Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο... Κοτζιάς!


Πιέζει ο Κοτζιάς για να κρατήσει τους δικούς του ανθρώπους στο Υπουργείο Εξωτερικών

«Πρωτοφανή δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ» που παραπέμπει «μάλλον σε τυραννικά καθεστώτα» καταγγέλλει ο πρόεδρος του «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς, εξαπολύοντας βολές κατά της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά κατά του Νίκου Δένδια.
«Τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που έχει ανάγκη η πατρίδα, προκειμένου να προάγει τις εθνικές της υποθέσεις»
αναφέρει ο κ. Κοτζιάς σε σχετική δήλωσή του, κατηγορώντας την νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ ότι «προωθεί προαποφασισμένες εκκαθαρίσεις που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν συνάδουν με τον δημοκρατισμό και με την ιδιότητα κράτους μέλους της Ε.Ε.».
«Η πρωτοφανής δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ δεν συνάδει με την εφαρμογή αρχών χρηστής διοίκησης. Προσβάλλει δε, τα στελέχη του ΥΠΕΞ που υπηρετούν με επαγγελματισμό όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος, τιμώντας τον όρκο τους»
επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς, καταλογίζοντας στη Ν.Δ. ότι «διώκει άριστα στελέχη του ΥΠΕΞ με μοναδική κατηγορία ότι αυτά ‘έκαναν καλά την εργασία τους παρόλο που η χώρα είχε τον συγκεκριμένο ΥΠΕΞ’.


Ειδικότερα, ο πρώην ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Ν. Δένδια ότι
«ανακαλεί στην Αθήνα όλους τους ανώτατους διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που δεν είναι αρεστοί σε ένα παράκεντρο, παράκεντρο που δεν θέλει πατριωτική λύση για το Κυπριακό και έπαιξε με ακροδεξιές θέσεις στο ονοματολογικό».
Επιπλέον, όπως αναφέρει,
«ο νέος ΥΠΕΞ ακύρωσε μεταθέσεις που είχαν αποφασιστεί και προγραμματιστεί εδώ και μήνες», ενώ «έκανε και ένα πρωτοφανές ατόπημα: Ουδέποτε άλλοτε και σε καμία χώρα του κόσμου υπουργός εκδίωξε διευθυντή διπλωματικού γραφείου προηγούμενου υπουργού».
Ο κ. Κοτζιάς συνιστά στην ηγεσία του ΥΠΕΞ
«να αλλάξει άμεσα ρότα και να σοβαρευτεί». «Της συνιστώ, επίσης, να πάψει να εκθέτει με την μικρόνοια πολιτική της τη χώρα διεθνώς. Να ενσκήψει, επιτέλους, με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, μακριά από προσωπικές εμπάθειες αναρμόδιων κύκλων του ΥΠΕΞ. Να μελετήσει τους φακέλους που δεν γνωρίζει. Οφείλει δε, να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης και να χτίσει περαιτέρω πάνω σε αυτές»
αναφέρει. Δηλώνει τέλος πως
«ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ έχουν και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τα οποία, όπως επισημαίνει, θα πρέπει «να αντιληφθούν, δεν μπορεί να θέλουν τους καρπούς από την αναβάθμιση της χώρας και ταυτόχρονα αμαχητί να επιτρέπουν τη δίωξη όσων δούλεψαν για αυτήν».
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται να τοποθετεί άνθρωπο του Κοτζιά στο γραφείο του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη. Να υποθέσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δένδιας "ασπάζονται" την πολιτική γραμμή Κοτζιά και ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη; Ή να υποθέσουμε πως ο κ. Κοτζιάς διαπιστώνει μια "χαλαρότητα" (αδυναμία ή και φοβικότητα) της κυβέρνησης και αποφάσισε να πιέσει ακόμη περισσότερο ευελπιστώντας πως περισσότεροι δικοί του (της εμπιστοσύνης του) άνθρωποι θα παραμείνουν στο ΥΠΕΞ για να του παρέχουν κάποια ροή πληροφόρησης;
Τέλος, θυμίζουμε πως η εθνική πολιτική (κατά Κοτζιά) επέβαλε την αναγνώριση (οικτρή υποχώρηση) των Σκοπίων ως "Βόρεια Μακεδονία", με γλώσσα "μακεδονική" και έθνος "μακεδονικό".

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. -«Τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που έχει ανάγκη η πατρίδα, προκειμένου να προάγει τις εθνικές της υποθέσεις»

    Απαντηση:

    Φαντασου δηλαδη να μην ησουν "πατριωτης",τι θα βλεπαμε!

    Αλλα αν και η ΝΔ αποδεχεται την προδοτικη συμφωνια σου,τοτε τι ζορι τραβας;


    -«Η πρωτοφανής δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ δεν συνάδει με την εφαρμογή αρχών χρηστής διοίκησης. Προσβάλλει δε, τα στελέχη του ΥΠΕΞ που υπηρετούν με επαγγελματισμό όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος, τιμώντας τον όρκο τους»

    Απαντηση:

    Τιματε τον ορκο σας με την πρωτοφανη χρηση χημικων εναντιον της πλειοψηφιας του Ελληνικου λαου

    οταν συμμετεχει σε συλλαλητηρια;

    Τιματε τον ορκο σας οταν διαστρεβλωνετε την Ιστορια ,οπως ακριβως και οι σκοπιανοι;

    Περιεργη αντιληψη εχεις περι "τιμης".


    -«ανακαλεί (Ο Δενδιας) στην Αθήνα όλους τους ανώτατους διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που δεν είναι αρεστοί σε ένα παράκεντρο, παράκεντρο που δεν θέλει πατριωτική λύση για το Κυπριακό και έπαιξε με ακροδεξιές θέσεις στο ονοματολογικό»

    Απαντηση:

    Ενω εσυ ο "δημοκρατης" που δεν εθεσες κανενα δημοψηφισμα, οπως επιτασσει το Συνταγμα μας,δεν

    ειχες προβλημα να αναμειχθουν παρακρατικοι-ακροδεξιοι στα συλλαλητηρια και να πετουν μολοτωφ

    κατα των αστυνομικων ωστε να βρεθει η "αφορμη" για ριψη χημικων απο την μερια τους κατα του

    πληθους!

    Εκει λειτουργησαν ολα "δημοκρατικα"!


    -«ο νέος ΥΠΕΞ ακύρωσε μεταθέσεις που είχαν αποφασιστεί και προγραμματιστεί εδώ και μήνες», ενώ «έκανε και ένα πρωτοφανές ατόπημα: Ουδέποτε άλλοτε και σε καμία χώρα του κόσμου υπουργός εκδίωξε διευθυντή διπλωματικού γραφείου προηγούμενου υπουργού»

    Απαντηση:

    Το πρωτοφανες ατοπημα ειναι ενα και μοναδικο:

    Ουδεποτε αλλοτε και σε καμια χωρα του κοσμου δεν θα κυκλοφορουσε ελευθερος ενας υπουργος

    που προδοσε την πατριδα του για συμφεροντα τριτων.


    -«να αλλάξει ( η νεα ηγεσία του ΥΠΕΞ) άμεσα ρότα και να σοβαρευτεί». «Της συνιστώ, επίσης, να πάψει να εκθέτει με την μικρόνοια πολιτική της τη χώρα διεθνώς. Να ενσκήψει, επιτέλους, με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, μακριά από προσωπικές εμπάθειες αναρμόδιων κύκλων του ΥΠΕΞ. Να μελετήσει τους φακέλους που δεν γνωρίζει. Οφείλει δε, να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης και να χτίσει περαιτέρω πάνω σε αυτές»

    Απαντηση:

    Ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα!

    Αν η σημερινη κυβερνηση λειτουργουσε υπευθυνα,τωρα θα ησουν φυλακη.

    Και αν εσυ αποδεχεσαι "μακεδονικη" γλωσσα και εθνοτητα,τοτε εσυ εκθετεις την χωρα διεθνως!

    Τα δηθεν "συγχαρητηρια" απο φιλους και συμμαχους τα ελαβες επειδη εξυπηρετησες επαξια τα

    συμφεροντα τους!

    Και η ΝΔ ακριβως τα ιδια κανει.

    Φοβασαι μηπως οι ΝΔκρατες σου κλεψουν την "δοξα" και ξεχαστεις απο τα αφεντικα σου;


    -«ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ έχουν και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τα οποία, όπως επισημαίνει, θα πρέπει «να αντιληφθούν, δεν μπορεί να θέλουν τους καρπούς από την αναβάθμιση της χώρας και ταυτόχρονα αμαχητί να επιτρέπουν τη δίωξη όσων δούλεψαν για αυτήν»

    Απαντηση:

    Την ειδαμε την ..."αναβαθμιση" της χωρας!

    Οταν ξεφτυλιζεσαι απο 2,5 εκατομ. γυφτοσκοπιανους τοτε λαμβανουν το μηνυμα και οι πιο

    επικινδυνοι.

    Με αναβαθμιση απειλων, παραβιασεων και παραλογων απαιτησεων!

    Και για να "αναβαθμιστουμε" ακομα περισσοτερο,θα πρεπει να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε

    "μοναχοφαηδες"!

    Ο πατριωτισμος και η ευφυια σου ξεχειλιζουν απο τα αυτια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΠΕΣ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]