Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ βομβαρδίζουν το λιμάνι της Τρίπολης


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, έχει βάλει στο στόχαστρό του το λιμάνι της πρωτεύουσας της χώρας τις τελευταίες ώρες.

Το αραβικό δίκτυο Al-Arabiya ανέφερε ότι από τους βομβαρδισμούς βυθίστηκε ένα τουρκικό πλοίο που μετέφερε πολεμοφόδια και όπλα από την Τουρκία προς τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), με έδρα την Τρίπολη.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ επιβεβαίωσε την επίθεση κατά του τουρκικού πλοίου με ρουκέτες, χωρίς να δώσει πρόσθετες πληροφορίες.

Παρ' όλα αυτά οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι πηγές από το λιμάνι της Τρίπολης, αναφέρουν ότι μόνο μία εκ τριών αποθηκών στην άκρη του λιμανιού έχει χτυπηθεί. Βίντεο αποκαλύπτουν πυκνούς μαύρους καπνούς που έχουν γίνει ορατοί σε μεγάλη απόσταση.


Όπως αποκαλύπτουν οι πληροφορίες, οι ρουκέτες πιθανότατα χτύπησαν το φορτίο του πλοίου που είχε ξεφορτωθεί στην αποβάθρα, ενώ το πλοίο αυτό καθαυτό είναι ανέπαφο.

Επισήμως βέβαια, στο λιμάνι βρίσκονται μόνο τρία φορτηγά πλοία, με σημαίες Νήσων Κουκ, Κουρασάο και Παλάου, τα οποία δεν έχουν υποστεί ζημιά. Εκτός αυτών ένα ακόμα τουρκικό πλοίο, το "Balaban", το οποίο είναι ρυμουλκό.

Μετά την επίθεση τα γραφεία της κοινοπραξίας των NOC και Eni, που βρίσκεται δίπλα στο σημείο, εκκενώθηκαν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]