Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα δέχεται πρόσφυγες χωρίς να θορυβεί


Η ιστοσελίδα του ZDF, του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης, σημειώνει, επικαλούμενη το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ότι «παρά το γεγονός ότι η Ιταλία κάνει πρωτοσέλιδα λόγω του προσφυγικού, η Ελλάδα δέχθηκε χθες 258 πρόσφυγες που πέρασαν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Η ελληνική ακτοφυλακή περισυνέλεξε έξω από την Αλεξανδρούπολη 42 μετανάστες, οι οποίοι προέρχονταν από την τουρκική ακτή, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα. Την ίδια στιγμή στη Σάμο και τη Χίο η ελληνική ακτοφυλακή εντόπισε 216 μετανάστες και τους μετέφερε στα κέντρα ταυτοποίησης. Η γερμανική ιστοσελίδα καταλήγει σημειώνοντας ότι οι προσφυγικοί καταυλισμοί σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω είναι υπερπλήρεις».

Με τίτλο «Χωρίς λύση» η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στο προσφυγικό με αφορμή τις θέσεις του ιταλού υπ. Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι: «Το να αρνείσαι σε ναυαγούς να εισέλθουν σε λιμάνι δείχνει έλλειψη πολιτισμού, ανεξάρτητα από το ισχύον δίκαιο χορήγησης ασύλου. Ανοιχτό παραμένει ωστόσο αν η κρατικά οργανωμένη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, όπως ζητά η γερμανίδα καγκελάριος, θα έδινε λύση στο προσφυγικό ζήτημα. Η επιχείρηση "Σοφία" διέσωσε πολλούς μετανάστες, δεν συνέβαλε ωστόσο στην αντιμετώπιση των διακινητών. Στο κάτω κάτω αυτή ήταν η αποστολή της. Μια σωστή προσφυγική πολιτική θα απέτρεπε τους μετανάστες από τον διάπλου της Μεσογείου. Παρά τις σχετικές αποφάσεις η ΕΕ δεν έδωσε ποτέ έμφαση στην επίτευξη αυτού του στόχου. Μόνο με τη διάσωση μεταναστών δεν λύνεται το προσφυγικό».


Στο μεταξύ, όμως, δικαστήριο του Μονάχου «θέτει εν αμφιβόλω την ορθή εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», επιγράφει διαδικτυακό της άρθρο η εφημερίδα Donaukurier. Η αυστριακή ιστοσελίδα επισημαίνει, επικαλούμενη το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, το Διοικητικό Δικαστήριο της βαυαρικής πρωτεύουσας δικαίωσε στις 17 Ιουλίου έναν Σύρο, ο οποίος θα επαναπροωθούνταν από τις γερμανικές αρχές στην Ελλάδα, όπου είχε απορριφθεί η αίτησή του για χορήγηση ασύλου, μιας και για τις ελληνικές δικαστικές αρχές η Τουρκία θεωρείται "ασφαλής τρίτη χώρα". Ο δικαστής ωστόσο επεσήμανε ότι πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να θεωρηθεί μια χώρα "ασφαλής" και διατύπωσε σοβαρές αμφιβολίες αν η Ελλάδα τηρεί τις προϋποθέσεις αυτές. Κατά την άποψη του γερμανού δικαστή η χώρα της ΕΕ που επαναπροωθεί- στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα- θα πρέπει να βέβαιη ότι ο ενάγων δεν θα απελαθεί από την Τουρκία στη Συρία κατά παράβαση της Σύμβασης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. Ο Γκίντερ Μπούρκχαρντ, επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης ProAsyl, η οποία από κοινού με την ελληνική οργάνωση Refugee Support AegeanΑΡΑΙΓ +2,39% στήριξε τον Σύρο μετανάστη στην προσφυγή του ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης, δήλωσε ότι "θα πρέπει να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία στην Ελλάδα, διότι υπάρχει κίνδυνος αλυσιδωτών επαναπροωθήσεων"».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]