Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρική οργή για τον "Χάρτη Μακεδονικής Γλώσσας"


Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε μακεδονικά

Οργή έχει προκαλέσει στη Βουλγαρία, ο νέος "Χάρτης Μακεδονικής Γλώσσας", που εξέδωσε η βορειομακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών

Ο χάρτης ανέπτυξε ιστορικά και γλωσσικά επιχειρήματα για την υπεράσπιση της επίσημης γλώσσας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ως ξεχωριστής από τη βουλγαρική, η οποία ορίζεται στα Σκόπια ως "μακεδονική".

Το έγγραφο έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές επιστημονικές αντιρρήσεις, επομένως συζητήθηκε από την ηγεσία της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (BAS) και του Ινστιτούτου Βουλγαρικής Γλώσσας, καθώς και από το Επιστημονικό Κέντρο "Κύριλος και Μεθόδιος" και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα.

"Πιστεύουμε ότι η θέση των Σκοπίων είναι ψευδής, απαράδεκτη και επιζήμια για τις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η θέση της BAS παραμένει αμετάβλητη -η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια γραπτή περιφερειακή μορφή της βουλγαρικής γλώσσας", δήλωσαν.


Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά

Αντίδραση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα αποτελεί μέρος του ζητήματος της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των προβλημάτων. Κατηγόρησε δε τη Βουλγαρία ότι δεν είναι καθαρή όσο αφορά το θέμα αναγνώρισης της "μακεδονικής" γλώσσας.

"Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά" είπε, συμπληρώνοντας βέβαια ότι "φυσικά είμαστε μια πολυεθνική χώρα".

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το έγγραφο έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές επιστημονικές αντιρρήσεις, επομένως συζητήθηκε από την ηγεσία της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (BAS) και του Ινστιτούτου Βουλγαρικής Γλώσσας, καθώς και από το Επιστημονικό Κέντρο "Κύριλος και Μεθόδιος" και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα."

    Εχουμε τον εναν παραχαρακτη της Ιστοριας εναντιον του αλλου παραχαρακτη!

    Ο Κυριλος και ο Μεθοδιος,τι εθνικοτητα κατεχουν ,συμφωνα με τους βουλγαρους "ιστορικους";

    Και πως φτανουν στο σημειο να προσβαλλονται οι βουλγαροι στο θεμα της "μακεδονικης" γλωσσας και

    εμεις να μην αντιδρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]