Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις 77.000 οι αιτήσεις για άσυλο


Και οι βάρκες να συνεχίζουν να έρχονται
Αποκαρδιωτικά τα επικαιροποιημένα στοιχεία της υπηρεσίας ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αυξάνονται αντί να μειώνονται οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου επιτείνοντας το ασφυκτικό πλαίσιο του μεταναστευτικού-προσφυγικού εξαιτίας των συνεχιζόμενων ροών από τα τουρκικά παράλια.

Παρά τον κυβερνητικό συντονισμό και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες επαναχάραξης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου οι αριθμοί αποτυπώνουν ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα.Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι εκκρεμείς αιτήσεις Α΄ βαθμού ανέρχονται σε 77,223. Ο αντίστοιχος αριθμός στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν 69,387. Η εξέλιξη αυτή επιτείνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στο σκέλος της εξέτασης και απονομής ασύλου, που είναι καίριας σημασίας για το αν οι αιτούντες θα αναγνωριστούν ως πρόσφυγες ή όχι παίρνοντας το δρόμος της επιστροφής στις πατρίδες τους.


Από τις 77,223 εκκρεμείς αιτήσεις οι 21,829 έχουν υποβληθεί από υπηκόους Αφγανιστάν, οι 13,774 από υπηκόους Συρίας, οι 7,357 από υπηκόους Ιράκ και οι υπόλοιπες 34,263 από υπηκόους άλλων χωρών. Βάσει των στοιχείων της Υπηρεσίας Ασύλου και αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των αιτούντων διεθνή προστασία για την τρέχουσα χρονιά, οι 16,228 είναι από το Αφγανιστάν, οι 7.300 από τη Συρία και οι 5.964 από το Πακιστάν ενώ στις επόμενες θέσεις ακολουθούν 4,775 αιτούντες από το Ιράκ και 3.247 από την Τουρκία. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο υποβλήθηκαν 9,767 αιτήσεις ασύλου, εκ των οποίων, 4,341 στη Λέσβο, 644 στην Χίο, 582 στη Σάμο και 406 στη Λέρο. 


Από τους 9,767 αιτούντες άσυλο κατά το μήνα Οκτώβριο, οι 3,841 είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, 1,849 από τη Συρία, 800 από το Πακιστάν, 489 από το Ιράκ, 337 Τούρκοι, 334 από το Μπαγκλαντές, 251 από τη και ακολουθούν υπήκοοι από την Αλβανία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράν, Σομαλία. Επιπλέον, τον Οκτώβριο κατατέθηκαν και 1.436 προσφυγές με υπηκόους Πακιστάν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας και να ακολουθούν Αλβανοί, Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Ιρακινοί.

Μανώλης Γαλάνης
Πρώτο ΘέμαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]