Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ακάρ προκαλεί τις ΗΠΑ


Θα λειτουργήσουν οι S-400, θα αντικαταστήσουμε τα F-35: Με ρωσικά;

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η χώρα του θα αναζητήσει εναλλακτικές για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 εάν δεν καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων για την παράδοσή τους, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού. Είπε ακόμα ότι το ρωσικό σύστημα θα λειτουργήσει.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο κ. Ακάρ δήλωσε:
 «Όλοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναζητήσει για εναλλακτικές, εάν δεν μπορέσει να αποκτήσει τα F-35 για οποιοδήποτε λόγο». 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η χώρα του έχει τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της από τη στιγμή ένταξής της στο πρόγραμμα για τα F-35, μέχρι σήμερα. Η αλήθεια βεβαίως είναι διαφορετική…

Τον περασμένο Ιούλιο, η Ουάσινγκτον αναγκάστηκε να αναστείλει τις παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία, εκφράζοντας ανησυχίες για την απόφαση της χώρας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400.

Την Πέμπτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε προς την Άγκυρα νέο προειδοποιητικό μήνυμα, καλώντας την να μην χρησιμοποιήσει τους S-400.


Ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε:
«Υπάρχει περιθώριο ούτως ώστε η Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι. Γνωρίζουν ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα, πρέπει είτε να καταστρέψουν, είτε να επιστρέψουν, είτε να ξεφορτωθούν με κάποιο τρόπο τους S-400.
Γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν μπροστά και η επιλογή είναι να ξεφορτωθούν τους S-400, προκειμένου να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά»,
τόνισε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι η Αμερική θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν η Άγκυρα δεν συνεργαστεί.

Απαντώντας στον Αμερικανό αξιωματούχο, ο Ακάρ διεμήνυσε ότι η Τουρκία πρόκειται να ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει τoυς S-400.
«Οι S-400 θα λειτουργήσουν. Αυτή τη στιγμή, οι Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται για τη χρήση των S-400 και μετά από αυτό θα ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη χρήση τους»,
ανέφερε.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά των S-400 τον Σεπτέμβριο του 2017. Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]