Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί δεν ανακηρύσσουμε ΑΟΖ;


Η Ελλάδα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να ανακηρύξει ΑΟΖ. Δεν το έκανε με ευθύνες όλων όσων δεν κατέθεσαν σχέδιο νόμου ανακήρυξης, δηλαδή όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών από τότε που ψηφίστηκε η UNCLOS III.

Βάζουμε για λίγο στην άκρη το παρελθόν και ας σταθούμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ήξερε τί είναι η ΑΟΖ;
Ναι, ήξερε.

Ήξερε τί έπρεπε να κάνει για να ανακηρύξει ΑΟΖ;
Ναι, ήξερε.

Ήξερε τί μεγάλος εθνικός κίνδυνος είναι να μην ανακηρύξει ΑΟΖ;
Ναι, ήξερε.

Ανακήρυξε ΑΟΖ;
Όχι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν προετοιμασμένη να κυβερνήσει. Είχε νομοσχέδια έτοιμα για κάθε μικρομέγαλη ασημαντότητα. Άρα το επιχείρημα «ήθελε να ανακηρύξει ΑΟΖ αλλά πρόλαβε η Τουρκία να συμφωνήσει με τη Λιβύη, τί να κάνουμε, είναι κυβέρνηση μόνο 5 μηνών» είναι γελοίο.

Από τη στιγμή που η Τουρκία συμφώνησε με τη Λιβύη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακήρυξε ΑΟΖ; Όχι.

Για ποιό λόγο;

Υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα:


1. Η κυβέρνηση εφαρμόζει κάποιο σχέδιο τύπου Κοτζιά «δεν ανακηρύσσω για να μην ενοχλήσω, θα οριοθετήσω» και θέτει milestones με βάση τη ψυχολογία των θετικών ψευδαισθήσεων. Ένα από αυτά ήταν «η στήριξη των εταίρων» που αποδείχθηκε εθνικό φιάσκο λόγω ατολμίας της κυβέρνησης. Ελπίζουμε το επόμενο να μην είναι το πράσινο φως από τον Πρόεδρο Τραμπ, κίνηση η οποία θα γίνει αποκλειστικά και μόνο ως δικαιολογία αποτυχίας κομμουνιστικού τύπου «mitigation of failure», δηλαδή «εμείς θέλαμε, αλλά τί να κάνουμε, δεν μας άφησαν οι ΗΠΑ, πετύχαμε το καλύτερο δυνατό» και άλλα τύπου Σημίτη/Ιμίων.

2. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία μέσω της Χάγης.

Σε οποιοδήποτε από τα δύο ενδεχόμενα, η Ελληνική Δημοκρατία θα απωλέσει εθνική κυριαρχία με αποκλειστική ευθύνη της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ευχόμαστε η κυβέρνηση να ανακηρύξει ΑΟΖ πολύ πριν τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη και να την υπερασπιστεί με κάθε κόστος.

Anaconda
AntiNewsΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]