζάν, αγά Ερντογάν


Αν θέλει η Ευρώπη, μπορεί να μαραζώσει οικονομικά το βασίλειο του σουλτάνου και να του εξηγήσει με πράξεις πως το «καζάν καζάν» που κοπανάει κάθε τρεις και λίγο στις ομιλίες του θα πρέπει να το κερδίσει κι όχι να το εκβιάζει

Του Βασίλη Χιώτη

Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις διαρκείς παρενοχλήσεις των τούρκων από αέρα, στεριά και θάλασσα, είναι η πιο τρανή απόδειξη πως ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει τροπάρι.

Μέσα σε δώδεκα ώρες, τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του ελληνικού λιμενικού, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον Έβρο για να τρομάξουν ελληνικό ελικόπτερο που περιπολούσε στα σύνορα, τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρά σε στρατιωτικό τζιπ και τούρκοι στρατοχωροφύλακες όπλισαν τους μετανάστες στον Έβρο με χημικά και μολότοφ.

Είναι σαν να λέει ο Ερντογάν στην Μέρκελ και στον Μακρόν που θα δεχθεί στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη: «Κοιτάξτε τι μπορώ να κάνω, αν δεν τα βρείτε μαζί μου».


Την ίδια στρατηγική που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, καθοδηγώντας τους μετανάστες να μαζευτούν στις Καστανιές, την κλιμακώνει τώρα, απειλώντας ευθέως με θερμό επεισόδιο, αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του από την Ευρώπη.

Το ζήτημα όμως, δεν είναι μόνο το τι κάνει ο Ερντογάν. Το ζήτημα επίσης, είναι τι κάνουν και οι συνομιλητές του σουλτάνου από την Ευρώπη.

Μέχρι τώρα, έχουμε ακούσει μια ομόθυμη καταδίκη από τους ισχυρούς της Ε.Ε. αλλά δεν έχουμε ακούσει κανέναν να του λέει «ως εδώ»!!

Μέχρι τώρα, οι ευρωπαίοι ηγέτες τόνιζαν πως πρέπει να κρατούν ευχαριστημένο τον Ερντογάν για να μην απελευθερώσει στην Ευρώπη τα εκατομμύρια των μεταναστών που κρατά στη χώρα του.

Μέχρι τώρα, ο Ερντογάν εκβίαζε κι η Ευρώπη υποχωρούσε στις απειλές του.

Ήρθε όμως η ώρα να τρίξει τα δόντια της κι η Ευρώπη, όπως του τα έτριξε χθες το State Department, χαρακτηρίζοντας τον δικτάτορα, στην έκθεση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κι αν θέλει η Ευρώπη, μπορεί να μαραζώσει οικονομικά το βασίλειο του σουλτάνου και να του εξηγήσει με πράξεις πως το «καζάν καζάν» που κοπανάει κάθε τρεις και λίγο στις ομιλίες του θα πρέπει να το κερδίσει κι όχι να το εκβιάζει.

Η Ευρώπη μπορεί του εξηγήσει πως δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν αγάς και να απαιτεί να του φέρονται σαν να είναι Ελβετός. ‘Εχει και το καζάν καζάν το τίμημά του…

Skai


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]