Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη οχυρώνεται υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας


Πέντε λεπτά κράτησε η επίθεση του τρομοκράτη και η εξουδετέρωσή του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πέντε λεπτά τρόμου στη διάρκεια των οποίων δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης ήταν μέχρι το 2018 κρατούμενος στις φυλακές για συμμετοχή σε δίκτυο ισλαμιστών το οποίο προετοίμαζε βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Το δίκτυο εξαρθρώθηκε το 2012 και τα μέλη του, μεταξύ αυτών και ο δράστης της επίθεσης της Παρασκευής, καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές. Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είχε αποφυλακισθεί υπό όρους το 2018 και φορούσε βραχιόλι εντοπισμού.


Τα γιλέκα των τρομοκρατών

Η επίθεση ξεκίνησε σε παραδοσιακό κτίριο της London Bridge, στο οποίο λάμβανε χώρα συνέδριο για την κοινωνική προσαρμογή των φυλακισμένων και συνεχίστηκε στο δρόμο. Σε βίντεο που ελήφθη από επιβάτη λεωφορείου, φαίνονται άτομα που ακινητοποιούν έναν μαυροφόρο καθώς και πολίτη με κοστούμι να τρέχει κρατώντας το μεγάλο μαχαίρι της επίθεσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]