Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα δώσουν στον Ερντογάν την Ανατολική Μεσόγειο;


Δεν μπορεί να το φανταστεί μυαλό λογικού ανθρώπου

Της Λόριας Μαρκίδη
Πρέσβης ετ.


Η ανοχή ή/και ενθάρρυνση των ισχυρών του πλανήτη στον μεγαλοϊδεατισμό και την επεκτατική πολιτική της νεο-οθωμανικής ηγεσίας της Τουρκίας, αλλά και η πολιτική του κατευνασμού του θηρίου που εφαρμόζει η Ευρώπη μας, την αποθρασύνει με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της ήδη διαταραγμένης κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο!

Επιτυγχάνει η Τουρκία να ξεγελά τους Ευρωπαίους και να εξασφαλίζει πακτωλούς οικονομικής βοήθειας, ενώ η ίδια δεν εκπληροί τις έναντι της Ευρώπης δικές της δεσμεύσεις ή η Ευρώπη υποκύπτει στους τουρκικούς εκβιασμούς με την απειλή επιπτώσεων στα οικονομικά συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ και την προώθηση κυμάτων παράτυπων μεταναστών προ των πυλών τους;

Στην ιστορία της Ευρώπης η πολιτική του κατευνασμού επικίνδυνων δικτατόρων εφαρμόσθηκε αλλά απέτυχε οικτρά. Στην περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήταν τραγικά για την ανθρωπότητα. Με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1856 η Ευρώπη στήριξε το δόγμα της εδαφικής ακεραιότητας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, εις βάρος των υπόδουλων λαών, και την ενέταξε στις ευρωπαϊκές χώρες!

Τώρα, η ευγνωμοσύνη που εκφράζεται από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για τη φιλοξενία που προσφέρει σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια προσφύγων, καθώς και η ετοιμότητα της Κομισιόν να παραχωρήσει και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα αυτή, καταδεικνύει το μέγεθος του φοβικού συνδρόμου που διακατέχει τις Ευρωπαϊκές χώρες έναντι της αδίστακτης τουρκικής ηγεσίας, αλλά και την ισχύ των οικονομικών συμφερόντων ορισμένων κυβερνήσεων στη χώρα αυτή.


Εν τω μεταξύ τα νησιά χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδος βουλιάζουν από τον όγκο των παράτυπων μεταναστών τους οποίους μεθοδικά οι τουρκικές Αρχές διοχετεύουν. Η δε χώρα μας έφτασε στα όριά της από τους τεράστιους αριθμούς κυρίως ισλαμιστών που αποστέλλονται μέσω των κατεχομένων από την Τουρκία εδαφών, αλλά και διά θαλάσσης.

Σε μια περίοδο όπου η επιθετικότητα και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος αναβαθμίζονται παρατηρείται μια εντατικοποίηση των επαφών των μανδαρίνων των Βρυξελλών με Τούρκους επισήμους και μια δουλικότητα, σε μια προσπάθεια επαναθέρμανσης των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, ενώ επανέρχεται στην ευρωπαϊκή ατζέντα και η στήριξη στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας. Παρά το γεγονός ότι δεν πληροί τα κριτήρια και ταυτόχρονα αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των λαών της περιοχής και τη διεθνή ειρήνη.

Η θρασύτητα των Τούρκων πολιτικών έφθασε μέχρι του σημείου να υποβάλλει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρατηρήσεις προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με την απαίτηση να αναθεωρήσουν την ενταξιακή πολιτική της ΕΕ ώστε, σύμφωνα με τον κ. Μεβλούτ, «αυτή να διεξάγεται κατά τρόπο αξιόπιστο, δίκαιο και ευέλικτο και βάσει των κοινών συμφερόντων της ΕΕ και όχι των εθνικών συμφερόντων ορισμένων κρατών μελών» εννοώντας την Κύπρο.

Παραγνωρίζει βεβαίως τα βασικά κριτήρια που ισχύουν για όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες περί δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχέσεων καλής γειτονίας με τις γειτονικές χώρες. Καθίσταται για μια εισέτι φορά φανερό ότι η νεο-οθωμανική Τουρκία δεν έχει ως προτεραιότητα την ένταξή της στην ΕΕ συμμορφούμενη προς τις αρχές και τα κριτήρια που η Ένωση θέτει, αλλά για μια α λα καρτ ένταξη με τους δικούς της όρους βασισμένους στη «σπουδαιότητα» της Τουρκίας και του οφέλους της ίδιας της ΕΕ από την ένταξη της Τουρκίας.

Η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών περί άλλων τυρβάζει, πλήρως απονευρωμένη και εφαρμόζοντας δυο μέτρα και δυο σταθμά, όταν πρόκειται για τις παράνομες ενέργειες της κατοχικής δύναμης. Η στάση της, όπως διαγράφεται στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα αλλά και από το πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, τείνει στην απενοχοποίηση του θύτη και επιδρομέα με αποτέλεσμα την περαιτέρω έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

Ας ελπίσουμε ότι οι χώρες της περιοχής, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τους σχεδιασμούς της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, θα συνασπιστούν σε μια προσπάθεια ματαίωσής τους.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]