Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Άσαντ κατέλαβε κομβική πόλη στην Ιντλίμπ


Η Τουρκία απειλεί με αντίποινα σε τυχόν επιθέσεις

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, εισήλθαν σε μια πόλη, στα νότια της πόλης Ιντλίμπ την Τρίτη, συνεχίζοντας τη σημαντική πρόοδο για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος επιδιώκει να καταλάβει εκ νέου την επαρχία στα βορειοδυτικά της χώρας, που αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια των αντικυβερνητικών.

Κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν στην Μααράτ αλ-Νουμάν και "χτένισαν" τις περιφέρειές της, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε μέσω του WhatsApp ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των αντάρτικων και των κυβερνητικών δυνάμεων που εισήχθησαν με αεροπορικές επιθέσεις.

Η Μααράτ αλ-Νουμάν είναι στρατηγικής σημασίας για τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, επειδή βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο M5 που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα τη Δαμασκό.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε την Τρίτη ότι θα ανταποδώσει "με τον ισχυρότερο τρόπο, χωρίς δισταγμό", κάθε επίθεση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ, εναντίων των παρατηρητηρίων της Τουρκίας στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.


Από τις αρχές Δεκεμβρίου, 358.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη βία, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών και των παιδιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Παρατηρητήριο τονίζει πως ο αριθμός των εκτοπισμένων από τις 15 Ιανουαρίου ανέρχονται σε 120.000.

Σύμφωνα με ακτιβιστές στην επαρχία, η νέα προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων έχει εξωθήσει χιλιάδες αμάχους να τραπούν σε φυγή κινούμενοι προς την πόλη Ιντλίμπ και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

"Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, περισσότεροι άμαχοι πεθαίνουν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίστι Μούσγουελ, αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης. "Αυτή η τελευταία κλιμάκωση θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική καταστροφή που ήδη συμβαίνει στην Ιντλίμπ", προειδοποίησε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]