Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ για Προσφυγικό: Κίνδυνος για κοινωνική συνοχή, τουρισμό, προϋπολογισμό


Σοβαρή εστία πολιτικής και κοινωνικής ανάφλεξης αποτελεί η συνεχής και έντονη δημόσια αντιπαράθεση για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό, μετά και το νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης. )Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, τόσο από μερίδα εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, αλλά και από την αντιπολίτευση και το θέμα έχει αναδειχθεί στη μοναδική σταθερά κόντρας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Το ζήτημα έχει πολυεπίπεδες προεκτάσεις καθότι πρόκειται πρωτίστως για ένα ανθρώπινο θέμα και δευτερευόντως πολιτικό, αποτελώντας, ταυτόχρονα, ένα από τα μεγαλύτερα τεστ της παρούσας κυβέρνησης και από τα μεγαλύτερα ρίσκα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Διόλου τυχαίο που ίσως για πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεσή του, για την Ελλάδα, έχει εντάξει τις γεωπολιτικές εξελίξεις ως ένα από τα υψηλότερα ρίσκα της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρει ως υψηλό ρίσκο για την ελληνική οικονομία και την πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση την “εντατικοποίηση των γεωπολιτικών εντάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κοινωνικοοικονομικές διαταραχές και μεγαλύτερη μετανάστευση στην Ελλάδα.


Θα μπορούσαν να θέσουν την κοινωνική συνοχή σε κίνδυνο, να μειώσουν τον τουρισμό και να θέσουν σε πίεση τον προϋπολογισμό”.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]