Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία


Με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλα ζητήματα, καταργείται η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.

Όπως προβλέπει η σχετική διάταξη στη συγκεκριμένη γιορτή θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η διάταξη αναφέρει επί λέξει ότι «από την περίπτωση ια' της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 διαγράφονται οι λέξεις: "την εορτή των Τριών Ιεραρχών" » και ότι «στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α'109) προστίθεται ως εξής: " στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή».


Όπως φαίνεται στο π.δ. 79/2017, που προβλέπει τις αργίες, η λέξη «Τριών Ιεραρχών» έχει απαλειφθεί.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καταργεί μια άγονη "εκπαιδευτική" αργία για να κάνει το πρέπον, έπραξε άριστα η Υπουργός: Αντί της αργίας, προβλέπεται την ημέρα των Τριών Ιεραρχών η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

    Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Τριών Ιεραρχών και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Δηλαδή κατ΄ουσίαν Κατηχητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε πώς ακριβώς θα λειτουργήσει στην πράξη εντός των σχολείων η νέα απόφαση, δηλαδή τι είδους δραστηριότητες θα γίνουν και ποιά μηνύματα θα περάσουν στα παιδιά μας οι εκπαιδευτικοί, με τις οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές πάντα του υπουργείου κατ' ευφημισμόν πλέον τις τελευταίες δεκαετίες "παιδείας" και μετά να διατυπώσουμε την κριτική μας. Πιστεύω όμως ότι είναι πρωταρχική ανάγκη και ευθύνη όλων των γονέων να εντείνουμε την "τροφή" ψυχής και πνεύματος των παιδιών μας στο σπίτι, σε μία εποχή διάλυσης των ουσιαστικών αξιών που εφαρμόζεται ΚΑΙ στα σχολεία, με στόχο να παράγει δίποδα ευκόλως χειραγωγούμενα και κατευθυνόμενα, χωρίς βαθειά και κριτική σκέψη, ιδιαίτερα στην Ελλάδα μας που γέννησε, εξύψωσε και μετέδωσε στην ανθρωπότητα "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ".

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]