Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ συνέλαβαν τζιχαντιστή του ISIS πριν δραπετεύσει από τη Λιβύη


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυρίζεται ότι εκτός από Σύρους αντικαθεστωτικούς και ισλαμιστές μαχητές, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αποστείλει στην Τουρκία και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ισχυρίζονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ, συνέλαβαν ένα μέλος του ISIS, ο οποίος είχε συλληφθεί και κρατούντο στη Συρία.

Ο εν λόγω άνδρας, δραπέτευσε από τη φυλακή, της οποίας τον έλεγχο είχαν οι Συριακές Αμυντικές Δυνάμεις (SDF) των Κούρδων, πριν από τρεις μήνες. Προσποιήθηκε ότι ανήκει απλώς σε αντικαθεστωτικούς και ότι έχει κάθε λόγο να αποχωρήσει από τη Συρία, κι έτσι πέρασε στη Λίβύη.

Προφανώς δεν είχε κανέναν λόγο να πολεμήσει για τον Ερντογάν εκεί και προσπάθησε να διαφύγει από τη Λιβύη. Όμως οι άντρες του LNA, τον συνέλαβαν πριν τα καταφέρει.


Στις 11 Οκτωβρίου 2019, τρεις ημέρες μετά την έναρξη της Επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης", η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας δήλωσε ότι 5 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Jirkin στο Qamişlo στην οποία και κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε το στρατόπεδο από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι "μισθοφόροι” επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν "στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Την επόμενη μέρα, το τουρκικό πυροβολικό έπληξε το στρατόπεδο Ain Issa, το οποίο διέθετε τουλάχιστον 950 μαχητές του ISIS. Τουλάχιστον 800 διέφυγαν και λίγοι πιάστηκαν ξανά.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]